Proteus

desember 30th, 2009

Lesbisk partnerskap,kunstig befruktet barn, “omvendelse”,brudd og loven i Vermont.U.S.A. Hvem tenker på barnet?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Les hele denne triste historien på tv2 nyhetene. Lisa Miller og Janet jenkins inngikk partnerskap i 2000. I 2002 fikk Miller datteren Isabella etter kunstig befruktning. i 2003 gikk de fra hverandre, fordi Miller ble “frelst” og “ville ikke” være lesbisk lenger.

Så gikk Jenkins til retten, fordi hun mente at hun ikke fikk “nok tid” med sin “datter”. Nå har en dommer i Vermont gitt henne medhold. Isabella, nå 7 år, blir tatt fra sin biologiske mor og gitt til ex-partneren.

Miller skal “overlevere” Isabella til sin “nye mor” kl.1300 1. januar 2010. Kalde, kyniske tall lyser mot de/dem som leser historien om et partnerskap som “sprakk”, egoismen i å “lage” et eget barn i et forhold som synes å være dømt til å mislykkes. Hvor i dette er hensynet til BARNET Isabella ?

Nå vil hun få en ny mor, og hennes biologiske mor vil være del av hennes fortid. Jeg sitter her med en besk smak i munnen. Hvorfor kan ikke lesbiske som vil ha barn, adoptere som andre barneløse gjør? Iallefall i begynnelsen på et partnerskap?

Mennesker som er gifte og ikke får barn, gjør det. Eller de blir kunstig befruktet om det er mulig. Jeg har en bestemt oppfatning at mange lesbiske partnerskap “lager” barn utfra egoistiske hensyn i å skape et “perfekt forhold”. Det FINNES ikke et perfekt forhold i noe partnerskap eller ekteskap.

Nå er ønsket å skape barn, ikke bare i lesbiske forhold men i ALLE forhold ofte egoistisk betinget, men på forskjellig grunnlag.

Om vi tenker her på alle “Isabellaer” som fødes over hele verden og går en kompleks fremtid i møte, blir jeg bekymret for hvor langt vi idag går for å “tjene” egne interesser på bekostning av et, ofte, kortvarig forhold.

Dette har egentlig ikke noe direkte med om barnet er født etter kunstig befruktning av lesbiske ”foreldre” eller andre foreldre. Min skepsis er at det mer og mer blir populært å få kunstig befruktning av ukjente menn, men får alle opplysninger om mannens “egenskaper” for så å velge den “perfekte” sæd til å skape “sitt barn”, mens millioner av barn over hele verden dør eller sulter i eget land.

Jeg “ser” det 7 årige barnet “Isabella” om 20 år, om hun lever så lenge. Hva blir HENNES liv og hva er HENNES identitet som menneske?

Den er nå blitt “spaltet opp” av en dommer i Vermont som “gir henne” til en kvinne som ikke lever sammen med barnets biologiske mor. Hva interesse har hun i barnet, utenom egen egoisme i å “vinne” omsorgsretten over henne?  Hvor lenge vil HENNES kjærlighet vare ? Like lenge som forholdet til hennes partner?

Mange spørsmål og, faktisk, INGEN svar. Derfor er “dommen” i Vermont U.S.A. en påminnelse til oss alle om det ansvar vi har uansett egoisme, eller om barnet er født i lesbiske eller andre forhold. Om kunstig befruktning får fortsette slik som nå, der par bare kan reise til det land eller “klinikk” som passer best for DEM, og “lage” sitt eget barn utfra er A4 skjema der “mannens egenskaper” stipuleres i 20 ”grupper”, går vi mot et samfunn som kan gi barna som “produseres” et kunstig liv i en “uvirkelig “verden.

Der “eierskapet” avgjøres av en dommer som om det var en del av “oppgjør” etter en skilsmisse. Trist, forferdelig trist. !

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

1 kommentar

  1. Skal de ikke ha delt omsorg?

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

    Comment av Redneck — desember 30, 2009 @ 2:59 pm

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00