Proteus

desember 31st, 2009

NSB “leier” banenett og “resten” av en “eldgammel dame” som bare “lapper og lapper” på alt. Når skal politikerne “få fingen ut” og rive “bygget” ?

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Alle land med jernbaner, og det er nær sagt hele Europa, vet at om skinnene og alt som skal få togene til å gå, fort eller ekstra fort, ikke er tipp topp, er det UMULIG å modernisere noe som helst.

Her i Norge har jeg “vokst opp” med toget. Snakket med hyggelige konduktører og servitører, som har/hadde arbeidet i NSB brorparten av sitt liv. Alle de er uskyldige “tilskuere” som et helt liv har gjordt det de kan for å skape hygge og glede for passasjerene. Togene er blitt bedre og mer komfortable, men det nytter lite når de “snegler” seg frem på “veier” som ALDRI ville blitt godtatt som kjørevei om de hadde vært, ja veier der biler kjørte. Alle vet at en vei kan ødelegge enhver bil, om den er ødelagt og “lappet på” i en mannsalder. Men Jernbaneverket, med sine “fossiler” av noen “eiere” har aldri giddet å sette hardt mot hardt.

Hver gang det “skjer noe”, beklager det det og ber om mer penger. De har gjennom årene fått MER penger enn det som hadde vært utbetalt for et splitter nytt jernbanenett, med skinner som kan ta alt fra “hyggetog” til lyntog.  Det er som de sitter i “glasshus” og ingen politikere ser lenger enn til nærmeste “stasjon” i sin kortsynhet. Nå har et SAMLET STORTING gått inn for å fornye hele jernbanenettet for en ny fremtid i pakt med resten av Europa. Hva gjør Jernbaneverket? DE SETTER ALLE KJEPPER I HJULENE DE KAN FOR Å HOLDE NORGES JERNBANENETT PÅ FØRKRIGSNIVÅ.  Jeg ELSKER å reise med tog, det er en ypperlig måte å reise på.

Men når reisetiden er den samme idag som da jeg var født, er det som om “verden” har stått stille for jernbanen. Idag og den siste tiden “faller alt sammen”, fordi det er eldgammelt. Samtidig har en inkompetent ledelse IGJEN gjordt en idiotisk tabbe ved å kjøpe inn utstyr som ikke duger. Jeg tror faktisk at utstyret kanskje er tipp topp, men at det er hele “pakken” det skal arbeide ut fra, som ikke fungerer med nytt utstyr, fordi det ikke er i trim med resten av Europa.

Det nytter ikke å sette ny motor og andre ting inn i en bil fra 1925. Når den starter, vil den gradvis falle sammen eller ikke starte i det hele tatt, fordi den ikke er BYGGET for det som skal gjøre den “ny”.

Det finnes bare EN politiker som ser lenger enn “nesen”, det er han fra Rogaland SV. Nå bør HELE STORTINGET  på nyåret, sparke alle på Jernbaneverket, legge ned hele divisjonen, og starte med å fornye Norges jernbaner som de skulle ha gjordt for n`ten år siden. Eller skal de bare kaste penger i en sluk som ikke har noen bunn, til ledere som ikke ser lenger en tll egen lønn og pensjon?

FÅ FINGEN UT OG LA 2010 BLI ÅRET DA JERNBANENETTET OG JERNBANEN GIKK INN I FREMTIDEN. DETTE ER IKKE BARE EN NØDVENDIGHET, MEN EN BETINGELSE FOR Å SKAPE EN NORMAL OG FORNUFTIG DRIFTSGRUNNLAG. ALT ANNET ER SLØSING MED OFFENTLIGE MIDLER. PÅ TIDE Å VÅKNE OPP, POLITIKERE !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

desember 31st, 2009

Godt Nytt År, med eller uten 100.000 kroner !

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Det er kaldt, for noen ekstra kaldt. En familie i København skulle reise til U.S.A. og holdt på å pakke. I virvaret på onsdag når alt var pakket og klart, søpla og restavfall kastet i søppelsjakta fra 7.etasje i huset, var det liksom NOE som manglet. Riktig, reisedokumentene, billetter samt 100.000 danske kr. var forsvunnet.

De tilkalte politiet, sjekket overalt, ingenting. Så tenkte de på søppelsjakten. En låsesmed dirket opp låsen og der lå alt sammen. Heldig at det var “helg” og at ikke søppelet skulle brennes eller tømmes.

Nå er familien reddet, og sikkert glade at slutten på dette året ikke endte i katastrofe. Håper at dere bloggere ikke “mister” noe idag eller rettere sagt, ikveld, slik at dere møter det nye året blakk og slukøret?

Sjekk alt som skal kastes nøye, spesielt  om dere skal reise noe sted. Glemmer ikke mannen som skulle på reise til New York fra Fredrikstad. Alt var klart og alle papirer og penger/dokumenter var “safe” i jakken hans. Men i iveren etter å han en skikkelig kledd mann, sjekket fruen alt før han reiste. Hun synes at jakken var litt “sjabby” så hun tok og la på stolen hans beste jakke. Når alt var klart, og mannen passelig stresset, dette var tidlig å morgenen, tok han “alt” han hadde lagt klar, includert den “nye” jakken.

Alt ordnet seg på Gardermoen etter at flyet til New York ble 15 minutter forsinket, grunnet en “gal” mann som hadde glemt alt hjemme. Hans kollegaer koste seg sikkert med han på turen over, som greide å holde New York flyet igjen. Godt Nytt År til alle bloggere og andre som leser dette. Med eller uten jakke !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

desember 30th, 2009

Når du alltid holder med den svake part, eller “outsidere”, hvor er da sunn fornuft?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Sunn fornuft er i hjernen, “svakheten” er i hjertet, derfor må vi alle skille mellom de to. Men jeg har filosofert meg frem til en grunn for at jeg ofte, altfor ofte, tar parti for “den svake part” mot “den sterke/ dominerende”.  Jeg har MEGET større tilfredstlllelse i å se arrogante, selvsikre favoritter tape, enn å få bekreftet at de sterke er, desverre, de sterkeste. Men det er vel derfor vi har konkurranseinstinktet, som gjør at “alle” vil vinne over vinneren.

En verdensberømt kvinnelig sanger og artist sa engang om hvordan hun følte det nå, etter å ha vært på verdenstoppen i nesten 10 år: Hun så smilende, litt sørgmodig, på reporteren og sa disse “klassiske ord”:

“Det er ensomt på toppen. Du er alene, det er kaldt og det er mange som vil ta plassen fra deg hver dag.”

Kanskje er det dette som får meg til å satse for mye på de som kanskje er på vei OPP på toppen, enn de som allerede er der. Men så er jeg jo en liten gambler da. De som følger med på fotballtipping vet at det har vært noen “saftige” odds i engelsk fotball de siste ukene. Og sinte spillere som selvfølgelig satset “safe” på favorittene. Larvik Turn sto i 1.30, Byåsen sto i over 3. i odds. OK så tapte jeg noen tiere der og.

Som jeg og tapte da jeg trodde på ny regjering, at Kina skulle benåde briten fra dødsstraff, samt mange andre ting. Er jeg skuffet ? Ja, i mitt hjerte er jeg det, men min hjerne sier vent og se, vent og se.!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

desember 30th, 2009

I dag SKAL Byåsen bli norgesmester i håndball. Tror de. Jeg er enig!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

For n`tene gang skal Larvik vinne et nytt mesterskap. Eller skal de det? Byåsen har bevist tidligere at de kan slå dem, men de “raknet” mot slutten. Nå tror jeg at om de får et godt utgangspunkt i 1. omgang, KAN de presse Larvik i senk. Men jeg holder åpent for uavgjordt etter ordinær tid.

Da kan alt skje i ekstraomgangene. Tror uansett det blir en topp spennende kamp med to gode lag ? 1645 Tv2.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

desember 30th, 2009

Lesbisk partnerskap,kunstig befruktet barn, “omvendelse”,brudd og loven i Vermont.U.S.A. Hvem tenker på barnet?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Les hele denne triste historien på tv2 nyhetene. Lisa Miller og Janet jenkins inngikk partnerskap i 2000. I 2002 fikk Miller datteren Isabella etter kunstig befruktning. i 2003 gikk de fra hverandre, fordi Miller ble “frelst” og “ville ikke” være lesbisk lenger.

Så gikk Jenkins til retten, fordi hun mente at hun ikke fikk “nok tid” med sin “datter”. Nå har en dommer i Vermont gitt henne medhold. Isabella, nå 7 år, blir tatt fra sin biologiske mor og gitt til ex-partneren.

Miller skal “overlevere” Isabella til sin “nye mor” kl.1300 1. januar 2010. Kalde, kyniske tall lyser mot de/dem som leser historien om et partnerskap som “sprakk”, egoismen i å “lage” et eget barn i et forhold som synes å være dømt til å mislykkes. Hvor i dette er hensynet til BARNET Isabella ?

Nå vil hun få en ny mor, og hennes biologiske mor vil være del av hennes fortid. Jeg sitter her med en besk smak i munnen. Hvorfor kan ikke lesbiske som vil ha barn, adoptere som andre barneløse gjør? Iallefall i begynnelsen på et partnerskap?

Mennesker som er gifte og ikke får barn, gjør det. Eller de blir kunstig befruktet om det er mulig. Jeg har en bestemt oppfatning at mange lesbiske partnerskap “lager” barn utfra egoistiske hensyn i å skape et “perfekt forhold”. Det FINNES ikke et perfekt forhold i noe partnerskap eller ekteskap.

Nå er ønsket å skape barn, ikke bare i lesbiske forhold men i ALLE forhold ofte egoistisk betinget, men på forskjellig grunnlag.

Om vi tenker her på alle “Isabellaer” som fødes over hele verden og går en kompleks fremtid i møte, blir jeg bekymret for hvor langt vi idag går for å “tjene” egne interesser på bekostning av et, ofte, kortvarig forhold.

Dette har egentlig ikke noe direkte med om barnet er født etter kunstig befruktning av lesbiske ”foreldre” eller andre foreldre. Min skepsis er at det mer og mer blir populært å få kunstig befruktning av ukjente menn, men får alle opplysninger om mannens “egenskaper” for så å velge den “perfekte” sæd til å skape “sitt barn”, mens millioner av barn over hele verden dør eller sulter i eget land.

Jeg “ser” det 7 årige barnet “Isabella” om 20 år, om hun lever så lenge. Hva blir HENNES liv og hva er HENNES identitet som menneske?

Den er nå blitt “spaltet opp” av en dommer i Vermont som “gir henne” til en kvinne som ikke lever sammen med barnets biologiske mor. Hva interesse har hun i barnet, utenom egen egoisme i å “vinne” omsorgsretten over henne?  Hvor lenge vil HENNES kjærlighet vare ? Like lenge som forholdet til hennes partner?

Mange spørsmål og, faktisk, INGEN svar. Derfor er “dommen” i Vermont U.S.A. en påminnelse til oss alle om det ansvar vi har uansett egoisme, eller om barnet er født i lesbiske eller andre forhold. Om kunstig befruktning får fortsette slik som nå, der par bare kan reise til det land eller “klinikk” som passer best for DEM, og “lage” sitt eget barn utfra er A4 skjema der “mannens egenskaper” stipuleres i 20 ”grupper”, går vi mot et samfunn som kan gi barna som “produseres” et kunstig liv i en “uvirkelig “verden.

Der “eierskapet” avgjøres av en dommer som om det var en del av “oppgjør” etter en skilsmisse. Trist, forferdelig trist. !

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

desember 29th, 2009

“Sjefen” i W.H.O., Margaret Chan, har ennå ikke tatt vaksinen hun selv anbefaler “hele verden” å ta. Hvorfor?

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Jeg husker siste senator som ble tatt med “buksene nede” sammen med en prostituert i U.S.A. Han hadde gjennom hele sitt politiske liv,vært en “moralens vokter”, han var selvfølgelig republikaner og knallkonservativ. Men hans “andre liv” synes å være å “fråtse” i gledene andre tar som en selvfølge, av og til.

Derfor er det ingen stor overraskelse for meg å høre at Generaldirektøren i W.H.O. selv IKKE har tatt vaksinen. Men selvfølgelig, sier hun, hun skal ta den “senere”!!

Jeg forstår ikke hvorfor jeg tenkte på den “moralske” senatoren da jeg hørte denne nyheten. Lurer på hva de fikk i bonus på banketten som legemiddelselskapene som solgte/ selger vaksiner som “hakka møkk” hadde?  Når milliardene av kroner er tjent på en vaksine som nesten ikke er testet ut, vil de iallefall ha nok penger til å teste videre, slik at vi snart kan få en vaksine som er “ren” ?

Eller vil det ta for mye av overskuddet de allerede har? En vet aldri, men vi kan jo tenke det vi vil. Som vi og gjør, iallefall gjør jeg det? Noen andre ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

desember 29th, 2009

Det “nye” Kina viser ansikt. Det er skremmende, med samtidig utfordrende!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Etter to år med kontakter på høyeste nivå i Storbritannia, viste Kina ingen nåde med den britiske mannen som idag ble henrettet. Kina henretter tusener av egne borgere, nå ville de og vise oss og sine egne, at de er sterke nok til å gjøre hva de vil og med andre lands borgere. En skremmende utvikling, da det er lang tid siden at en person fra “Vesten” er henrettet i Kina. Egentlig er ikke spørsmålet om han var skyldig eller ikke skyldig i å smugle produkter som gir som straff døden.

Denne henrettelsen viser verden at Kina NÅ er en stormakt, med uforutsigbare måter å utøve den makten de har.  Med denne handling viste de Vesten og resten av verden at de mener alvor. De viser og egne borgere at det er “likhet for loven”, om de skyldige er utlendinger eller landets egne innbyggere.

Nå ble plutselig den siste episoden i serien “Boston Legal” mer levende og mer skremmende. Den viste at advokatfirmaet “Crane-Poole-Schmidt” ble overtatt og kjøpt av kinesiske selskaper. “Alan Shore” holdt en flammende forsvarstale der han klaget på amerikanske myndigheter som “lot” kineserene kjøpe opp “alt”, slik japanerene gjorde for noen tiår siden. Han utfordret U.S.A. i å la kineserene OG “kjøpe opp” advokatfirmaer i landet. Hvor ville rettsikkerheten til slutt havne?

Men samtidig er det en massiv utfordring for alle land som har importert og eksportert til Kina. Kineserene, som japanerene, har svakheter. Nå mener jeg ikke svakheter i handling, men i lynne. De ELSKER alt vestlig, og får nå mer og mer kjøpekraft til å bli en gigant i handel med Vesten.

Men lederne vet og dette, så samtidig som handelen vokser og kineserne får mer og mer kjøpekraft, blir og landets “ansikt” mot resten av verden mer egenrådig, selvstendig og arrogant. De vil være likeverdige, eller helst ha MER makt enn sine handelsforbindelser. Her har de nettopp kjøpt Volvo. som et eksempel på hva som kan komme.

Kineserene er et MEGET godt arbeidende folk, det vet vi i Vesten, vi ser dem hver dag i alle land, nesten, som flittige, nøysomme mennesker som har restauranter og forretninger overalt. DE er de som reiste ut fra landet, de som er i Kina idag, har noe av den samme lengsel etter å arbeide hardt og reise som turister til alle verdens land.

“Symbolet ” på makten som det “nye” Kina  har, ble bevist ved henrettelsen av en britisk borger idag. Han hadde smuglet narkotika, han ble dømt og han fikk sin straff. Egentlig rettferdig, men samtidig er “hilsen” til alle oss som måtte fremdeles tro at Kina er et land i utvikling. Denne handling beviser at de er kommet mye lenger enn som så. U.S.A. blandt andre, har massive lån der, og det kjøpes opp selskaper og bedrifter i tusentall med “kinesisk” valuta.  De selskaper og bedrifter som tidligere importerte fra Kina, blir nå kjøpt opp, eller får del-eierskap, slik at kineserene både har kontroll over det de eksporterer og det som importeres.

Derfor står vi overfor en massiv utfordring i å utgjevne dette forhold, ved å selv markere oss med produkter og tjenester som Kina trenger. For husk, kineserene er et stolt folk med lange tradisjoner i å være undertrykt. NÅ er de på vei opp på samme platå som andre “super-nasjoner”. Da skal vi og vise dem den respekten de fortjener, og vi vil oppdage at de kan vise den samme respekten for oss.

President Barack Obama visste dette da han “på overtid” fikk istand en form for avtale i København tidligere.

Kineserene ELSKER alt som er “vestlig”, selv om lederene helst ikke vil innrømme det. Derfor skal vi se på Kina som en partner i samarbeide som går BEGGE veier. Lederene har et enormt ansvar for å sikre egne borgere velstand og sikker fremtid. For oss kan det synes å gå langsomt, men sett med kinesiske øyne, går det fort. De har en tusenårig tradisjon i å la andre land bestemme over seg, nå er de iferd med å finne egen styrke og makt.  Det vet alle statsledere idag. Viser VI respekt for Kina, vil de gradvis og gi samme respekt til oss.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

desember 28th, 2009

Kina kommer IKKE til å henrette den britiske mann som er dømt til døden. Hvorfor?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Jeg er nesten 100% sikker på at dødsdommen over den britiske mannen i Kina vil bli omgjordt. Vi får se hva nyhetene sier imorgen. Det kan sies mye om Kina, men ingen kan si de er dumme. Kanskje jeg tar feil ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

desember 28th, 2009

Skagerak Elektro i Tønsberg vil spare strøm, “glemte” uke 53. Alt lys forsvant.

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Resten av Norge husket på at det dette året er 53 uker. Men i Tønsbergområdet hadde Skagerak Elektro ikke registrert dette. Der forsvant all lys kl.0001 natt til mandag.

Når de oppdaget feilen, tok det litt tid for litt flaue lederne satte på full kraft igjen, og lyset kom OG i uke 53.  Jeg kan tenke meg at det satt/sov noen mennesker som plutselig fikk “kuldegysninger” og regnet med at noe “galt” var skjedd. Godt at det ordnet seg da lys og varme igjen kom til Tønsberg. I uke 53.!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

desember 28th, 2009

“Fruktbar” gate i Birkeland, Aust Agder. 5 par tvillinger på ett år.Kan forklaringen være enkel?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Denne historien kommer til å “fly” over hele verden i romjulen fordi den er “in” i en juletid der vi snakker om historiske “fødsler”. Egentlig er det en verdenssensasjon som har skjedd i denne lille gaten på 200 meter i tettstedet Birkeland, med bare 2200 innbyggere.

At et sted på 2200 mennesker får 5 tvillingfødsler på ett år er MEGET uvanlig, nesten umulig ifølge “statistikken”. At alle fødselene skjer i samme gate, er statistisk UMULIG, da det ikke finnes tall nok som er sammenlignbare, faktisk i hele verden.

Men så kan det jo være en “naturlig” forklaring på hele saken? Sørlandet  har fostret mange predikanter og kristne. Aril Edvardsen var en av dem. Bibelen snakker om kvinnen som fruktbar, og Maria fødte jo en sønn uten å være unnfanget på “vanlig” måte”. Nå skal jeg ikke komme her å snakke om “gudommelige” fødsler, men heller bare bekrefte det “umulige”: 5 kvinner i samme gate ble “unnfanget” og fødte 5 tvillinger på samme år. Da dette er vitenskapelig “umulig”, finnes det bare en fornuftig forklaring: Det er “uforklarlig”.

Eller kan det være en “hilsen” fra en “høyere makt” om at ingenting er umulig for den som tror? Jeg må smile litt, fordi enda engang får “vitenskapen” en hendelse å forklare, som de selvfølgelig ikke har noe svar på.

Nå regner jeg selvfølgelig ikke med at disse 10 barna, vil bli 10 nye Aril Edvardsen eller andre predikanter som er født på Sørlandet. Men det morer meg å filosofere litt om GRUNNEN til at dette hendte akkurat der, akkurat i DEN gaten på 200 meter, midt i kristenfolkets “rike”.

Skulle ønske at vi kunne stille klokken 45 år frem i tid, og sett hva som skjedde med disse 10 barna. Uansett, er det godt de har det bra og kan vokse opp sammen. Regner med at de fem mødrene kan hjelpe hverandre litt med barnevakt og kollektiv transport. De har jo ikke langt å gå mellom hjemmene.

Regner med at der finnes mange markedsførere i “barne-bransjen” som tar kontant med dem, eller allerede har. Noen kommer sikkert og fra utlandet. Å ha 5 tvillingpar fra samme gate som “merkevare”, vil glede alle som vil ha maksimal reklameverdi på sine produkter. Håper alle barna og foreldre får et hyggelig Nytt År !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Eldre innlegg »

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00