Proteus

oktober 31st, 2009

Magnus Carlsen skal spille i storturnering i Russland fra 5.november!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Første gang jeg så noen spille sjakk skulle jeg snakke med en av de som spilte. Jeg gikk bort til han, men han sa bare “Vent litt, jeg skal bare flytte først”. Etter 20 minutter, ja, som jeg skrev tidligere, dette er verdens absolutt langsomste spill, så han opp på meg og sa smilende:”Nå har jeg han”. Han han spilte mot, så passelig molefonken ut.

Men DET var før jeg fant ut at sjakk og bøker har noe felles: Starter du først å spille/lese, og det blir spennende, glemmer du alt og bare MÅ ha en avslutning. Vi kan og koble poker til den gruppen.

Men som sagt, Magnus Carlsen, vår verdensmester(!), vil sammen med et knippe stormester i ypperste klasse, spille i Russland. Logg inn på Bergen Sjakkforening eller Nettavisens sjakkspalte, får du vite mer. ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

oktober 31st, 2009

Frank Aarebrot kommenterte det som ingen andre tenkte om B.H. Hanssen!

av Eddie39   Lagret under: Politikk          

At Carl I.Hagen gikk over til privat næringsliv, synes Frank Aarebrot er naturlig, men at Bjarne Håkon Hanssen, en dreven sosialdemokrat, går til “den siden” han egentlig store deler av sitt politiske liv har vært motstander av, mener han var underlig og litt søkt.

Egentlig har Aarebrot rett, men som han sier, dette er sett ut fra ideologisk synspunkt. Nå er B.H.H. kommet hjem fra sin reise, og vil sikkert komme med en uttalelse snart. Men han HAR jo sendt en beskjed at han vil følge alle retningslinjer som karanteneutvalget setter.

Jeg tror faktisk at alt gikk så fort  at Hanssen ikke helt fulgte med “i svingene”. Regner med at han ordner opp. Ser ikke han som en rotete mann, derfor tror jeg alt dette roer seg ned etter litt praktisk tenkning ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

oktober 31st, 2009

June Middleton fra Australia døde nylig 83 år gammel. Av de var hun 60 år i “pustelunge”.

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Hun var en glad kvinne til det siste. Sitter og ser på et bilde på tv2 nyhetene, der hun ligger smilende i sin seng med “pusteapparater” koblet til. Hunden ligger ved siden av henne. Siden 1949 har hun levd koblet til sin mekaniske maskin. En gang i uken fikk hun gå omkring med portabelt apparat som pustet for henne.

Hun har alså levd et helt liv slik, men hun hadde et godt humør og fikk jo egentlig et langt liv på tross av sin tilstand. La oss alle tenke over denne situasjonen litt, mange her i Norge og må sitte eller ligge koblet til “noe” for å holde seg i live. Håper de og kan se på denne historien med optimisme og glede seg over de små ting i livet, som tross alt kan være de viktigste. La June Middleton være en inspirasjon for alle disse.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

oktober 31st, 2009

Karita B. har klart seg forbløffende bra i sine “maraton-debatter” de siste dagene!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

“Andre opplevde det på en annen måte”, var den opplysende og direkte idiotiske kommentar Schjøtt-Pedersen gav. Sannelig, sannelig sier jeg Eder, tenk SÅ  “fraværende og “pinglete” kan en kommentar gis av en, beviselig fornuftig, mann.

At en som blir sparket kan oppleve det på en annen måte en de som sitter skadefro igjen, er ikke bare en selvfølgelighet, men  så innlysende logisk at en oppegående politiker ikke engang burde ha ANTYDET det! 

Å se Karita B. sitte i n`ten tv-studioer og sikkert og i radio og faktisk VOKSE både i personlighet og styrke, var ganske oppsiktsvekkende fordi det beviser at enkelte mennesker får i motgang en ekstra “styrke” som kan vises i opptreden eller i handling. Handlingen har hun allerede utført, og opptreden for å forsvare hvorfor hun skrev den, har både vært ærlig og godt fortalt. Jeg har INGEN reservasjoner med å si at jeg tror henne helt og fullt, fordi hun  som PERSONLIGHET ikke ligner den vanlige, dresserte AP politiker. Det har hun ALDRI gjordt heller. Men Stoltenberg valgte å “bruke” henne i sin stab, fordi hun nettopp VAR det.

Når da han så at hun, kanskje, ble litt FOR populær, eller fikk FOR mye makt, var det på tide å kvitte seg med henne for å få mer “lydige kvinner” inn i hans “favn”.

Han brukte da to “lakeier”, en kvinnelig (Helga Pedersen) og en mannlig(Schjøtt-Pedersen), man må jo holde på likestilligen.  Helga Pedersen viste seg som den hun egentlig er(?), ved å opptre til de grader uhøflig og nedlatende i sin debatt med Karita B. og Schjøtt-Pedersen som “sendebud 2″ kom med den famøse og stupide setningen som jeg startet innlegget med.

Hver på sin måte BEVISTE de mesteparten av det Karita B. beskrev i sin bok, men resultatet ble og at to av APs maktmennesker ikke er annet en loyale medarbeidere til “The Boss”, som selvølgelig ikke kan gi sin “stemme” til kritikken. “Han er jo landets statsminister”, som Helga Pedersen sa. DA passet det seg å bruke DEN tittelen, men egentlig var det en partiformann som bare viste sin makt tidligere. DET er fakta som vi nå har fått dobbeltbevist de siste dagene.

Som sagt, han sitter på 4 års oppsigelse. Så får vi alle se hvordan han takler det. Jeg gleder meg allerede.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

oktober 31st, 2009

Fotballpresidenten og Hegnar burde ha skiftet jobber!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Jeg kikket litt inn på “Spekter” idag formiddag, for å få bekreftet mine inntrykk av “denne rare mannen”, som en gutt hadde sagt til sin far etter å ha hørt han. Hegnar artikulerte og hadde samme autoritet som en fotballpresident SKAL ha, hans “motstander” stotret og snakket om Norges ære igjen og igjen, samtidig som han skulle overbevise Hegnar, programlederen og oss om at et VM i 1916 var SÅ planlagt og godt så.!

Jeg har ingenting mot personen bak tittelen President i NFF, men jeg savner en “Ravndal-type” som vi alle så og følte hadde den rette karisma til å inneha en slik jobb. HAN så ut og oppførte seg som en materialforvalter og Hegnar så og oppførte seg som en fotballpresident. Dessverre for den ene og heldigvis(?) for den andre. Jeg savner en viss tøff dame som oste av energi for den jobb hun hadde. Få en viss finger ut i NFF. og velg en representativ, smart og utadvendt personlighet til jobben når valget skal gjøres.

Egentlig burde både styre og visse ledere bli radert ut, slik at en får en dynamisk ledelse med en like dynamisk leder. Først DA vil vi kunne se konturene av NFF som et forbund i tråd med medlemmenes ønsker.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

oktober 30th, 2009

Helga Pedersen oppførte seg som en dressert “robot” under gårsdagens tv-debatt!

av Eddie39   Lagret under: Politikk          

Da hun begynte med “Hun snakker om landets statsminister”, forsto jeg at denne debatten ville bli en farse. Her “sendte” landets statsminister sin “stemme” og beviste faktisk med sin “opphøyhet” at han faktisk er “feig, “pinglete” og “fraværende”. Og fraværende var han jo. Men jeg forstår egentlig ikke at stortingsfolk ikke har kjennskap til grunnleggende psykologiske kunnskaper om makt og lære.

En maktperson vil være MEGET hyggelig og snill og omtenksom mot sine “lakeier” og de som ser saken på hans/hennes måte. Om derimot noen IKKE gjør det, setter “kongen” ut sylskarpe “rykter” for å diskreditere den eller de som er “ute”. Vi husker alle Valla-saken, et skoleeksempel på maktarroganse og selvhøytidelighet, der smisk og kos lett gikk over til sinne for de som ikke er “ja-spyttslikkere”

ALLE vet jo om dette, hva er det som er så underlig at ikke dette og gjelder Jens Stolteberg. Og IKKE kom her, Helga Pedersen, og snakk om landets statsminister som om han har immunitet. I dette tilfelle er han en tidligere kollega og sjef. At Helga Pedersen ikke ser denne graverende forskjell, sier bare meg at hun ikke er politiker smart nok til å kunne tolke egne meninger, men beskytter seg bar flosker som juniorpolitikere gjør.

Arne Strand , nyansatt sjefredaktør i Dagsavisen, selv en AP-mann, har som vanlig en glimrende analytisk hjerne. Han fletter vekk alt unødig og går direkte på det han mener er det viktigste. Og han har som vanlig rett.  Boken gir et innblikk i politisk maktkamp i AP, sett fra INNSIDEN av en politiker i topp-posisjoner i mange år. Karita Bekkemellems personlighet er BETYDELIG mer ærlig enn de idiotiske kommentarer Helga Pedersen kom med i sin “robot” debatt igår. Nå har hun bevist hva hun egentlig er. En dressert AP-politiker.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

oktober 30th, 2009

La oss heller snakke litt om Haugesund-Sarpsborg og Fredrikstad og fotball!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Haugesund og Haugalandet har alltid vært “lillebror” mellom Stavanger (Viking) og Bergen (Brann). Haugar, Vard og Djerv 1919 har sin historie i norsk fotball både med menn og kvinner, Nå er det FK Haugesund som på søndag har store muligheter til å komme likt med sine to “kollegaer” i Stavanger og Bergen.

Sarpsborg 08 som er motstander på søndag kl.1300, tenker egentlig lite på denne, for dem, ubetydelige kamp, fordu de skal spille kvalifisering mot SIN storebror Fredrikstad. DET blir “århundrets kamp” i Østfold.

Derfor håper/regner FK Haugesund med at de tenker MER på den kampen og bare tar en “spansk en” på søndag. Dette for å ha fullt mannskap klart til “hovedkampen” mot Fredrikstad. Men, fotball er jo fotball da.

Haugesund går opp med uavgjordt eller seier, Sarpsborg 08 er i “topphumør” og tenker lenger frem. Den som kanskje ikke er så glad, er Fredrikstad. Å møte ett topptent Sarpsborg 08 som ikke har noe å tape, men kan sette “full guffe” og sveve på en kollossal lokal interesse, blir et “Østfold-slag” med topp innsats.

Slik den psykologiske balanse er mellom de nå på søndag, kan en bare se på oddsen Norsk Tipping har satt på H i samme kamp, 1.30. De “ser” det samme som begge lagene vet, at Sarpsborg 08 bare vil tenke på skader eller gule/røde kort, mens FK Haugesund bare kan kjøre “plankekjøring” og vinne som de vil.

Da vil Sarpsborg 08 være klar for sin store kamp mot Fredrikstad i November. På Haugalandet er ALLE med FKH, i Østfold er vel det 50-50 på hvert lag?  Så den store interessen nå helg og senere, vil IKKE bli fokusert så mye på “de andre lagene” i høyere divisjon, men på to lokale lags kamp om heder og ære.

DETTE er fotballen på sitt aller beste, folkelig spennende og altomslukende for både ung og gammel patriot.

Jeg var på Ullevål da Haugar tapte 7-0 for Fredrikstad i cupen, derfor vil jeg som vestlending ønske at “lille” Sarpsborg 08 tar “skalpen” på Fredrikstad, som plaster på såret for den dagen, da “vi” vestlendinger ble radert ut av majestetiske (da) Fredrikstad. Da kan BÅDE Haugesund og Sarpsborg feire nesten til jul.

FK Haugesund får det lettest, men jeg tror faktisk at Sarpsborg 08 kan overgå seg selv og vinne sin kamp.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

oktober 30th, 2009

Sveits gir IKKE PANDEMIX TIL BARN, ELDRE OG GRAVIDE. Jeg sier ikke mer!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Henviser til mine to andre innlegg om saken. Les mer om denne fornuftige beslutning, sikkert tatt av hensyn til de mennesker som det gjelder. All info på tv2 nyhetene .

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

oktober 30th, 2009

I England ble to med hjernehinnebetennelse gitt diagnose:Svineinfluensa.En av dem,en liten jente døde!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

En 17 årig jente, Gemma Drury, og en liten jente, Georgine Keeling, ble begge gitt diagnose:”Svineinfluensa”, mens de egentlig hadde hjernehinnebetennelse. Den første i juli iår, den andre i september.

Den lille jenta døde etter lang tid, der en ny lege OG sa det var svineinfluensa og ba de holde henne hjemme. Når hun døde, gikk det endelig opp for legene at de hadde tatt feil. Hadde hun fått behandling for det hun EGENTLIG hadde, ville hun etter all sannsynlighet vært i live idag. Den andre 17 årige kvinne, måtte kjempe seg gjennom intensiv behandling etter legene oppdaget at de hadde gitt feil diagnose. Hun overlevde.

Det gikk ut varsel til alle legekontor og sykehus om ikke å gi diagnose svineinfluensa FØR andre årsaker kan utelukkes. Men dette eksempel, som sikkert kan sammenlignes med andre feildiagnoser, eller mangel på diagnoser, finnes sikkert over hele Europa.

Ved da og be de det gjelder å holde seg hjemme, fordi de TROR det kan være svineinfluensa, gjør at de som kan ha/har andre,kanskje alvorlige, sykdommer, får utvikle disse UTEN skikkelig medisinsk hjelp.

Så vi skal ikke bare være kritisk til NORSKE helsemyndigheter, men og registrere at ALLE kan gjøre feil. Dette bortforklarer IKKE at de som får “feil diagnose” og senere blir alvorlig syke eller dør av sin EGENTLIGE sykdom, “forsvinner” i statistikken over dødsfall direkte eller indirekte relatert til svineinfluensa. Dette beviser bare at frykten for smitte og overdreven og unødvendig selektering, kan sette mennesker med symptomer lik det influensaen gir, i en unødig risk for å få sin tilstand forverret. Slik det skjedde i England.

Nå skal vi glemme svineinfluensaen og vaksinen litt, og konsentrere oss om informasjonene som er kommet ut. Jeg har “saumfaret” all ifo (nesten) gitt i Norge, sett på Sverige, sett på Sky News i Storbritannia, og sammenlignet ALT. Hva finner jeg ? Et gammelt ordspråk sier;”AV LÆRDOM BLIR DU VIS”. Det er dessverre IKKE tilfelle i denne sak. 

ER NORSKE HELSEMYNDIGHETER KLAR OVER DENNE MULIGHET ? DE ER IALLEFALL KLAR OVER DEN I ENGLAND NÅ.  Vi kan IKKE laste fastlegene, men vi kan laste helsemyndighetene for å overdramatisere redselen for smitte MER en enn å få ALLE opplysninger fra de som ringer inn eller kommer for å få hjelp når de blir syke. Vi vet alle hva som hendte tidligere i Oslo, da de som kom på legevakten der ble NEKTET å komme inn. Hysteri ? Ja, men det ser ut til at hysteriet NÅ bare er konsentrert om informasjoner til/fra myndighetene om svineinfluensa, mens andre alvorlige sykdommer (t.eks. hjernehinnebetennelse), KAN bli satt i samme bås, som  England.

Min klare konklusjon er at det er helsemyndighetene som “ser” situasjonen feil, og at all informasjon som er blitt gitt, skulle vært sammenlignet med tall og dødsfall fra TIDLIGERE influensa-utbrudd. Da hadde vi fått sammenlignbare prognoser basert på FAKTA, ikke nå som vi opplever, at myndighetene “hetser opp” til en uholdbar situasjon der den ene informasonen “slår ihel” den andre. Det er ubegripelig og faglig inkompetanse å gi ut BARE negativ informasjon, uten å sammenligne dem med data, som de har tilgjengelige om omfanget av tidligere utbrudd av vanlig influensa og antallet døde derav.

Det bør finnes iallefall EN person som kan gi oss en medisinsk ansvarlig analyse over dette ? Intil det skjer, anbefaler jeg ALLE fornuftige mennesker å la helsemyndighetene rote seg ut av sin egen sentrerte og uansvarlige håndtering av denne NÅ helt uholdbare situasjon. Få fakta om influensa/svineinfluensa til oss snarest, før hele saken får alvorlige følger for helsetjenesten rykte og renome`!!!!!!!!!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

oktober 30th, 2009

2.7 dødsfall pr. 1.000.000. Og vi er på topp i Europa.Bruk fornuften,både helsemyndigheter og media!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

I det virvar av mer eller mindre “tilfeldige” opplysninger fra helsemyndighetene, husket jeg en opplysning som sa:”Det dør ca. 1300 mennesker i Norge pr. år av influensa”. “De fleste av disse dødsfall skyldes komplikasjoner pasienten hadde tidligere.” Om vi tar med dødsfall som en influensa bare var medvirkende årsak, men at pasienten egentlig døde av sin /sine sykdommer, vil tallet kanskje være over 2.000.

NÅ snakker vi alså om 2.7 døde pr. 1.000.000. som er REKORDHØYT i Europa ? Hva er egentlig problemet? Fakta er at dette allikevel er  MIKROSKOPISK lite og bør bare være et varkso om å ta hensyn og slappe av!

HOVEDPROBLEMET SOM ER ÅRSAK TIL DISSE KAOSAKTIGE TILSTANDER, ER AT HELSEMYNDIGHETENE SER UT TIL Å HA FÅ ELLER INGEN INNSIKT OVER DEN VANLIGE INFLUENSAUTVIKLING DE SISTE 20-30 ÅR.

Noen av oss blir ALLTID forkjølet, eller får influensa hvert eneste år. Andre får bare forkjølelse, det som legene kaller 3-dagers halsesyke. Om helsemyndighetene hadde (de hadde mange måneder på seg) gått ut med FAKTA opplysninger om hvor mange som døde av VANLIG influensa hvert år, sammen med fornuftige vurderinger om omfanget av DENNE INFLUENSAEN, kunne all dette kaos være unngått.

Nå hører jeg at Taminflu, som skulle brukes mot VANLIG influensa nesten kke utskrives av legene, på tross av at der er over 1.000.000 doser på lager? Er helsemyndighetene like “paralysert” av situasjonen om svineinfluensa, at de helt glemmer å opptre med den fornuft som de, tross alt, burde ha opparbeidet seg?

De oppfører seg som om dette var ARMAGEDDON, ELLER FLYANGREP OG BER ALLE KOMME SEG NED I “BESKYTTELSESROMMET”?  

Fakta er at om denne svineinfluensa vil resultere i at ca. 2000 norske menn og kvinner dør, er dette det som dør av en NATURLIG OG VANLIG INFLUENSA OG!! Det betyr at den er noe sterkere, noe mer komplisert i sin sammensetning, men ikke på LANGT NÆR så farlig som myndighetene vil at vi skal tro den er.

Så hvorfor denne massevaksinasjon, er det et utslag av frykt, eller uvitenhet om influensa generellt? At 4 svensker er døde ETTER de tok vaksinen, men bare 2 er døde FØR de tok vaksinen(ifølge svenske myndigheter), hva betyr det ? Det er sikkert umulig å fastslå om disse døde som følge av vaksinen eller ikke, men de VET ikke. Like lite som det synes at de vet om den vanlige influensaens dødstall ?

Egentlig er norske helsemyndigheters håndtering av hele denne kaotiske sak, en STØRRE skandale enn folk forstår. Det er, for meg, ubegripelig at den nå ser ut til å fortsette som den har startet, med tildels kaotiske tilstander, kritikk av hverandre innen helsetjenesten, rasende fastleger og rotete dobbelinformasjoner.

Vi skal ha et helsesystem helt i verdenstoppen, men ser ut til å lage mer rot og sommel enn en flokk småbarn i en barnehage kan gjøre, der ingen er enige med noen. Men for BARNA, er det en lek som de snart glemmer. For helsemyndighetene er det en fornærmelse mot hele det norske folk at så mye rot og ubesluttsomhet kan samles på en plass, uten at alle data om tidligere influensautbrudd IKKE blir tatt med som SUPPLERENDE informasjoner. Hadde DET blitt gjordt, ville vi hatt tillit til samme myndigheter. NÅ er alt bare kaos. De ENESTE som er vinnere her, er legemiddelprodusentene, som vil tjene MILLIARDER av kroner på helsemyndighetenes mangel på faglig kompetanse.

Slapp av og ta vaksinen, de som ønsker det, men spar oss alle for idiotiske “alarmer” om massedød. Det er pinlig, selv for en fornuftig mann som meg, å se og høre et helt helsesamfunn gå så fullstendig i “oppløsning” for en KRAFTIG INFLUENSA. Ja, det er det den er. nemlig. En kraftig influensa. Bruk hodet litt.!

Derfor vil jeg be Helsedirektoratet å publisere hvor mange som døde av influensa, indirekte og direkte, i 2008, samt de tall en har om antallet som er døde av influensalignende sykdommer HITTIL i år. Så kan vi sammenligne hvor mange som er døde av SVINEINFLUENSAEN ? Eller er det vanskelig å gjøre? DA først går det ann å sammenligne, NÅ er alle “lammet”? Da bør kanskje VI slappe av litt, så vi kan få noen FAKTA på bordet før vi bestemmer oss? Slik situasjonen er nå, er alt både uansvarlig og meget lite samfunnsnyttig.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Eldre innlegg »

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00