Proteus

november 30th, 2009

“Giant Size”, ny registrering på flyene for de som er “litt annerledes”?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Egentlig er problemet med overvektige mennesker på fly, mer et sikkerhetsmessig problem, enn av praktisk betydning. Jeg sitter å ser på et bilde som er tatt av en flyvertinne, som viser en XXXXX-mann som sitter i stolen i midtgangen med halve kroppen, resten “sitter” i løse luften nesten over til plassen på andre siden.

Denne er ikke overvektig, denne mann er “GIANT SIZE” og burde hatt to seter, minst. Om et menneske “velger” å bli extra stor og fet, må det mennesket og forstå at de er kommet i en situasjon som krever litt kløkt for å overleve i. De fleste flyselskaper ser ut til å ha funnet en eller annen løsning, men ved å ta denne situasjon og sammenligne med de som reiser og bor single, så har de og sine problem som de “løser”, med eller uten hjelp fra reiseselskapet.

Single må oftest betale ekstra om de skal ha en leilighet eller dobbeltrom alene, de må betale DOBBELT om de vil ha en lugar for to eller mer, alene. Du har til og med nå annonser som gir deg MEGET gode priser, men de gjelder bare om 2 ELLER flere reiser sammen. Diskriminering? Selvfølgelig, men for den single VET han eller henne at de må sjekke nøye før de bestiller reiser eller opphold.

Det største problemet er ikke hos de med “giant size” størrelse, de VET at de må forberede seg, men den største gruppen er de med “1/2 giant size”, alså de som er for store for selv brede stoler, men egentlig ikke trenger to seter, men 1+ 1/3 sete. Eller lide, sammenpresset i et sete som de presser seg ned i.

Mannen på bildet på tv2 nyhetene på nettet, ville kunne ha blitt et livsfarlig “våpen” om turbolens eller verre hadde hendt på flyreisen. Da ville dette “kjøttberget” kunne skade eller drepe mennesker i sin nærhet bare ved å falle på dem. DET er flyselskapenes største problem, det sikkerhetsmessige, både for mannen selv og medpassasjerene. I tilfellet som vist på bildet, burde flyselskapet ha hatt et fleksibelt dobbel/trippel belte som kunne festes i en solid krok i gulv,side eller tak, slik at om det skulle bli kraftig turbolens eller verre, var mannen stasjonær, alså i ro der han var.

Da ville andre passasjerer slappe av, han selv slappe av, og flyselskapet ha sitt på det tørre. Han måtte ha betalt ekstra for denne service, men ikke verre en han ville forstå grunnen.

At han ville måtte ha en “GIANT BED” i soverummet om han skulle på ferie, ville være en selvfølge. Men egentlig er alt sammen mulig å løse ved å bruke “common sense”, alså sunn fornuft.

Men i USA, med sin store befolkning og sin ENDA større befolkning, burde det være enkelt å løse uten altfor store utgifter for flyselskapene, eller andre transportselskaper for den saks skyld. Dette har jo ikke akkurat kommet som en overraskelse, men har pågått helt siden 60 årene. De har hatt nok tid på seg til  å finne løsninger. Problemet for andre land er at vi og snart kan få “amerikanske tilstander”. Huff, jeg “swelles” !

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00