Proteus

januar 31st, 2010

“Khalid Skah er blitt latterliggjordt”. Ja, men er han selv skyld i det?

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Religion, Uncategorized          

Dette er den “klassiske” saken om foreldre som kjemper for/om sine barn. Når vi så legger til at mannen er utlending, selv om han var “halv nordmann en tid, snakker vi ikke bare om den juridiske kampen men like mye om den kulturelle.

Når en norsk kvinne reiser til sin manns hjemland med barna og bosetter seg der, vil disse kulturelle motsetninger dessverre komme før eller senere. Når og mannen har en høy “status” i sitt hjemland, er det nærmest umulig for moren å “gjøre noe” om konflikter oppstår.

Moren og barna er trygt i Norge, Khalid Skah forsøker å “renvaske” seg og fremstå som den han egentlig er, en egoistisk mann med kun EN interesse: Å få tilbake sine barn, som han mener “tilhører han”. Med den fremgangsmåten og de uttalelser han har gitt, og sikkert og kommer til å gi, bør norske myndigheter sette “hardt mot hardt”.

Om det var “soldater” eller ikke som var medvirkende årsak til at alle nå er trygge i Norge, er uten interesse. Khalid Skah har “tapt” første runde, og jeg håper han taper juridisk og senere.

Jeg håper faktisk at moren og barna går til retten i Norge med hele saken, og krever at Skah blir dømt

Da moren følte det utviklet seg til en “kamp” om barna, ble hun desperat. “Dessverre” for Khalid Skah, organiserte moren et “kupp”, der profesionelle personer greide å smugle alle ut av Marokko og hjem til Norge. Under de omstendigheter vi fikk høre og se, var det det riktige å gjøre, da uttalelser og oppførselen til Skah viste at han ikke gikk av veien for noe for å “beholde” barna som sin “eiendom”. Med den posisjon han hadde i Marokko, ble han “latterliggjordt” i sitt hjemland.

Men om vi hadde hatt et annet “scenario”, der barna, mot sin vilje, hadde blitt holdt “fanget” av sin egen far og moren kanskje hadde blitt arrestert for å forsøke å “kidnappe” egne barn? Da tror jeg at “loven” i Marokko hadde vært på Skahs side. DA hadde saken blitt en hodepine for alle, både moren, barna og de norske myndighetene.

Nå skal saken “sementeres” og forsvareren til Skah, denne så spesielle advokat som ser ut til å “få” alle saker der han representerer personer som ingen liker, nå skal forsøke å gi skylden til norske myndigheter, blir hele denne tragiske saken egentlig “løst”.

Da kan løsningen være å reise full rettsak i Norge, eller å “sementere” den. Håper faktisk at moren går til sak her i Norge, slik at den kan virke som en advarsel for andre som kan komme i samme situasjon.

Det siste er kanskje det aller beste, da saken nå egentlig er kommet inn i et “umulig mønster” med UD og Støre som “parter” i saken. Det vil faktisk bli den eneste mulighet for Khalid Skah å få belyst sine synspunkter for både oss og det land han nå bor i. Om han våger dette, vil han iallefall stå frem som en far som kjemper for sine barn. Men jeg tror faktisk at han selv forstår at dette bare vil skade han ytterligere.

Men det skal bli MEGET interessant å se hvordan “saken” nå utvikler seg.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00