Proteus

desember 29th, 2009

Det “nye” Kina viser ansikt. Det er skremmende, med samtidig utfordrende!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Etter to år med kontakter på høyeste nivå i Storbritannia, viste Kina ingen nåde med den britiske mannen som idag ble henrettet. Kina henretter tusener av egne borgere, nå ville de og vise oss og sine egne, at de er sterke nok til å gjøre hva de vil og med andre lands borgere. En skremmende utvikling, da det er lang tid siden at en person fra “Vesten” er henrettet i Kina. Egentlig er ikke spørsmålet om han var skyldig eller ikke skyldig i å smugle produkter som gir som straff døden.

Denne henrettelsen viser verden at Kina NÅ er en stormakt, med uforutsigbare måter å utøve den makten de har.  Med denne handling viste de Vesten og resten av verden at de mener alvor. De viser og egne borgere at det er “likhet for loven”, om de skyldige er utlendinger eller landets egne innbyggere.

Nå ble plutselig den siste episoden i serien “Boston Legal” mer levende og mer skremmende. Den viste at advokatfirmaet “Crane-Poole-Schmidt” ble overtatt og kjøpt av kinesiske selskaper. “Alan Shore” holdt en flammende forsvarstale der han klaget på amerikanske myndigheter som “lot” kineserene kjøpe opp “alt”, slik japanerene gjorde for noen tiår siden. Han utfordret U.S.A. i å la kineserene OG “kjøpe opp” advokatfirmaer i landet. Hvor ville rettsikkerheten til slutt havne?

Men samtidig er det en massiv utfordring for alle land som har importert og eksportert til Kina. Kineserene, som japanerene, har svakheter. Nå mener jeg ikke svakheter i handling, men i lynne. De ELSKER alt vestlig, og får nå mer og mer kjøpekraft til å bli en gigant i handel med Vesten.

Men lederne vet og dette, så samtidig som handelen vokser og kineserne får mer og mer kjøpekraft, blir og landets “ansikt” mot resten av verden mer egenrådig, selvstendig og arrogant. De vil være likeverdige, eller helst ha MER makt enn sine handelsforbindelser. Her har de nettopp kjøpt Volvo. som et eksempel på hva som kan komme.

Kineserene er et MEGET godt arbeidende folk, det vet vi i Vesten, vi ser dem hver dag i alle land, nesten, som flittige, nøysomme mennesker som har restauranter og forretninger overalt. DE er de som reiste ut fra landet, de som er i Kina idag, har noe av den samme lengsel etter å arbeide hardt og reise som turister til alle verdens land.

“Symbolet ” på makten som det “nye” Kina  har, ble bevist ved henrettelsen av en britisk borger idag. Han hadde smuglet narkotika, han ble dømt og han fikk sin straff. Egentlig rettferdig, men samtidig er “hilsen” til alle oss som måtte fremdeles tro at Kina er et land i utvikling. Denne handling beviser at de er kommet mye lenger enn som så. U.S.A. blandt andre, har massive lån der, og det kjøpes opp selskaper og bedrifter i tusentall med “kinesisk” valuta.  De selskaper og bedrifter som tidligere importerte fra Kina, blir nå kjøpt opp, eller får del-eierskap, slik at kineserene både har kontroll over det de eksporterer og det som importeres.

Derfor står vi overfor en massiv utfordring i å utgjevne dette forhold, ved å selv markere oss med produkter og tjenester som Kina trenger. For husk, kineserene er et stolt folk med lange tradisjoner i å være undertrykt. NÅ er de på vei opp på samme platå som andre “super-nasjoner”. Da skal vi og vise dem den respekten de fortjener, og vi vil oppdage at de kan vise den samme respekten for oss.

President Barack Obama visste dette da han “på overtid” fikk istand en form for avtale i København tidligere.

Kineserene ELSKER alt som er “vestlig”, selv om lederene helst ikke vil innrømme det. Derfor skal vi se på Kina som en partner i samarbeide som går BEGGE veier. Lederene har et enormt ansvar for å sikre egne borgere velstand og sikker fremtid. For oss kan det synes å gå langsomt, men sett med kinesiske øyne, går det fort. De har en tusenårig tradisjon i å la andre land bestemme over seg, nå er de iferd med å finne egen styrke og makt.  Det vet alle statsledere idag. Viser VI respekt for Kina, vil de gradvis og gi samme respekt til oss.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00