Proteus

januar 31st, 2010

“Kvalmende” parfyme ødelegger arbeidsmiljøet? Hva med “hvitløk-sjokk” eller “gammel svette” ?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Nesten 30% av dansker sa de får problemer av “dufter og lukter”. Nå gjelder dette ikke bare dansker, men like mye i Norge?

Jeg husket engang jeg danset salsa med en flott kvinne med stilige former. Men hennes valg av parfyme eller “bodylotion” var så kraftig og fremtredende, at jeg faktisk mistet både danselysten og andre “lyster” Eller en gang jeg satt like bak to menn på flybussen. De hadde sikket inntatt et flott måltid like før, der hvitløk nok var hovedingridiensen.

Men det er så rart med dufter og lukter. Det som noen finner ufyselig og frastøtende, kan for andre være rene “invitasjon” til passion og sex. Men om du har en mann eller kvinne i nærheten av deg på arbeidsplassen, som “utånder” dufter som du finner å være uutholdelige, er det faktisk bare en ting å gjøre, eller kanskje to ?

Konfronter denne “duftbasen”, eller ta i bruk egen parfyme, duft eller andre ting som gjør at DU blir “midtpunktet”. Da kan du si den “deilige setningen”: OK, slutter du å lukte som et “horehus” vil jeg slutte å tro jeg er I ET ? Nå er dette jo å kanskje gå til ytterligheter, men hvem vet? Uansett vil det bli en merkbar “effekt” på din måte å parere på. Det er som alt annet her i livet, måten det gjøres på som skaper reaksjonene. Husk og på den rare “formelen” som sier at to mennesker som “dufter likt” eliminerer hverandre, slik at INGEN kjenner den andres duft. Som de to menn på bussen som forpestet luften for meg og andre. Men så var de OG franskmenn og snakket så mye og så fort, at om bussturen hadde vært lenger, ville vi alle bli “gasset”.

Men vi er kanskje heldige i Norge. Her er dufter ikke det store problemet, men kanskje heller mangel på samme? Nå mener jeg dufter, IKKE lukter. DE har vi ofte nok av, spesiellt på trange og overfylte “utesteder”. DA kan det være på sin plass å ha litt “godduft” å “spraye” rundt deg for å overleve. Hvem vet, kanskje akkurat det vil tiltrekkes av en fra det motsatte, eller samme kjønn, som få “teft”?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

1 kommentar

  1. Jeg får duftesjokk om morgenen på bussen. Da er alle nydusja i parfyme…., Sitter forrest hvis jeg kan – der er det levelig. Alle bør bli mere bevisst hvordan man lukter.

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

    Comment av Kassima — januar 31, 2010 @ 7:21 pm

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00