Proteus

mars 31st, 2010

Aldri betal fakturaer før du sjekker nøye hvem det er. Ellers er du “solgt”!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

“Småkriminelle” kalles de, disse systematiske fakturasvindlere som nå er kommet inn i de proffes rekker.

Før var det bare mer tilfeldige fakturaer som ble sendt til store og mellomstore firmaer med mye fakturering. NÅ lager de først et “selskap” som er tilnærmet lik et virkelig selskap eller firma, og derfra er det egentlig “fritt frem” til de kommer i søkelyset. Så lager de bare et nytt “selskap”, og fortsetter gesjeften. Å kalle disse for “småkriminelle”, er faktisk mer en grunn til IKKE å sjekke dem for grundig fra politiets side.

Når noen lager et “firma ellr selskap” som er tilnærmet lik et eksisterende, og da begynner å “melke” kunder, er det allerede DA svindel og den/de som står bak bør arresteres, forhøres, alt utstyr ødelegges og siktelse gis med en MEGET saftig bot.

Slik det er nå, er det de som lures som må betale regningen. Derfor sjekk meget nøye ALLE regninger du får, fordi ingen andre gjør det før det er for sent.

Det er vel dette som kalles for et “fritt samfunn”, at alle kan gjøre det de selv vil, om det ikke blir FOR omfattende.

Husk det neste gang du blir bed om koden din fra “DNB Nord”, eller “Nordenia”. De er jo bare “småkriminelle” som bare vil ha litt “extrainntekt”, stakkars. Eller de som stjeler veska eller lommeboken din. Pytt, din egen feil. Politet vil bare smile om du tror de vil sjekke saken. “Det er så vanskelig å få oversikt”, sier de?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

mars 31st, 2010

Kvinnelige studenter på universiteter kan godt “vise litt lår” for å tjene extra penger. Selvfølgelig kan de det, de er jo ikke “dumme”!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Over 1000 studiner på britiske universiteter var med i en undersøkelse om hva de kunne tenke seg å “tjene penger på” under studiene.

Det morsomste var at 72% GODT kunne tenke seg å være undertøymodell. Om vi “filosoferer” litt, da disse kvinnene jo er smarte, og sier at ALLE kvinnene som ble spurt godt kunne tenke det, fordi de som visste at de ikke hadde figur til det ville si nei, får vi sannheten.

41% kunne godt tenke seg å være “glamourmodell”, og DET er betydelig mer provoserende i Storbritannia enn det er her.

Over 30% ville gjerne strippe i en strippeclub. Om vi her OG bruker litt sunn fornuft, og eliminerer de som IKKE kan danse, ikke har figur bra nok og er beskjedne, kommer vi frem til at nesten alle kunne tenke seg å tjene litt extra som stripper.

Statistisk sett var det en av tre. Og så var det 12% som ABSOLUTT ikke kunne tenke seg NOEN av de som vi har snakket om. Dette må da være de lesbiske og de som har mer hjerne enn utseende? Galt.! Fordi en undersøkelse i U.S.A. viste at mange kvinner innen samme yrker som over, VAR lesbiske eller bifil. De ELSKET å vise frem kroppen sin, men hadde andre tanker enn de heterofile når de opptrådde.

Men som i alle “bransjer” er det STOR forskjell på den stilige delen av “industrin” og der det kun er et “kjøttmarked” for fulle og dumme menn, eller kvinner for den saks skyld.

For om undersøkelsen hadde blitt skikkelig gjennomført, og graderinger hadde vært lagt opp hvor “dirty” studinene kunne tenke seg å opptre, ville nok disse tall være annerledes.

Jeg hadde en kvinnelig “student” som nabo i London. Nabo er vel sterkt sagt, det var 25 leiligheter i bygget, men allikevel. Hun sa hun hadde tatt seg “et år fri” fra studiene, fordi hennes “jobb” var så facinereide og betalte MEGET godt. Hun var del av en eksklusiv ring av “spesialister”, hennes “spesiale” var unge menn fra private kostskoler som rike forelder sendte for å “lære om livet” når de “kom ut” etter skolegangen.

Hun så ut om en liten “dukke” med uskyldige øyne og en liten oppstoppernese. Jeg kan tenke meg at hennes “uniform” var som “mistress” eller “søster” i full kostyme. DA fikk nok disse ungguttene en fornuftig og akseptabel innføring i “livets spill”, uten å drikke seg full og ikke huske en døyt av hva som skjedde etter å ha blitt “robbet” på en lyssky club i en mørk kjeller.

Jeg er tilhenger at det stilige, elegante, sensuelle, der det pirrende blir pent dekorert i elegante omgivelser med flott musikk og opptreden. Kvinnekroppen er for pen til å bli redusert til et mannlig kjønnsobjekt. Det vet de fleste menn å sette pris på. Men griske “mellom-menn” skal alltid tøye grensene til det ytterste.

Det må vi dessverre leve med, som med alt annet her i verden. Og når vi ser på russefeiringene her i Norge hvert år, ser det ut som om “tradisjonen” om å tøye grenser lever i godt behold idag og.

Men alså, kvinnelige studenter ved britiske universitet får sikkert mange gode “tilbud” etter denne undersøkelsen. Håper de velger de eksklusive og mest sensuelle “jobbene”? Eller ikke ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

mars 30th, 2010

Det er “in” å ikke ha noen tro for de “fine”. Men det er få av dem som egentlig forstår hvorfor!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Jeg har hatt gleden av å ha snakket med flere hundre direktører og “sjefer” innen britisk industri, da jeg arbeidet i London og Manchester.

Jeg hadde egentlig en “behagelig” jobb, selv om den medførte at jeg måtte reise mye, overnatte mye, og snakke mye til grupper eller utvalgte fagarbeidere. De øverste sjefene snakket jeg med først i hyggelige omgivelser, så i ENDA hyggeligere omgivelser etter at mine oppdrag var ferdige.

Jeg traff sikkert nesten representanter for de fleste trossamfunn som var på “øyene”, og i alle varianter av “kolører”, fra hvite, til mulatter, caribiske, fargede, indere, parkistanere, jøder, protestanter og katolikker.

Da jeg var fra Norge, åpen og snakkesalig, og representerte verdens ledende selskap innen sitt felt, fikk jeg et unikt innblikk i hvordan det britiske “rike” egentlig fungerte, på godt og vondt. Det merkeligste jeg lærte at denne SÅ inspirerende tiden, var ikke at vi mennesker er forskjellige, men at vi faktisk er mye mer LIK hverandre enn vi selv vil innrømme. Dette på tross av tro, religioner, levesett, tradisjoner, skolegang, eller utdannelse.

De bodde alle i ETT land, og måtte gjøre det best mulig i sin jobb og utdannelse for å “klatre” så høyt de kunne innen det britiske “establishment”.

Store deler av britisk middelklasse og øvre sikt, selv de som er “født” til det, lever to, ofte helt adskildte, verdener. Den de viste på jobben og i “selskapslivet”, og den de egentlig ville leve når de var kommer “langt nok” innen sin karriere. Dette hadde og med tro eller religion og levesett å gjøre.

Jeg traff konservative menn og kvinner som “var det”, fordi ledelsen var det og de ville stille i samme “leage” når det ble snakk om forfremmelser. Eller Labour om det var ledelsens “ønske”. Til og med de liberale var representert her.

Og der det var “in” å være “nøytral” eller ikke vise/ha tro, aksepterte de det og for å “holde alle dører åpen”. Egentlig et U.S.A. i konsentrert form, som det jo egentlig ER og.

Når jeg hygget meg med disse mennesker, ble det etter en god middag med noen drinker før/under og etter og kunne snakke “uhemmet” til en nordmann som bare var på “besøk” der, var det forbløffende hvor ærlige de ble. Såpass ærlige at det brøt med mange av de fundamenter som jeg trodde fra før var endel av det “britiske lynne”.

Nå forstår jeg Storbritannia mye bedre, og forstår og at de aller fleste mennesker der, og sikkert og i Norge, egentlig har et usedvanlig stort ønske om å tro på noe “høyere” om det er Gud eller en annen “skikkelse” er av mindre betydning.

Nå har en “forsker” i Norge, funnet ut at om du tjener over 900.000 kroner så tror du MINDRE enn de som “bare” tjener 300-700.000 kroner. Dette skal visst være på grunn av at de er mer “utdannet” og derfor ser på tro som noe som bare de “andre” trenger å gjøre, fordi DE har jo penger nok til å gi blaffen i å tro på annet enn det som er “in”. Og det er jo ikke IN å tro på noe som ikke liksom kan “bevises”.

Dette selv om de aller fleste “store” spørsmål som forskere og synsere har studert seg grønne på i flere hunder år, FREMDELES IKKE KAN BESVARES UT FRA VITENSKAPELIGE “TESER”.

Men det er liksom lettere å følge med strømmen, så kan de heller når de er eldre og kan ta det litt mer med ro, mer tenke over hvordan alt det som vi har lært gjennom et helt liv, faktisk nesten er like “urealistiske” som fakta, som den som tror på “engler” eller en “høyere makt” ?

Og hva er det DA igjen av å ha levd et liv basert på jobb, penger og karriere, og holde alle sine “følelser” og spørsmål om “noe mer” gjemt i underbevissheten?

Jeg fikk et “praktisk” eksempel på en “høyere makt” allerede som 5 åring i min hjemby. Jeg var ute i et område utenfor byen som var et stort friluftssted med masse stier veier, restaurant, badeplass(vann) og spennende opplevelser for en nyfiken lite gutt. Mens jeg satt der, en søndag, og så på noen “rumpetroll” i vannkanten, så jeg plutselig en sommerfugl komme “flyvende” mot meg. Den hadde fantastiske farger og så så fullkommen ut i sin form, men jeg fikk jo senere høre at den, og alle de andre sommerfugler i sine fantastiske fargekombinasjoner, kun levde en kort tid.

Da jeg senere fikk høre at de alle ville dø litt senere, begynte jeg å gråte og spurte hvorfor noe som var SÅ vakkert, bare fikk være her et øyeblikk. Så fikk jeg et godt svar fra en mann jeg snakket med senere samme sommer. Han var en venn av en nabo av meg og var gartner i byen. Han tok meg opp i “parken” en ettermiddag og forklarte meg HANS “forklaring”:

” Gud gir oss mennesker mange tegn på at han finnes, ett av dem er å skape alle universets farger i en “puppe” som senere blir en sommerfugl for alle som vil se den. Men INGEN sommerfugl har like farger, så ALLE er faktisk enestående og lever bare en kort tid for å vise at “Han” ikke har noen preferanse om hva farge vi mennesker har, fordi “Han ” mener at ALLE har like stor verdi uansett. Om vi mennesker tenker mer på sommerfuglen og den symbol den hvert år gir oss, eller BØR gi oss, kunne vi forstå mer av den verden vi lever i. Derfor er sommerfuglen en av mange “bevis” vi mennesker får hvert år på vår verdens fantastiske mangfold. Husk på dette når du blir stor, gutten min”

Jeg fikk faktisk denne opplevelsen BEVIST da jeg arbeidet i Storbritannia mange år senere. Og det var min første “møte” med en flott sommerfugl da jeg var en liten gutt, som da viste sitt “mangfold”.

Så min “tro” er faktisk fundamentet i mitt liv, og det startet da jeg var 5 år. Jeg KAN bli “omvendt” til å skifte mening, om “vitenskapen” kan KLONE en sommerfugl slik at jeg jeg forstår at alt har sin “opprinnelse”. Men regner ikke med at det vil skje. Noen andre som er enige med meg?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

mars 29th, 2010

Organisert kriminalitet heter ikke “Mafia” lenger, men kynisk kriminell aktivitet der til og med barn blir en del av “gjengen”.

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Vi oppdager at vårt samfunn blir kaldere og mer kynisk. Og da snakker jeg ikke om temperaturen ute, men den kynisk utnyttelse av “arbeidskraft”, den totale mangel på hvem de utnytter eller driver vold mot.

Med “fri pasasje” menes det som det er, fri ferdsel av hvem som helst, forkledd som damer (i Moskva), barn i Norge som brukes som “buffer” for å stjele så de som står bak kan finansiere større innbrudd eller angrep på uskyldige mennesker uten annen grunn enn å robbe dem.

SÅ lett, så enkelt det synes ut i Norge ? Nå begynner politiet å få en viss orientering om hva som skjer, men mens de kommer litt nærmere, kan det synes som om “hjernene” bak, bare rokkerer litt, og fortsetter med et nytt scenario.

Det er da fengsel faktisk kan se bekvemt ut, med god mat og dagpenger. Så tar de litt ferie, blir sendt ut av landet, får nytt pass, kommer igjen med litt mer erfaring og nye “venner”.

Og vi må ikke glemme de “vanlige” forbrytelser der nordmenn er involvert. Fordi DETTE betyr ikke at de er blitt færre eller mer lovlydige, bare litt mer forsiktige.

Egentlig burde det finnes en nedlagt minltærleir langt ute i ødemarken, eller på et isolert sted i Finnmark, som disse “nye landsmenn” kunne få litt smak på EKTE norsk gjestefrihet, der ARBEIDE er del av hverdagen. Med den organisasjon som de synes å ha, går det ikke lang tid før de får vite om DEN straffen heller.

De som sitter på de DÅRLIGSTE fengslene i Norge har det 100 ganger bedre en de to som sitter i Kongo.

Strengere straffer er EN ting, men BETYDELIG strengere soningsforhold burde OG være del av “kaken”? Eller er det å gå for langt?

De gir faen i oss, hvorfor skal vi behandle dem noe bedre? Nå snakker jeg om de verste, ikke de som gjør det fordi de ikke har noe annet og blir “kidnappet” for å bli del av gesjeften.

Alså de virkelige “slangene i vårt “paradis”, som synes å bli mer og mer lik et døgnåpent varehus med slagordet: “Velkommen til oss, betal i kassen om du ønsker det”?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

mars 29th, 2010

“Folkehelseinstituttet” starter neste influensasesong med sin første FEIL. Hvor mange flere vil komme senere?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

De varsler ny influensa-PANDEMI til høsten igjen. For det første så var det IKKE en pandemi, om ikke FHI har fått dette med seg.

Og så sier rep. at denne influensaen ikke vil bli så stor i omfang som den vi opplevde?

På norsk betyr det at vi kommer til å få en moderat influensasesong til høsten og i 2010-11.

Noe er enklere å si om det sies KORREKT. Ikke sant?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

mars 29th, 2010

“Johan Falk” på tv2 kl 2140. Dobbel-episode på en over gjennomsnittet god svensk krim. Et godt valg.

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Jeg vet at det sendes et påskekrim på NRK på samme tid, men jeg velger den på tv2. Solid god krim med gode typer i frontlinjen.

Så kan jo de som liker “Boston Legal” se en ny(?) episode av den etterpå. God avslutning på en vanlig mandag i påsken?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

mars 29th, 2010

60% av politifolk er for dårlig opplært i teknikken i å arrestere mennesker. Det er egentlig en falitterklæring til både Politihøyskolen og de aktive lederne i politiet?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

At 6 av ti politibetjenter ville ha strøket på Politihøyskolen, da på laveste “trinn”, om de hadde gått opp til nye prøver etter de var ferdig “utdannet”, er faktisk ganske oppsiktsvekkende fakta.

Det betyr i klartekst at de som skal videreføre aspirantenes videre utdannelse innen aktiv arbeide, ikke er godt nok skolert, eller TROR at de de har ansvar for vil huske alt de lærte på skolen.

Denne undersøkelsen ble gjennomført etter at Obiora-saken i Trondheim fikk sitt tragiske utfall.

Familien har senere fått 500.000 i “erstatning”, men egentlig burde summen være 5 millioner kroner. Det blir kanskje resultatet om familien velger å gå rettens vei?

Det sørgelige med dette er jo at de som foretar arrester følger de retningslinjer de blir LÆRT Å FØLGE, i de aller fleste tilfeller. Derfor er hovedansvaret for denne sørgelige tilstand i det norske politiet noe som DIREKTE slår ut på ledere og instruktører i 1 og 2 ledd over de som utfører arrestene. Selvfølgelig og har de høyere offiserer OG ansvar, men ikke i samme grad som de som til daglig ser hva som skjer og kan rette på det.

Regner med som en selvfølge at dette blir oppgradert til alle i politiet snarest mulig, slik at det ikke skjer tilfeller a la “Obiora” igjen. DET vil stå som en skamplett på politi-etatens rykte i mange år fremover, dessverre.!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

mars 29th, 2010

“China Open” i snooker går nå på Eurosport. En ytterst behagelig tv-sport å se på med enkle regler.

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

En erfaren reporter fra Norge gir alle som ikke er helt inne med regler de nødvendige informasjoner.

Det er ofte spill i stjerneklasse som vises i slike oppgjør ØST mot VEST. Og orientalske snookerspillere blir bedre og bedre, med flere som spiller “fast” i Storbritannia. Hvorfor ikke kombinere litt av dette med påskekrim “an mass”.

Partiene går tidlig morgen og etter lunsj direkte fra Kina. En behagelig måte å starte dagen på for de som kan?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

mars 29th, 2010

Nordmenn drikker like mye/lite som før, men mer vin. Kanskje vi er blitt mer “fornuftige” i våre vaner?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Vi er de som drikker MINST i Scandinavia, med vel 5 liter ren alkohol pr. år. Nesten 9 millioner liter vin er del av dette. Betyr det at vi drikker mer vin for kos og glede, kanskje i forbindelse med “romantiske stunder” både i ukedager og i helger? Jeg tror det, fordi om vi tar en flaske vin eller to fordelt på to personer MIDT i uken, vil de samme naturlig redusere sitt forbruk i helgene og. Fordi de da ikke har samme dragning mot beruselse som om de bare drakk i helgene.

Dessuten er vin en mer “behagelig ” drikk, om vi snakker om romantiske “fore plays”, enn øl eller brennevin. Du blir behagelig beruset, i stedet for dorsk beruset som med øl, eller mer “aggressiv” beruset som med brennevin.

Jeg tror kvinnen er en del av denne utviklingen, spesiellt de over 30. De kan balansere mer på erfaring og nytelse og ser vin om en “kosedrikk”, som den selvfølgelig og er. At da mannen eller partneren OG gradvis tar opp denne “vanen” er jo bare naturlig. Men egentlig må jeg og berømme det norske folk i sitt moderate forbruk av alkohol.

Alle “solmerker” skulle tilsie at vi drakk MER i negative tider som finanskrise etc, men det gjør vi alså ikke.

Min “drink” er hvitvin eller en Drambuie, som “Irish Coffee”, med knust is eller som tillegg til kaffe.

Enkelt og MEGET effektivt, der glede og nytelse kombineres uten at det går ut over noen av dem.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

mars 29th, 2010

Massedemonstrasjon mot tyrfektning i Madrid i helgen. Fornuftig og nødvendig!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Da jeg som ung gutt så tyrfektning første gang på “Plaza de Toros” i Palma de Mallorca, fikk jeg sympati med tyren fordi det var DEN som var den sterkeste og djerveste av de to.

Men den SKULLE jo drepes, og det tok lang tid før den stupte. Jeg ble litt kvalm, fordi i min enfold var det TYREN som skulle vært vinneren, ikke matadoren. Siden den gang har jeg ikke sett en eneste tyrfektning, fordi hele “showet” er egentlig en demonstrasjon MOT de instinkter jeg setter for en “fair fight”. HER skal “mennesket” ALLTID vinne, og det er det som har ødelagt hele tyrfektingen for de fleste spanjoler og for nesten alle turister som ser den.

Den trenger nødvendigvis ikke avskaffes, men gjøres mer human og gi en djerv okse muligheten OG til å bli en vinner. Om de stikkene hadde blitt erstattet av stikk med bedøvende medisin, slik at oksen gradvis hadde redusert sin styrke, og tyrfekteren hadde mer laget dette som en kamp uten døden tilfølge, der den som var den TAPRESTE kunne bli belønnet med applaus og kappe, ville dette kunne bli en “familiebegivenhet” for alle å se på.

Idag er det bare en barbarisk handling der tyrfekterens egenskaper, eller mangel på egenskaper, “hjelpes” med flere hjelpere som skal sikre en tapper okses død UANSETT hvor modig den er. Og DET er både tåpelig, gammeldags og direkte frastøtende å se på.

Så om tyrfektingen skal overleve, bør den bli som et godt “show” der tyrfekteren og tyren “kjemper” en spennende kamp, og at den modigste og djerveste “vinner”, UTEN at dyret blir drept i en ofte idiotisk mangel på ferdighet fra tyrfekterens side.

Før det skjer, er denne “sporten” dødfødt, og det beviser og demonstrasjonen i Madrid søndag, der mesteparten av de flere tusen som var der var unge mennesker i 30 årene. Fornuftig demonstrasjon for en bedre sport, eller avskaffelse av den som “underholdning” for tåpelige mennesker som burde ha mer “visdom” i sin enfold og vern av “tradisjoner”.!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Eldre innlegg »

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00