Proteus

mars 29th, 2010

Massedemonstrasjon mot tyrfektning i Madrid i helgen. Fornuftig og nødvendig!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Da jeg som ung gutt så tyrfektning første gang på “Plaza de Toros” i Palma de Mallorca, fikk jeg sympati med tyren fordi det var DEN som var den sterkeste og djerveste av de to.

Men den SKULLE jo drepes, og det tok lang tid før den stupte. Jeg ble litt kvalm, fordi i min enfold var det TYREN som skulle vært vinneren, ikke matadoren. Siden den gang har jeg ikke sett en eneste tyrfektning, fordi hele “showet” er egentlig en demonstrasjon MOT de instinkter jeg setter for en “fair fight”. HER skal “mennesket” ALLTID vinne, og det er det som har ødelagt hele tyrfektingen for de fleste spanjoler og for nesten alle turister som ser den.

Den trenger nødvendigvis ikke avskaffes, men gjøres mer human og gi en djerv okse muligheten OG til å bli en vinner. Om de stikkene hadde blitt erstattet av stikk med bedøvende medisin, slik at oksen gradvis hadde redusert sin styrke, og tyrfekteren hadde mer laget dette som en kamp uten døden tilfølge, der den som var den TAPRESTE kunne bli belønnet med applaus og kappe, ville dette kunne bli en “familiebegivenhet” for alle å se på.

Idag er det bare en barbarisk handling der tyrfekterens egenskaper, eller mangel på egenskaper, “hjelpes” med flere hjelpere som skal sikre en tapper okses død UANSETT hvor modig den er. Og DET er både tåpelig, gammeldags og direkte frastøtende å se på.

Så om tyrfektingen skal overleve, bør den bli som et godt “show” der tyrfekteren og tyren “kjemper” en spennende kamp, og at den modigste og djerveste “vinner”, UTEN at dyret blir drept i en ofte idiotisk mangel på ferdighet fra tyrfekterens side.

Før det skjer, er denne “sporten” dødfødt, og det beviser og demonstrasjonen i Madrid søndag, der mesteparten av de flere tusen som var der var unge mennesker i 30 årene. Fornuftig demonstrasjon for en bedre sport, eller avskaffelse av den som “underholdning” for tåpelige mennesker som burde ha mer “visdom” i sin enfold og vern av “tradisjoner”.!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00