Proteus

november 30th, 2009

“Årets lege i Gudbrandsdalen: 8100 Paralgin Forte på 14 måneder til en pasient??

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Det finnes “aktiv dødshjelp” og “passiv dødshjelp”, så finnes det masse leger som vil hjelpe deg å finne ut hva som feiler deg, samt noen som går under navnet “pilletrillere”. Deres viktigste oppgave, tror de, er å gi sine pasienter piller i alle regnbuens farger, som viktigste del av sin “diagnose”.Nå er det jo slik at en fastlege har opp til flere tusen på sin liste, og det er ikke lett og huske alle. Spesiellt om du bare gir dem piller. Derfor har de en datamaskin for å holde alle pasientenes opplysninger klare. Om de gidder å se dem.

Den legen som nå er klaget inn til Helsetilsynet, har greid å “fore” en mann i 50 årene med 8100 Paralgin Forte i løpet av 14 måneder. Rask hoderegning betyr det ca. 20 tabeletter HVER DAG i 14 måneder.

At mannen og flere ganger har tatt overdoser, ser ikke ut til å bekymre legen. “En gang pilletriller, alltid pilletriller”, sa jeg til sjeflegen i Harstad den gang jeg sendte skipsdoktoren på fregatten jeg var ombord i, på land, etter han hadde mixet feil farger på piller litt for mange ganger. Det var det han hadde fått sparken for før han kom til marinen. For meg resulterte hans “feil” i dobbelsidig bihulebetennelse og 30 dager på sykehus. Men å “mate” en mann med nok piller til å “drepe seg”, over SÅ lang tid, burde egentlig få legen fjernet fra listen av leger som kan skrive ut medisiner og resepter. Som en begynnelse, uansett.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

november 30th, 2009

Puls ikveld på NRK tar opp smerter i brystet, er det hjerteattakk eller noe annet?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Studier fra Danmark viste at over 50% av det de som ringte om “hjerteproblemer”, hadde IKKE hjerteattakk, men andre lidelser. Mange får faktisk “angst-attakk”.

At de og tar opp “hangover” etter en fyllefest, er bare en bekreftelse på at julen nærmer seg. Om du ikke får sett dette programmet, sjekk når det kommer i reprise. 2 meget viktige problemer er tatt opp idag.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

november 30th, 2009

“Giant Size”, ny registrering på flyene for de som er “litt annerledes”?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Egentlig er problemet med overvektige mennesker på fly, mer et sikkerhetsmessig problem, enn av praktisk betydning. Jeg sitter å ser på et bilde som er tatt av en flyvertinne, som viser en XXXXX-mann som sitter i stolen i midtgangen med halve kroppen, resten “sitter” i løse luften nesten over til plassen på andre siden.

Denne er ikke overvektig, denne mann er “GIANT SIZE” og burde hatt to seter, minst. Om et menneske “velger” å bli extra stor og fet, må det mennesket og forstå at de er kommet i en situasjon som krever litt kløkt for å overleve i. De fleste flyselskaper ser ut til å ha funnet en eller annen løsning, men ved å ta denne situasjon og sammenligne med de som reiser og bor single, så har de og sine problem som de “løser”, med eller uten hjelp fra reiseselskapet.

Single må oftest betale ekstra om de skal ha en leilighet eller dobbeltrom alene, de må betale DOBBELT om de vil ha en lugar for to eller mer, alene. Du har til og med nå annonser som gir deg MEGET gode priser, men de gjelder bare om 2 ELLER flere reiser sammen. Diskriminering? Selvfølgelig, men for den single VET han eller henne at de må sjekke nøye før de bestiller reiser eller opphold.

Det største problemet er ikke hos de med “giant size” størrelse, de VET at de må forberede seg, men den største gruppen er de med “1/2 giant size”, alså de som er for store for selv brede stoler, men egentlig ikke trenger to seter, men 1+ 1/3 sete. Eller lide, sammenpresset i et sete som de presser seg ned i.

Mannen på bildet på tv2 nyhetene på nettet, ville kunne ha blitt et livsfarlig “våpen” om turbolens eller verre hadde hendt på flyreisen. Da ville dette “kjøttberget” kunne skade eller drepe mennesker i sin nærhet bare ved å falle på dem. DET er flyselskapenes største problem, det sikkerhetsmessige, både for mannen selv og medpassasjerene. I tilfellet som vist på bildet, burde flyselskapet ha hatt et fleksibelt dobbel/trippel belte som kunne festes i en solid krok i gulv,side eller tak, slik at om det skulle bli kraftig turbolens eller verre, var mannen stasjonær, alså i ro der han var.

Da ville andre passasjerer slappe av, han selv slappe av, og flyselskapet ha sitt på det tørre. Han måtte ha betalt ekstra for denne service, men ikke verre en han ville forstå grunnen.

At han ville måtte ha en “GIANT BED” i soverummet om han skulle på ferie, ville være en selvfølge. Men egentlig er alt sammen mulig å løse ved å bruke “common sense”, alså sunn fornuft.

Men i USA, med sin store befolkning og sin ENDA større befolkning, burde det være enkelt å løse uten altfor store utgifter for flyselskapene, eller andre transportselskaper for den saks skyld. Dette har jo ikke akkurat kommet som en overraskelse, men har pågått helt siden 60 årene. De har hatt nok tid på seg til  å finne løsninger. Problemet for andre land er at vi og snart kan få “amerikanske tilstander”. Huff, jeg “swelles” !

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

november 30th, 2009

Lærdom kan læres på to måter: Den riktige, som gjør at din hjerne absorberer den for alltid, og den andre!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Jeg hadde en lærer/lektor på høyere skole som vi kalte “Ga-Ga-Johnsen”. Han var eksentrisk, gikk alltid med klær som synes å være “slengt” på han uten nevneverdig mening, og et lynende intellekt. Den kombinasjonen gjorde han til en glimrende formidler, fordi han aldri brukte tradisjonelle metoder i å få oss, “den gemene hop”, til å absorbere lærdom. Det var hans ord, jeg visste ikke da engang hva ordet EGENTLIG betydde, men han fikk meg og oss andre med i sin “søken” etter svar på intrikate problemer eller emner.

Grunnen til hans “tilnavn”, var fordi han elsket å gjenta seg selv i ord og setninger, ofte med de samme ord med da med “trykk” på enkelte ord eller delsetning den andre, eller sogar tredje, gangen.

Samtidig var jeg, som jeg hadde vært i mange år, lidenskapelig kinogåer og så alle filmer jeg hadde råd til og som var av interesse for meg. Det var på kino jeg lærte meg engelsk, da selvfølgelig med amerikansk vri.

Vi hadde “Ga-Ga-Johnsen” i fysikk, kemi og religion, av og til og i matte. Han kunne komme inn i skoletimen og åpne med;”Hallo,hallo, elever” og så.”Hallo,hallo MINE elever”, og fortsette; “Idag skal vi se på ……… og litt ……..”. Klassen var fremdeles litt urolig, så han fortsatte med kraftigere stemme:” IDAG skal vi UTBRODERE tesen mellom ……. og den så ENDA viktigere ……… DET skal bli spennende det”

Han hadde oss i sitt grep, fordi vi visste at det han skulle lære oss, egentlig VAR ganske spennende, selv om vi nok hadde sett på det annerledes om en konservativ pedant hadde “messet” samme leksen.

Når vi i tillegg visste at vi kunne spørre han om nesten hva som helst, og han ville gi et svar. Selv om svaret kanskje var så godt formulert at vi måtte lete i bøkene for å helt forstå det, ble vi allikevel fascinert av hans måte å tilføre oss lærdom. Det var da jeg lærte hva ordet DIKSJON betydde, og kunne brukes til av mennesker som ikke bare har ordene i sin makt, men og bruker hjernen og følelser når de sier dem.

Mange år senere traff jeg han igjen. Han var fremdeles lærer, men hadde bare delstilling, fordi han nå tjente gode penger på på foredrag og seminarer til ansatte i private og offentlige selskaper og etater. 4 ganger i året dro han til sitt hus på Lanzarote, for å totalt slappe av, som han sa. Men han hadde selvfølgelig både pc,n og satelittfjernsyn der, i tilfelle han fikk behov for å oppdatere egne kunnskaper litt.

På tross av all den lærdom han gav meg, var det en annen historie han skulle, for evig, bli “berømt” for. En gang i en religionstime, skulle vi snakke om “Jesus på korset”-historien. og han startet med å gjenta seg selv og presisere ordene “for opp til himmelen” eller hans død på korset. Han så utover klassen og kom med sin dobbelversjon: “Og Jesus stod opp og FOR opp til himmelen. HØRER dere, vantro disipler, han for OPP til himmelen. Er dere MED ?. Jeg sier: ER DERE MED” !! Alle nikket eller sa ja da, vi er med.

Så sa klassens mest brystfagre pike/kvinne, som ikke helt hadde intellektets nådegaver:” Jeg trodde han dro alene jeg, hadde han noen med seg da?” Hele klassen startet og le, litt av hun som spurte, men mest for det hadde “vekket oss opp” for historiens egentlige innhold: Jesu korsfestelse, død og oppstandelse.

Hver gang jeg hører om dette senere, eller når påsken nærmer seg, “ser” jeg oss alle “fly opp” med HAN som alle nå vet navnet på. Selv om historien i seg selv er klassisk religionsundervisning, er det visse ting som absorberes best i minnet når det kommer under spesielle omstendigheter. Dette var en av dem.

Søndag så jeg litt på “Varg Veum” på tv2. Jeg ser ikke mye på norsk krim, fordi skuespillerne ofte er for “teatralske”. Unntaket var “Fox Grønland”. Med teatralske mener jeg at diksjonen de bruker, ikke passer på film eller tv-serier, men i mer i et teater så alle kan høre hva skuespilleren sier. Denne, etter min mening “dødssynd”, gjør at skuespilleren snakker som en “robot” og legger trykk på feil ord, eller “lirer” ord frem uten hensyn til helheten i det de sier. Da blir alt “kunstig” og uansett hva andre skuespillere gjør, vil denne gjøre at alt blir mislykket.

Dette opplevde jeg på 3 minutter søndag med “Varg Veum”, så slo jeg av og til en annen kanal. Det er lenge siden jeg gikk på skolen, men “Ga-ga-Johnsen” glemmer jeg aldri, heller ikke mesteparten av det han lærte meg. Finnes det slike mennesker idag og i skolen? Håper det, fordi da kan lærdommen ikke bare bli absorbert, men og sitte i minnet for alltid, som en påminnelse om den kanskje aller viktigste setningen:

“DET VIKTIGSTE ER IKKE HVA DU SIER, MEN MÅTEN DU FORMULERER OG SIER DET PÅ. DA ABSORBERES DET I MINNET FOR ALLTID.

“Hei lesere, våkn opp, våkn opp, han FOR opp til himmelen.Han for OPP til himmelen. Er dere MED? ER DERE MED?”  Ja da MASA, vi ER med, vi er ALLE med.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

november 29th, 2009

“Tore på sporet” ikveld fikk meg til å minnes MIN tid på Barbados og Trinidad!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Si hva dere vil om programmet, ikveld fikk vi se en sønn på 39 år møte sin far fra Norge for første gang. En ungdomsforelskelse i Trinidad for nesten 40 år siden, gav en “gammel” lærer fra Mosjøen en ny mening med livet. Nå har han plutselig en sønn og flere flotte barnebarn som han kan være glad i. At sønnen hadde hatt et meget vanskelig liv og hadde både vært uteligger og småkriminell uten faren visste om det, gav denne historien en ekstra god slutt. Eller skal vi heller si en ekstra god BEGYNNELSE. Regner med at far og bestefar fra Nord-Norge vil få mange gode turer til Trinidad i årene fremover.

Min ungdomsforelskelse traff jeg på Barbados, men det er en annen historie. Jeg gleder med på alles vegne.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

november 29th, 2009

Mens andre land handler raskt, vil Folkehelseinstituttet FORSKE på vaksinens innvirkning på gravide. Hva da med de gravide?

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Folkehelseinstituttet har søkt om 50 millioner kroner for å forske på virkningen av svineinfluensaen og vaksinen. Mens andre land stopper all vaksinering av gravide med Pandemrix og gir andre vaksiner, eller ikke gir dem, vil alså vi i Norge FORSKE PÅ GRAVIDE FOR Å SE HVA SOM SKJER?

Det finnes mange gode årsaker for å forske på noe, men å ikke HANDLE, men bare forske på gravide, samt og følge barnet over år etterpå, hva mener de da og oppnå?

Ifølge instituttet er det visst for å få mest mulig kjennskap til virkningene, så de er forberedt på følgende? At de da får de gravide som deltar i denne “testen” til å føle at de “leker med ilden”, både for eget liv og barnets helse, tenker de da ikke på?

All vaksinasjon av gravide burde vært stoppet forlengst, og pengene heller brukt til å forske på influensaen og vaksinens virkninger på ALLE, includert de i risikogrupper, syke OG gravdie. Da ville forskningen hatt en oppgave, ikke å selektere den til en spesifik gruppe. Enda et eksempel på hvor lite helsemyndighetene vet om den oppgave de er satt til å utføre.  Dessverre bekrefter denne nyhet bare at de ikke egentlig vet hva de gjør, men må finne en grunn for å virke produktive. Det er dessverre for sent nå å gå tilbake i tid å lære.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

november 29th, 2009

Tusener av “mirakeler” skjer hver dag. Nå skjedde ett i Bergen. En 1 åring falt 8 meter ned fra en altan!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Han ble funnet gående på plenen med sår i ansiktet, ellers så han “frisk og rask” ut, som og legene ved Haukeland sa etter de hadde undersøkt han.

Jeg “ser” for meg en debatt på tv, der “fossile” “eksperter” skal forklare hvordan et fall på 8 METER umulig kan gi “bare små skader” fordi…..bla bla bla. Derfor kan det ikke være mulig for den lille 1 åringen å overleve et 8 meters fall. Men så er det det da at i denne verden skjer det mirakeler hver dag, overalt i verden. Noen får “headlines” som dette, andre blir bare fortalt eller sett av de som opplever dem.

Jeg har 7 ganger overlevd “en sikker død”, ifølge vitenskapelige fakta. Men så er det det at jeg ser bare disse fakta, som utgått av mennesker som føler seg “trygge” bare i omgivelser som kan forklares og defineres utfra “fornuftige” formuleringer, som det så fint heter.

For denne lille gutten og hans familie skulle disse fakta ikke gjelde denne gangen, At han ble “dasket” med noen grener på veien ned, vil kanskje sikre “vitenskapen” i å si at de dempet fallet? Tull, sier jeg.

Jeg kan til og med være så “dum” og si det var et mirakel som ikke kan forklares som noe annet? Kanskje DET er nærmere sannheten, enn å forsøke å forklare noe uforklarlig? Håper familien får en lykkelig jul.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

november 29th, 2009

Petter Northug: En topp idrettsmann med egen vilje og innstilling!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Nå vet vi at Norge er verdens ledende vinteridrettsnasjon. Og sponsorene som står bak, får sin del av “kaka” i form av glimrende reklame og visuell og kommersiell bruk av logo.

I saken “Red Bull”, som egentlig kunne ha blitt avsluttet nå, fordi dette  merket nå er SÅ kjent at de nesten ikke trenger mer fokus. Vi leser om Røkke og “sjefen” i DnB Nor, samt andre som advarer Northug i å inngå sponsoravtale med denne “fryktelige(?)” drikken som inneholder koffein som en kopp kaffe.!! Først hører vi at han har bestemt å droppe den, så kommer kontrabeskjed at han har inngått avtalen med samme selskap.

Så kommer en “dust” og spør han om det gir et godt signal til unge menn at han reklamerer for en drikk som inneholder koffein? Skulle tro han reklamerte for vodka eller fri bruk av kondomer. Egentlig forstår jeg ikke hva som er bakgrunnen for denne mediaoppmerksomhet om en “styrkedrikk”, før jeg kanskje tenker at “sjefene” for de selskaper som står for “sunne og gode” sponsormerker, kanskje ikke vil at en “outsider” kommer inn på “deres område”?  For å finne,da, en grunn for å “nekte” Northug å gjøre en avtale, så sier de at “Red Bull” jo inneholder koffein. Fy skamme seg Petter Northug, at han kan reklamere for “en kopp kaffe”.

Høres dette komplett idiotisk ut å gjøre, sett ut fra en fornuftig vurdering? Nei, derfor gav denne utøver av toppidrett klar beskjed at han ikke ville la seg dirigere av andre en sin egen vurdering, som sa ja,

Egentlig sier det mer om den jernharde eliten av sponsorer, som kanskje ser på vinteridrett som sin egen private “binge”, og at INGEN andre enn “oss utvalgte” skal få bruke utøverne som sin private “eiendom” ?

Nå løp Petter Northug nettopp inn og VANT en “umulig”, for han, distanse, 15 km klassisk. Ikke bare beviste han at han er en unik idrettsmann, men og at det sitter et “godt hode” på hans skuldre.

Jeg sitter å drikker et krus kaffe mens jeg skriver dette innlegg. Som en “symbolsk” støtte til Nordthug !!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

november 29th, 2009

Susan Boyle, denne så naturlige “eldre” kvinne som har forbløffet verden med sin fantastiske stemme, har nå gått til topps på listene i Storbritannia. Flott!

av Eddie39   Lagret under: Religion, Uncategorized          

Susan Boyle, som “alle” naboer og venner i den lille landsbyen hun bor/bodde visste, hadde i alle år sunget. På kjøkkenet, badet, på tilstelninger etc. Så ble hun plutselig “verdensberømt” da hun var en av deltagerne i et talentshow. Hennes hverdag ble fullstendig forandret, og alle skulle ha “en bit” av henne.

Hun fikk et sammenbrudd, og alle trodde at hun ville “forsvinne” fra rampelyset. Men så kommer den stamina og vilje, som ofte “vekker” mennesker til å gjennomgå en positiv og oppvekkende tilværelse. Hun lot sitt alltid så gode humør, bli stammen som tok henne fra redsel for det som skjedde, til erkjennelse om at det var egentlig det hun hadde ønsket seg hele sitt, til da, så kjedelige liv.

Hun har vært i USA, og de ellers kyniske “ekspertene” og et blasert publikum mottok henne med storm og entusiasme. Nå har hun laget sitt første album av utvalgte sanger i nydelig arrangement.

Idag vil hun gå til topps på britiske hitlister, etter et salg og bestilling på over 150. 000 cd er på 24 timer.

Dette eventyr fra virkeligheten ser ut til å utvikle seg i en fantastisk retning for “lille” ubetydelige Susan Boyle. Forskere mener at mennesker med medfødt godt humør og positiv innstilling til livet, vil leve lenger enn mennesker som ser alt fra den negative siden.

I så fall har Susan Boyle et langt og lykkelig liv foran seg. Når jeg ser hennes smilende ansikt, minner det meg om en reklame jeg engang så der en sunn, formfull kvinne med “røde bollekinn” reklamerte for noe. Jeg husker ikke hva det var hun reklamerte FOR, men jeg husket dette så “sunne” ansikt og glitrende smil og øyne, som liksom gav deg en god følelse av velvære.

Min velvære idag, er hennes gjennombrudd som en skikkelig sangstjerne og artist i verdensklasse. Det er godt å vite at ingenting er umulig i denne merkelige verden vi lever i. Gratulerer til et ekte menneske med ekte og naturlig begavelse. Måtte hun gi glede til seg selv og andre i mange år fremover. Glimrende !

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

november 29th, 2009

Nå har klokken som gir tiden for innlegget vært 60 min “feil” i over en måned.Sover noen?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Enda en gang er mitt innlegg “overlappet” og fremdeles er klokken i VG-Blogg 1 time FREM I TID. Når “systemet” ble oppdatert, er det alså fremdeles noe som liksom ikke FUNGERER som det skal med bloggen på VG.

DETTE ER MITT 3 INNLEGG SOM ER OVERLAPPET PÅ EN UKE OG KLOKKEN ER FREMDELES 60 MINUTTER FREM I TID FOR INNLEGG. JEG BRYR MEG IKKE SÅ MYE, MEN BØR DET IKKE VÆRE NOEN SOM KAN KORRIGERE DISSE TO IRRITERENDE TILSTANDER SLIK AT VI ALLE KAN BÅDE SE OG OPPLEVE OSS SELV I NÅTID, IKKE I FREMTID?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Eldre innlegg »

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00