Proteus

april 28th, 2010

Akupunktur mot smerter under fødsel er bare tull, sier koreanske og britiske forskere!?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

I en rapport publisert i “International Journal of Obstetrics and Gynacology” nylig, ble resultater etter tester på over 2000 kvinner under fødsler presentert.

De som fikk akupunktur under fødselen og de som fikk “annet” bedøvelsesmiddel (placebo) uten effekt. Begge grupper hadde tilnærmet samme smerter under sine fødsler. Nå skal en huske på at når kvinner får en “bedøvelse” eller akupunktur, som skal gi dem mindre smerter, “sier de samtidig fra til hjernen” at de får lindring for smertene. De smertene de da får i virkeligheten ses på som de som kommer “på tross” av bedøvelsen, og aksepteres som dette. DET er nok hovedgrunnen til at akupunktur-behandlig brukes idag overalt i verden som et alternativ til smertestillende behandling på vanlig måte.

Nå viser dette seg alså å være det det egentlig er: Et alternativ som ikke gir noen lindring overhodet i forhold til de “vanlige” smertene alle kvinner mer eller mindre har.

Husk at “placbo-effekten” er verdensberømt, og til STOR irritasjon for alle leger fordi de kan ikke sikkert si grunnen til at den er der. Som regel er den nesten “konstant” mellom 17-18% og opp til 20-25% i enkelte tester.

Et eksempel: 200 personer blir delt opp i to grupper med 100 i hver gruppe. BEGGE grupper får smertestillende, men bare 100 får den VIRKELIGE medisinen, mens de andre 100 får “saltvann” alså ingenting smertestillende. Begge grupper “tror” at de er den som får den virkelige medisinen og “sier fra til hjernen” at de nå vil føle mindre smerter.

La oss si at 76% av den gruppen som FIKK medisinen fikk mindre smerter. Men de som IKKE fikk den hadde kanskje så mye som 20-25% som OG fikk mindre smerter, kanskje endog mer. Fordi de trodde de hadde fått smertestillende.

Derfor må ALLE slike undersøkelser “trekke fra” placebo-effekten, ellers vil ikke testene få vitenskapelig aksept. Egentlig er hele placebo-effekten en form for selvhypnose der du selv tror og vet at du får det du får. Et glimrende eksempel på dette kom i et “live” tv-show på britisk fjernsyn for noen år siden.

To grupper mennesker på 6 i hver gruppe, 3 menn og 3 kvinner, skulle drikke seg fulle på vin. Begge fikk samme type viner å drikke, men det var bare alkohol i de vinene som den ene gruppen drakk. De andre fikk alkoholfri vin. Etter en times “drikking” viste flere tegn på å være “pussa”, etter 90 minutter var flere så pussa at de måtte få litt hjelp av programlederne. En kvinne kastet opp og ble litt dårlig. Hun gikk på toilettet og kom tilbake litt senere og fortsatte med fler glass. Til slutt sovnet hun og fikk såvidt si “unnskyld” før hun “sluknet”. Der stoppet “live” sendingen og vi fikk se alle sammen etter 3 timers “behandling” for å bli mest mulig edru. Da og sammen med leger og psykologer i panelet. Da kom sensasjonen; den kvinnen som hadde kastet opp og var “dritings” hadde bare drukket alkoholfri vin hele tiden. På tross av det, sa både legene og psykologen, viste hun alle de “klassiske tegn” på en person som var full. Og selvfølgelig trodde hun det selv og. En kan da si at hun “hypnotiserte” seg selv til å bli full.

Derfor bør alle kvinner som skal føde enten ta smertestillende før fødselen starter, eller “hypnotisere” seg selv til å tro at de ikke får smerter, istedet for å ta akupunktur-nåler.

Så på tross av all verdens medisiner har fremdles ikke den medisinske vitenskapen funnet ut hvorfor/hva “placebo-effekten EGENTLIG gjør og hvordan den gjør det. DET vet bare vår hjerne, og den holder nok på sin “hemmelighet” mange år til. Så om dere som leser dette vil irritere fastlegen eller andre leger, spør dem om de kan forklare hvordan placebo-effekten virker? Du får nok et eller annet svar, men sikkert ikke det rette fordi det er det bare våre hjerner som kan gi svaret på. Og da er vi jo like langt, heldigvis eller dessverre?!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

1 kommentar

  1. Placebo og smerte er et spennende tema. Og ikke minst det at hjernen kan hemme et smertesignal, slik at vi ikke kjenner smerte. Kroppens egen måte å overleve på. Fantastisk, ikke sant?

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

    Comment av Lesbos — april 28, 2010 @ 7:26 pm

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00