Proteus

september 30th, 2009

Inkassogebyr blir halvert fra nyttår. Bra, men kanskje bare for de som KAN gjøre opp.!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Nå har ikke jeg sett hele loven, men hoved-oppsettet er at gebyrene blir redusert med fra 20-50%. Det menes da de automatiske gebyrene som kommer i tillegg i 1. omgang og tildels i 2, omgang. Men snakk fra ett av selskapene, viser at for de som blir dradd videre i systemet kan summen bli STØRRE tilslutt.

Da er det alså et “politisk vedtak”, det betyr at det blir billigere i begynnelsen, men dyrere i slutten? Det er jo det samme som politiske uttalelser og “lovnader”, at det er lett å love noe men verre å holde det.

Uansett, at det blir billigere å “vekke oss opp” før vi omsider betaler, er bra for alle, unntatt for de som ikke har penger til å betale noe. For de vil det da bli verre? Hva kan være verre enn å være HELT blakk, si det du ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

september 30th, 2009

Nils Vold har på 60 år dømt over 7700 fotballkamper. Nå sier han farvel.!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Titusener av menn og kvinner over hele landet er med i det “frivillige” Norge. Du vet,disse mennesker som kan, faktisk et helt liv, hjelpe og arbeide sammen med barn og ungdom i alle former for sport og fritidsaktiviteter. De er de egentlige heltene, disse menn og kvinner som med en glød så engasjerende  at de blir forbilder for de unge de hjelper eller støtter.

En av disse hverdagsheltene har nå blåst sin siste straffe med fløyten. Han er Nils Vold fra Rogaland, og har nå gått inn i rekkene av “pensjonister” etter 60 år som fotballdommer ,der han har dømt mer enn 7700 kamper.

En ekspert hadde regnet ut at det er 1,5 år SAMMENHENGENDE DØMMING DET.!  Men kjenner jeg typen rett, vil han fremdeles komme og gi råd til nye dommere som skal overta for han, for du vet det er ikke bare å slutte med en slik jobb.

De dypeste ønsker om en god fortsatt alderdom ønsker vi han, tenk på hvor mange ungdommer han har dømt fotball for gjennom 60 år. Håper han fremdeles bruker fløyta om noen blir syke, han stiller sikkert opp.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

september 30th, 2009

Europas “Top Ten” elskere. Nordmenn er selvfølgelig ikke med.!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

15.000 kvinner som “reiser” mye, er blitt spurt om hvem de mener er de beste elskere i Europa. Med det mener de at alle de kvinner som “reiser mye”, tar og godt av “matfatet” i det land de besøker, ikke bare ferie eller oppdrag. De som vil studere hele listen med de beste og de dårligste, kan logge inn på tv2 nyhetene, der en fin rumpe viser artikkelen under.

Tyskerne er på BUNN fordi de lukter dårlig. Antagelig er det pølse eller sauerkraut- duften som sitter igjen.

Svenskene er for raske. Merkelig, jeg hadde alltid regnet svenskene som metodiske og langsomme.

Russerne er for hårete. Det er vel fordi de foretrekker en vodka for en “shaver”, jeg vet, dååårlig.

Men de beste er ALLE fra latinske land incl. Frankrike, som jo er temmelig eksotisk, Alså best er spanjolene.

Men Brasil Italia og Frankrike og hyggelig nok Irland på 5 plass, men det er jo katolsk det og. Kan det ha noe med at de beste elskere kommer fra katolske land? Er det noe med det at de kan bekjenne sine synder etter hvert “nip”, eller er det det latinske lynnet koblet med sensuell musikk? Hvem vet, men disse 15.000 kvinnene VET det alså. Norge eller nordmenn er ikke med, eller kan de ha blandet sammen en spanjol og en nordmann i Spania? Men, dere som vil ha hele leksa, sjekk inn på “rumpa” på tv2 nyhetene og kikk. !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

september 30th, 2009

Kvinnens viktigste jobb er som mor og “husets herre”. Flere og flere begynner å skjønne det!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

I en artikkel i Aftenposten 22-9 står det at i de siste 20 år har kvinnenes sykefravær økt med 36%, mens mennenes bare har økt med 4%. Hva er grunnen? Den VIKTIGSTE grunnen der kvinnen og er mor for en eller flere barn, er at hun blir “presset2 av seg selv og samfunnet til å være selvstendig. Med selvstendig menes da at hun skal ta del i arbeide UTENFOR hjemmet, så vil samfunnet “ta seg av barna”. Dette er egentlig sludder, men er blitt en del av den verden vi lever i i Norge. Hvorfor skal kvinnen ha en trippel-rolle som mor, husmor OG arbeidende utefrue samtidig?

Vi ser resultatet der begge er i jobb og de veksler med å “levere” barna i barnehage eller skole. Når moren kommer hjem fra sitt arbeide, har hun ennå mange oppgaver å gjøre. Mannen kan mer slappe av fra sin jobb. Dette har ikke noe med likestilling å gjøre, men å presse kvinnen til å utvikle psykologiske og fysiske plager og sykdommer som hun IKKE ville ha hatt om hun hadde vært i en mer fornuftig avpasset arbeidssituasjon.

De ektepar det gjelder har en meget god økonomi med nesten dobbel lønnspose hver måned, men på bekostning av hva?  Jeg tør påstå et godt og ansvarlig liv for familien, der barna får omsorg og kjærlighet, samt den nødvendige dannelse og lærdom til å møte livet “utenfor hjemmet”.

Fedres og mødres behov for å “gjøre en karriere”, gir dem mindre tid til barna. Det er lettere og gi dem en 100 lapp og be dem hygge seg, enn å kose seg med dem selv. Hele samfunnet er blitt så materialistisk at mor og farsrollen bare er en en biologisk tilfeldighet mer enn en med kjærlig og god omsorg.

Da får vi og ungdom som “gir blaffen” både på skolen og ellers. De drikker,horer og har det “gøy”, mens foreldrene separeres eller skilles som et resultat av denne “galopp” etter mammon og “standing” i sitt miljø.

Er det da noe vanskelig å se at kvinnene blir mer og mer et “redskap” for egne og andres søken etter noe som de egentlig ikke vet hva er. Ansvaret med å få barn er sekundært, og kvinnen blir degradert fra og være mor og husmor, til å bli en “arbeidsmaskin” som skal trekkes så langt som mulig for å oppnå, HVA? Glede og harmoni, eller et ødelagt ekteskap og forvirrede og redde unger som ikke helt vet hva som hender?

Det var et politisk parti som ville fremme fulle pensjonsrettigheter for kvinners arbeide i hjemmet som mor og husmor. Jeg husker ikke hvilket, men kanskje det er på side å se på hele dette “rollespillet” som utspiller seg idag i Norge. Mer og mer familier oppdager at det er noe som ikke stemmer, når hjemmet mer og mer bare blir en overnattingsplass for de som bor der, og ikke et pulserende og hyggelig hjem å BO i.

Kvinnene det gjelder bør starte å se egen rolle i sitt eget liv. Mer og mer familier innser at dette ikke er noe de vil være del av lenger, de vil ha en skikkelig familie med et hjem som alle har tid å både bo og hygge seg i. Kvinnen, spesielt når hun er blitt mor, ser arbeide utenfor hjemmet som et bevis på at hun er “fri”. Sludder, det er det samfunnet som vil de skal tro. Når en mor tar en jobb, er hun ytterst engasjert og vil gi alt for å gjøre sin oppgave, mens en mann går på jobb for å gjøre en jobb. Når denne gleden og entusiasme avtar etter en tid, går kvinnen på “autopilot” og blir sakte men sikkert tømt for sin naturlige oppgave som mor og husmor. Jeg tror de fleste kvinner kjenner seg igjen i det jeg skriver om, men velger å ignorere det.

Heller gå på “1/2 4″ enn å innrømme at de blir fysisk og psykisk tappet for entusiasme og gleden de følte da de fikk sitt første barn. Det merkelige er jo at det ofte er barn fra økonomisk sterke familier som har mest problemer senere. Som en sa engang i et tv-program:” Pappa har aldri tid til å høre på meg og mor sover”.

Så at kvinnene har 36% mer sykefravær på jobben over de siste 20 år, mens mannen har skarve 4%, betyr bare at det jeg skriver er rett. Eller er der en annen grunn til det kolossale forholdet mellom kjønnene? Jeg tviler.  Politikerne sier at barna er vår viktigste ressurs, samtidig som de gjør sitt beste for å separere foreldre og barn så tidlig som mulig så “mamma” skal få tid å utvikle seg !! Til hva, mor eller frustrert og desillusjonert kvinne? Selvfølgelig setter jeg dette på spissen, men det er dessverre kalde realiteter.

EN MOR OG FAR ER FOR SINE BARN DET ALLER VIKTIGSTE I VERDEN. BØR IKKE DE FÅ VISE DET MER HVER DAG? ELLER BER DET BARE MEG SOM TENKER PÅ “GAMLE DAGER” DA MOR VAR MOR OG FAR VAR FAR. IDAG ER DE FOR OFTE TO MENNESKER SOM “KOMMER INNOM” FOR Å SPISE OG SOVE. TRIST FOR DE BARNA DE HAR SOM TROR DET SKAL VÆRE SLIK. TAKK TIL ALLE DE FORELDER SOM IKKE FØLGER DENNE SYKLUSEN.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

september 30th, 2009

Kai Eide mot Peter Galbraith i FN, hvem er sjefen? Kai Eide selvfølgelig!

av Eddie39   Lagret under: Politikk          

FNs generalsekretær vil nå avslutte Galbraiths oppdrag i Afgahnistan, fordi har ble litt for “bossy” for Eides smak. Kai Eide virker som en sindig mann, så det må har vært en MEGET kraftig utveksling av meninger som ble gjordt i forkant av den amerikanske diplomatens avreise.

Hendelsen kan ses på to måter: Gailbraith trodde han hadde “fri bane” som U.S.A. s utsendte, mens Kai Eide viste seg som en tøff mann da han konfronterte han med fakta om hvem som var sjefen. Eller det viste at U.S.A. vil ha en tøffere linje i Afgahnistan. De har tross alt en betydelig styrke i landet.

Dette ble et diplomatisk nederlag for U.S.A. s delegasjon. Tiden vil vise om Kai Eide svekket eller styrket sin stilling. For øyeblikket er han vinneren, men med en svekket generalsekretær kan alt skje. Tiden vil vise.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

september 30th, 2009

Magnus Carlsen beholder grepet i turneringen i Kina.

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Han fikk nettopp remis (uavgjordt) mot hjemlandets håp, Wang Yue. Det betyr at han fremdeles er 1 helt poeng i front, da alle de andre partiene og ble uavgjordt. En MEGET sterk åpning som bare betyr at han kan vinne hele turneringen om han ikke får et lite “sammenbrudd” senere. Slik jeg så spillet 3/4 ut i spillet, var Carlsen “snill” med den kinesiske spilleren. Men det er bare en vurdering av meg. Vi får se senere når de er kommet skikkelig igang. Alle skal spille to ganger mot hverandre, den ene som hvit og andre som svart.

Håper at Magnus Carlsen får sitt endelige gjennombrudd her. Han har iallefall startet ypperlig de tre første.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

september 29th, 2009

Flyplass og flyplass fru Blom. Det er liksom ikke det samme lenger.

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Jeg husker hvor stolte de var da flyplassen på Fagernes ble åpnet. De lokale reiselivsfolk “så” mange charterfly som strømmet til dem, og at lokalbefolkningen fikk kontakt med resten av “verden”.

I dag står den der, fin og ren, mens Valdresexpressen kjører i ett sett t/r Oslo med tllfredse reisende. Alt er forandret nå, når du kan sitte i en koje på fjellet og ” se live” Carlsen flytte sjakkbrikkene i Kina. Så vi får se hva de kommer frem til de som vil rasjonalisere og droppe noen av de dårligst trafikkerte plassene.

Men det blir vanskeligere enn de tror. Å ha en flyplass er liksom deres vindu til verden. Og DET vinduet skal det bli vanskelig å “lukke”, om de i det hele tatt kommer så langt bort at de kan “få tak” i det.

Vi får se, sa kjerringa og løftet lokket på utedassen. Der er det iallefall mer “trafikk” enn på enkelte lokalflyplasser.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

september 29th, 2009

Thorbjørn Jagland har vært en fornuftig politiker.Han kommer til å bli en fin generalsekretær i Europarådet!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Han var “litt annerledes” som politiker i AP. Hadde liksom egen hjerne og tenke med, det ble ikke alltid tatt imot med takk i bevegelsen der “alle” skal være enige med de få. Men han fikk en godtatt sorti som stortingspresident, og vil passe godt inn i sin nye stilling som generalsekretær i Europarådet i Strasbourg.

Han har en moden “pondus” og solid erfaring som både menneske og politiker. Mange kan synes han er litt “usynlig”, fordi han i de siste år ikke snakket så ofte til pressen. Han kan og virke litt omstendelig i sin verbale måte å ordlegge seg på. Men han har det glimtet i øyet som jeg liker, og grunnen til at han har vært litt fraværende under sin tid som persident på Stortinget, er sikkert bare fordi han ikke følte at hans rolle behøvde noe mer enn akkurat det han gav den.

Nå får han arbeide med oppgaver som gir en helt annen utfordring til hans lange erfaring som politiker. Jeg tror han vil gjøre en glimrende jobb, som vi nordmenn vil bli stolt av. Toppstillinger i Europa gir status, både som menneske og som offentlig person. Jeg tror han vil overraske oss alle, fordi en mann med glimt i øyet, ALLTID  har noe på lur som han bruker når andre minst venter det.

Gratulerer med din nye stilling i Europa. Håper de neste 5 år vil gi deg glede og inspirasjon.  Hilsen fra “hele” Norge.!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

september 29th, 2009

Mange hundre tusen mennesker ser med redsel frem til vinteren.De kan DU hjelpe!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Ikke vær redd, du skal ikke “redde verden” eller noe slikt, bare bruke litt sunn fornuft når snøen kommer og fortau og veier blir glatte og vanskelige å gå på. For 10 år siden hadde jeg en alvorlig ryggoperasjon, måtte gå med to krykker i Oslo en hel vinter og en krykke de neste 6 måneder før jeg var “fri”. Da så jeg verden fra samme sted som titusener i Oslo og hundretusener i hele landet så det, som en utfordring bare å gå ut å handle. Oslo har øst og vest, men vestkanten i sentrum av Oslo er en veimessig forbannelse for enhver som har vanskelig for å gå når store snødynger kombineres med såpeglatt underlag. Alle som bor der vet hva jeg snakker om. På østkanten er det mer fornuftige mennesker som bor og gater og fortau er i bedre stand.

Jeg opplevde gleden av å få hjelp av mange hyggelige mennesker da jeg gikk min “dobbelkrykke” og “enkelkrykke” periode i Oslo. Spesiellt var dette fremtredende på vinteren og tidlig vår. Det viktigste var at de oppførte seg NATURLIG og ikke som om jeg var senil, de bare kom bort og spurte om jeg trengte litt hjelp. Den følelsen av å få en arm eller litt støtte å gå over på grønt eller å komme over svære snøhauger, var for de som gav det, bare en eller to minutter, en enkel handling. Men for meg og ALLE andre som vi ser i “syns-sirkelen” når vi er ute på vei til jobb eller bare er ute, er det blitt en selvfølge å hjelpe de jeg ser trenger hjelp. Jeg vet hva de føler, at de ikke vil være til bry, men jeg vet og hvordan jeg skal “ta situasjonen”, slik at det blir en naturlig ting å hjelpe dem de sekundene eller få minuttene de trenger DIN HJELP. De trenger den bare når du har dem i ditt “synsfelt”, da er du den “utvalgte” som skal få deres redsel for å falle til å forsvinne, fordi DU er der.

Jeg falt 5 ganger den vinteren, men på grunn av at jeg var meget forsiktig når jeg stavret meg rundt med to krykker, fikk jeg ingen skader, unntatt i min egen ergrelse over å ikke å kunne kontrollere egne bevegelser.

Det som kommer til å skje med meg denne vinteren er følgende: Ser jeg et menneske som har, eller vil få, vanskeligheter med å gå på snelagte eller glatte fortau eller veier, stopper jeg opp og venter litt. Kommer det noen andre, slapper jeg av og går videre. Er det ingen, går jeg frem til henne/han og sier “Hei, kom så skal jeg gi deg en hånd”, ikke hjelp men bare en hånd. Så smiler jeg litt og sier:”Dette ordner vi fint, ikke sant”?. Når “jobben” er gjordt, får jeg et smil og en takk før jeg går videre, bevisst på at jeg gir noe tilbake til alle de som hjalp MEG da jeg “trengte en hånd”. Om de er gamle, eller har krykker eller bare trenger en hånd, de som er i ditt synsfelt, er DINE utvalgte. Du trenger selvfølgelig ikke hjelpe dem, bare gå forbi, om du hører et dump og et skrik etterpå, kan du bare si;”stakkars person, falt han”? Mange gjør det og mange faller, fordi de som var “de utvalgte” gav blaffen i å gi en liten hånd til hjelp. Ingen kan klandre deg for det.

Men om vi alle kunne adoptere min ide, ville vi kunne bli gamle,eller bruke krykker en tid, uten å være redd for å falle når vi beveger oss på snødekte og såpeglatte fortau og veier om vinteren, fordi vi visste at en skare “engler” ville passe på dem og sende noen “utvalgte” mennesker for å “gi dem en liten hånd”.

Når så disse mennesker SELV engang vil trenge hjelp, vil denne syklus bare fortsette, og vi vil faktisk føle oss som litt gode medmennesker i vårt så altfor hektiske samfunn.

Test min teori ut i vinter. Når du selv har vanskeligheter å holde deg å beina, se deg litt omkring. Finner du ingen som trenger en hånd eller arm å holde i, vær glad. Ser du noen som trenger din hjelp, hjelp dem og bli extra glad. DA kan du fortsette på dagens gjøremål med et smil og litt ekstra energi. Du er blitt en “hjelper”!

Et par minutter i ny og ne kan være nok til å gi ditt liv en ny, forbedret mening. For deg og de du hjelper.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

september 29th, 2009

Stopp HPV-vaksine ØYEBLIKKELIG. Dette er gambling med unge jenters liv!!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Alarmerende meldinger kommer fra England om vaksinering. En ung jente er allerede død, og flere vil følge. Eller de vil få store bivirkninger. Allerede er det rapportert over 2000 tilfeller av alvorlige bivirkninger, av disse er 409 anafylaktiske sjokk, som er en livstruende allergisk reaksjon. Dette er for mye å akseptere, og bør stoppes øyeblikkelig, selv om vaksinen i England er en annen enn den i Norge. Basisen er den samme.

Husk at dette skal være en FOREBYGGENDE vaksine, og da SKAL bivirkningene være moderate eller ingen. ALLE andre reaksjoner er ikke i tråd med medisinsk etikk. At det nå og er en som døde, viser bare alvoret i situasjonen. Før allergiske tester og mer kontroll har blitt utført er det ren hasard å starte en massevaksinering. Derfor bør ALLE vaksinasjoner stoppes med en gang til dette er blitt grundigt undersøkt.

HUSK DETTE ER EN VAKSINE SOM SKAL FOREBYGGE, DA ER DET SELVSAGT AT DEN IKKE SKAL BRUKES FØR DEN ER SÅ SIKKER AT DET BARE FOREKOMMER MINDRE REAKSJONER OG ALLERGIER. DEN SKAL STOPPES NÅ.!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Eldre innlegg »

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00