Proteus

november 29th, 2009

Petter Northug: En topp idrettsmann med egen vilje og innstilling!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Nå vet vi at Norge er verdens ledende vinteridrettsnasjon. Og sponsorene som står bak, får sin del av “kaka” i form av glimrende reklame og visuell og kommersiell bruk av logo.

I saken “Red Bull”, som egentlig kunne ha blitt avsluttet nå, fordi dette  merket nå er SÅ kjent at de nesten ikke trenger mer fokus. Vi leser om Røkke og “sjefen” i DnB Nor, samt andre som advarer Northug i å inngå sponsoravtale med denne “fryktelige(?)” drikken som inneholder koffein som en kopp kaffe.!! Først hører vi at han har bestemt å droppe den, så kommer kontrabeskjed at han har inngått avtalen med samme selskap.

Så kommer en “dust” og spør han om det gir et godt signal til unge menn at han reklamerer for en drikk som inneholder koffein? Skulle tro han reklamerte for vodka eller fri bruk av kondomer. Egentlig forstår jeg ikke hva som er bakgrunnen for denne mediaoppmerksomhet om en “styrkedrikk”, før jeg kanskje tenker at “sjefene” for de selskaper som står for “sunne og gode” sponsormerker, kanskje ikke vil at en “outsider” kommer inn på “deres område”?  For å finne,da, en grunn for å “nekte” Northug å gjøre en avtale, så sier de at “Red Bull” jo inneholder koffein. Fy skamme seg Petter Northug, at han kan reklamere for “en kopp kaffe”.

Høres dette komplett idiotisk ut å gjøre, sett ut fra en fornuftig vurdering? Nei, derfor gav denne utøver av toppidrett klar beskjed at han ikke ville la seg dirigere av andre en sin egen vurdering, som sa ja,

Egentlig sier det mer om den jernharde eliten av sponsorer, som kanskje ser på vinteridrett som sin egen private “binge”, og at INGEN andre enn “oss utvalgte” skal få bruke utøverne som sin private “eiendom” ?

Nå løp Petter Northug nettopp inn og VANT en “umulig”, for han, distanse, 15 km klassisk. Ikke bare beviste han at han er en unik idrettsmann, men og at det sitter et “godt hode” på hans skuldre.

Jeg sitter å drikker et krus kaffe mens jeg skriver dette innlegg. Som en “symbolsk” støtte til Nordthug !!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

1 kommentar

  1. Forstår ikke helt hva du prøver å formidle her. Er enig i at alt oppstyret rundt denne sponsoravtalen har nådd uvirkelige høyder. Syns ikke det er mye tvilsomt omkring denne avtalen, eller produktet som sådan. Langrennssporten har hatt atskillig verre problemer å hanskes med de siste par tiår, men spiseforstyrrelser er tydligvis mindre viktig.

    Men at du trekker frem Northug som et eksempel på en med et “godt hode”, en med “egen vilje og innstilling”, og bruker denne saken for å belyse det, det er litt overraskende.
    Dette intervjuet du viser til, hvor en “dust” spør ham om signaleffekten, der svarer han ganske så ærlig at den siden har han ikke tenkt over. Faktisk har han, siden han ble 16 år, ikke tenkt over noe særlig annet en å bli god til å gå på ski. Ikke noe misforstått sitat fra en journalist, en uttalelse fra ham selv.

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

    Comment av KingKong — november 29, 2009 @ 4:40 pm

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00