Proteus

februar 28th, 2010

Northug trenger en sterk kvinne, sier hans kjæreste. Jeg undres ?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Jeg har ikke fått lest avisene ferdig fra lørdag. På første siden sier Rachel, Northugs kjæreste, at han trenger en sterk kvinne. Nå har jeg ikke lest alt inni avisen, men lurer litt på det. Med sin treningsopplegg og hyperhurtige avslutninger på stafetten eller på 50 km, vil jeg heller si han trenger en liten, yppig kvinne med et rolig sinn. Men EN ting bør hun ha: Hun bør han en veltrent kropp, fordi når Petter er på “oppløpet” og nærmer seg “mål” i ekstrem hurtig fart, bør hun være klar til å “møte” han når han “ramler” over mål??

Beklager den sarkastiske vinklingen, men det var egentlig VG sin skyld når de satte det over hele første siden på lørdagsutgaven. Jeg tok det bare ett “skritt” videre. God natt ?!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

februar 28th, 2010

Takk til dere som satte sammen alt mellom programmene i OL. Spesiellt de som valgte de fine sangene og melodiene!!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Av og til får du fine øyeblikk mellom “øyeblikkene”. Fine små reportasjer og et glimt av Canada som vi ikke ofte ser. Men det som gav meg best glede var de mange flotte sanger og melodier som ledsaget disse innlegg og klipp.

Av og til var de bare flotte å høre på, men så plutselig ble bildene du så og melodien du hørte synkronisert til ett, og du fikk DET øyeblikket av nesten fullkommen høytid. Flott.!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

februar 28th, 2010

Sjimpansen Zhora er IKKE et menneske, men det betyr ikke at han ikke kan oppføre seg som ett!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Det sies at dyr og mennesker kan være like, iallefall i måten å ha dårlige vaner på. Zhora er en sjimpanse i en russisk dyrehage, han er blitt far til mange barn, lært seg og tegne og. Men så er det dette med dårlige vaner da. Han drikker og røyker så mye at ledelsen i parken har måttet sende han å avvennlig.

Nå er det vel det at dyrepasserne gjør sikkert og akkurat det samme og som en god sjimpanse mente han det sikkert godt ved å imitere sine voktere. Men akk, de som han skulle underholde så vel at han tok denne regel litt for bokstavelig, som gjeitene i Norge gjør når de lukter tobakk. Men sprit ? Hvor fikk den DET fra? Gjett bare EN gang og du får rett.!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

februar 28th, 2010

Livsglede blant beboere gjør at sykefraværet stuper blant de ansatte. Hent naturlig, ikke sant?

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Religion, Uncategorized          

For mange år siden kom private og kommunale ledere til et sykehjem i en vestlandsby. Bestyreren der hadde “fått” et flott nytt sykehjem av kommunen, og han skapte det om til en “trivselplass” for både beboere og de som var ansatt der. Beboerne var overlykkelige, bestyreren var glad og de ansatte var glade. Alle de som kom og besøkte hjemmet ville ta med seg de inntrykk de fikk tilbake til der de kom fra.

Nå mange år senere, blir det oppslag på nyhetene, se hele saken på tv2 nyheter, når dette skjer igjen. Men denne gang har Trondheim kommune gått litt lenger, de har ansatt en “Livsglede-koordinator” på Buane Sykehjem der. Sigrid Seppola har fått en tittel som vi kanskje vil se og høre mer til i fremtiden.

Egentlig er “resepten” enkel: Gi beboere ny livsglede eller få frem den livsgleden de HADDE, så vil alle de ansatte få betydelig lettere arbeidsvilkår og sykefraværet vil synke. Selvfølgelig vil det det, fordi det er som med alt her i livet som utvikles i pakt med menneskers behov for å beholde sin identitet så lenge de kan. Derfor skulle det og være mulig for kommunene ikke bare å ansette “Livsglede-koordinatorer” på sykehjem og pleiehjem, men og å gi en eller flere av beboerne tittelen assisterende koordinator, slik at de som kan og vil, får gleden av å være delaktig i at andre og har det godt.

På svært mange syke og pleiehjem er det ikke mer penger som er det viktigste, men måten de ansatte og ledelsen ser på beboerne. To hjem kan være like, men det ene har livsglede og positivitet som basis, det andre skal bare være effektivt og få jobben gjordt.

Om jeg engang kommer på et “hjem”, vil jeg heller se smilende mennesker og høre latter og glede der, enn å være på et “effektivt” sted der de ser på beboerne som “nødvendig onde” som bare maser og klager på dårlig mat og stell. Og dessverre finnes det idag for mange av siste kategori, der mangel på kompetent ledelse og struktur gjør hverdagen til beboerne til en evig pine. Så få mer “Livsglede-koordinatorer” her i Norge, så skal alle se at det faktisk kan være både utfordrende og uhyre lærerikt å gi glede og omsorg til våre syke og gamle.

Om 5 år “ser” jeg over 1000 mennesker med denne tittel i Norge og kanskje andre “tittler”, som har som oppgave å spre positiv energi til både beboere og ansatte.??

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

februar 28th, 2010

To gentlemen i norsk skisport er “mine” to favoritter. Den ene avsluttet med gull i skiskytterstafett, den andre skal gå 50 km. Hvem er de?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Nå har jeg kommet over min gedigne skuffelse over curlingguttas “prestasjon” i natt. Jeg skrev et innlegg tidligere om to “gledesspredere” i norsk vintersport, de to H er: Hanevold og Hjelmeset. Jeg håpet disse to ville gjøre en bra innsats i dette OL.

Nå gikk Hanevold inn til gull i sitt siste internationale løp. Idag går Hjelmeset 50 km, denne alltid smilende gentleman som “har vært der” i så mange år med sitt alltid gode humør og spesielle måte å gå på ski på.

Derfor skal jeg slappe av i ettermiddag og bare konsenterer meg om Hjelmeset. Gjør han en god jobb, er jeg fornøyd. Da har begge “mine” gjordt meg stolt over å være passiv tilskuer i dette OL.

Jeg VET at Odd-Bjørn Hjelmeset tar ut alle sine krefter idag, det gjør han alltid. Derfor bryr jeg meg ikke om han blir vinner eller kommer på 20 plass, bare at han gjør så godt han kan. Jeg er sikker på at han tenker litt på Hanevolds gull når han går idag, og får en ekstra inspirasjon. Men jeg venter ingen seier, bare å se han slite seg gjennom denne maratondistanse med sitt smil og ansiktsmuskler i innbitt konsentrasjon om oppgaven.

Det ser ut som om den tøffe uttalelsen noen fra Canadas OL-ledelse sa, skal bli en realitet. At Canada blir vinner av HELE OL når det gjelder gull-sølv og bronse medaljer, betyr bare at når en hel nasjon går inn for det optimale, kan det bli en realitet.

Jeg gratulerer Canada med seieren og håper at de fortsetter å imponere oss med en flott avslutningsseremoni. Tross alt må vi si oss fornøyde med vår innsats denne gangen.

Men jeg HÅPER at Hjelmeset kan overgå seg selv idag. DET ville være fantastisk å få oppleve ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

februar 28th, 2010

“Hvordan opplevde/opplever du det”?.Dette dumme,intetsigende og ofte HELT malplasserte spørsmål som “alle” reportere spør.Hvorfor?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Av og til ser jeg på reporteren, for å se om hun/han er helt våken eller at de egentlig ikke vet hva de skal spør om, så kommer dette stupide spørsmål som er like vanlig idag som kjøtt til middag.

Jeg hørte det igjen akkurat nå på tv2 nyhetskanalen. Den chilienske kvinnen som var leder for sine landsmenns Oslo-kontor ble spurt dette idiotiske spørsmål etter jordskjelvet i Chile. Om du har tatt gull i OL, om du har dummet deg ut, om du nettopp nesten har mistet livet. Egentlig spiller det ingen rolle hva de som blir interjuvet har gjordt, eller ikke gjordt. Du kan være nesten SIKKER på at før eller siden kommer dette “blasse” bla bla spørsmålet, som om det var en professor i omvendt logikk som de spurte:

“HVA FØLER DU NÅ, HVA TENKER DU NÅ, HVA GJØR DU NÅ”

De to første spørsmål er jo “klassikere” i sin dårskap, det siste håper jeg en dag blir besvart med: “For et idiotisk spørsmål. Jeg står jo her og snakker med deg??” Hva gjør jeg nå? Slutter innlegget selvfølgelig!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

februar 28th, 2010

Opp som “modeller” og ned som en haug “klovnebukser” uten innhold !

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Det som gjorde meg mest forbannet ved å sitte oppe i natt, var curlingguttas totale mangel på “tæl”. Det finnes mange måter å tape på, denne var bare sørgelig, dessverre.!

Godt jeg ikke tok rekene som jeg tenkte på. De blir tatt frem i ettermiddag da 50 km går.

Det kom iallefall NOE godt ut av natten kamp, som sikkert og Chelsea sa etter sitt ydmykende nederlag på eget gress for Manchester City: “We have to do better next time”. Så får jeg “overføre” denne uttalelse til ettermiddagens kamp om medaljer. Men jeg er sikker på EN ting; Ser jeg samme tegn til oppgitthet hos langrennsguttene, slår jeg over til en kanal med en komèdie som trøst. Men regner faktisk ikke med det, jeg tror på gull, dumme optimisten som jeg er.!?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

februar 28th, 2010

Den ene VILLE vinne, den andre håpet å vinne. Da må en bare gi den med viljen gull?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

De siste 100 meter SÅ vi at Justyna Kowalczyk SKULLE ha denne gullmedaljen. Bjørgen hadde litt mer “fylde” i magen etter 3 gull og en bronse. Hun var ikke så “sulten som den polske “maskinen” som malte og malte og så tilslutt tok det som polakker er berømt for: De extra 10-20% som skal til for å vinne når det gjelder. Nå kan hun reise hjem som “Olympic Champion” i “maratondistansen”, den klassiske 30 km for kvinner.

Av og til er faktisk skjebnen litt rettferdig og, Bjørgen har hatt flere “middager med dessert”, men denne så iherdige polske toppløperen gir ALDRI opp før hun passerer mål.

Jeg fikk iallefall en av tre rette, at alle “mine” skulle komme inn på top 10 listen. Det gjorde de, da Skofterud ikke gikk. Håper ikke min applaus til Kowalczyk skal dempe min forventning til de norske curlinggutta senere. De SKAL, vinne finalen. Vi kan jo si at de har sikret seg sølvmedaljen, som de jo har, men i denne kampen er det bare ET lag som vinner. Samme som i en fotballkamp, du enten vinner eller taper om du er i finalen, for i finalen SKAL det kåres en vinner, den andre er taperen. Enkelt og allikevel ofte så urettferdig, om det er som i fotball da en liten miss i straffene kan ødelegge alt.

Husker noen da damelaget i håndball nesten spilte “hele natten” mot Frankrike før de vant. Nå er ikke jeg så inne i reglene i curling, men det kan jo bli en lang seig kamp dette og med ekstraomganger etc. Jeg får slappe av litt til “THE BIG FIGHT” senere !

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

februar 27th, 2010

Jeg har en god følelse før 30 km senere i kveld. Hvorfor?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Kvinnenes “maratondistanse” er en kombinasjon av utholdenhet, slit, glød og stamina i eget ønske om å gi alt. Derfor er det ikke bare det fysiske som må “være på plass”, men og den mentale styrken. Bjørgen og Steira “flyter” på god balanse på begge, mens lille Johaug og sterke (NÅ) Skofterud kan gjøre hva som helst. Falle sammen eller bli bedre og bedre. Jeg tror at de alle kommer inn blant de 10 beste og at en eller to tar medalje.

Det ligger en følelse av at en av dem “sprekker” litt og blir litt bak de andre, men mye har med føreforhold og smøring å gjøre. Men uansett, har stafettgullet gjordt at alle 4 setter alle krefter i å gjøre en god jobb og på 30 km. Jeg tror at Bjørgen tar gullet, mest på det psykiske overtaket hun har på Kowalczyk, Steira har bevist at hun og kan slå samme, så de to må få hovedrollene i kveldens dyst. Men jeg har en liten følelse av at Skofterud kan overraske oss alle, kanskje og seg selv. Men så er det dette med følelser da, de er ikke alltid å stole på.

Så jeg tror at jeg vil slappe av og ta bort lyden eller de har startet. Da blir det liksom bare MEG som ser på løpet og kan identifisere løperne på antrekket. At jeg kommer til å ta lyden på av og til er sikkert, men jeg vil heller se på rundetider og som sagt slappe av før den STORE curlingfinalen senere. DA er det iallefall sikkert at jeg lar lyden være av, fordi jeg vil ikke bli distrahert av guttas brøling og publikums (Canadas) buing. Men det er en annen historie.

Ps. Vi må ikke glemme helt Charlotte Kalla heller. Hun er en sliter. Kan hun overraske ??

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

februar 27th, 2010

Kronprins Haakon skal være med i en gruppe mennesker som skal gi råd til Giske.Flere “statsvitere” er kritiske? Hvorfor?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

De snakker om “Kronprinsens rolle” osv.osv, som om det er han alene som skal være rådgiveren, eller de snakker om “Kongehusets oppgaver” eller for snarere å si IKKE-oppgaver de bør være delaktig i. Alle tenker for mye teori og for lite sunn fornuft, fordi Kronprins Haakon (vår kommende Konge) er en oppegående og sterkt engasjert person, som ser det som sin viktigste oppgave å lære av de “vise”. Den gruppen han blir endel av er sammensatt av profilerte “grùndere” og næringspolitiske profiler, så vi skal tro at hans rolle blir mer bivånende enn direkte aktiv. Men nå er jo vår Kronprins blitt en ganske aktiv mann på sine “gamle” dager, derfor tror jeg at hans valg er rett. Jeg vil heller ha en aktiv Kronprins som forstår sitt land, enn en som bare “popper opp” når majestetiske diplomatiske middager og seremonier skal kreve hans nærvær.

Derfor mener jeg at kritikerne skal heller modifisere sin kritikk til dette, og anpasse sine “betraktninger” i sin teoretiske søken etter å være “korrekt” ?!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Eldre innlegg »

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00