Proteus

september 30th, 2009

Kvinnens viktigste jobb er som mor og “husets herre”. Flere og flere begynner å skjønne det!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

I en artikkel i Aftenposten 22-9 står det at i de siste 20 år har kvinnenes sykefravær økt med 36%, mens mennenes bare har økt med 4%. Hva er grunnen? Den VIKTIGSTE grunnen der kvinnen og er mor for en eller flere barn, er at hun blir “presset2 av seg selv og samfunnet til å være selvstendig. Med selvstendig menes da at hun skal ta del i arbeide UTENFOR hjemmet, så vil samfunnet “ta seg av barna”. Dette er egentlig sludder, men er blitt en del av den verden vi lever i i Norge. Hvorfor skal kvinnen ha en trippel-rolle som mor, husmor OG arbeidende utefrue samtidig?

Vi ser resultatet der begge er i jobb og de veksler med å “levere” barna i barnehage eller skole. Når moren kommer hjem fra sitt arbeide, har hun ennå mange oppgaver å gjøre. Mannen kan mer slappe av fra sin jobb. Dette har ikke noe med likestilling å gjøre, men å presse kvinnen til å utvikle psykologiske og fysiske plager og sykdommer som hun IKKE ville ha hatt om hun hadde vært i en mer fornuftig avpasset arbeidssituasjon.

De ektepar det gjelder har en meget god økonomi med nesten dobbel lønnspose hver måned, men på bekostning av hva?  Jeg tør påstå et godt og ansvarlig liv for familien, der barna får omsorg og kjærlighet, samt den nødvendige dannelse og lærdom til å møte livet “utenfor hjemmet”.

Fedres og mødres behov for å “gjøre en karriere”, gir dem mindre tid til barna. Det er lettere og gi dem en 100 lapp og be dem hygge seg, enn å kose seg med dem selv. Hele samfunnet er blitt så materialistisk at mor og farsrollen bare er en en biologisk tilfeldighet mer enn en med kjærlig og god omsorg.

Da får vi og ungdom som “gir blaffen” både på skolen og ellers. De drikker,horer og har det “gøy”, mens foreldrene separeres eller skilles som et resultat av denne “galopp” etter mammon og “standing” i sitt miljø.

Er det da noe vanskelig å se at kvinnene blir mer og mer et “redskap” for egne og andres søken etter noe som de egentlig ikke vet hva er. Ansvaret med å få barn er sekundært, og kvinnen blir degradert fra og være mor og husmor, til å bli en “arbeidsmaskin” som skal trekkes så langt som mulig for å oppnå, HVA? Glede og harmoni, eller et ødelagt ekteskap og forvirrede og redde unger som ikke helt vet hva som hender?

Det var et politisk parti som ville fremme fulle pensjonsrettigheter for kvinners arbeide i hjemmet som mor og husmor. Jeg husker ikke hvilket, men kanskje det er på side å se på hele dette “rollespillet” som utspiller seg idag i Norge. Mer og mer familier oppdager at det er noe som ikke stemmer, når hjemmet mer og mer bare blir en overnattingsplass for de som bor der, og ikke et pulserende og hyggelig hjem å BO i.

Kvinnene det gjelder bør starte å se egen rolle i sitt eget liv. Mer og mer familier innser at dette ikke er noe de vil være del av lenger, de vil ha en skikkelig familie med et hjem som alle har tid å både bo og hygge seg i. Kvinnen, spesielt når hun er blitt mor, ser arbeide utenfor hjemmet som et bevis på at hun er “fri”. Sludder, det er det samfunnet som vil de skal tro. Når en mor tar en jobb, er hun ytterst engasjert og vil gi alt for å gjøre sin oppgave, mens en mann går på jobb for å gjøre en jobb. Når denne gleden og entusiasme avtar etter en tid, går kvinnen på “autopilot” og blir sakte men sikkert tømt for sin naturlige oppgave som mor og husmor. Jeg tror de fleste kvinner kjenner seg igjen i det jeg skriver om, men velger å ignorere det.

Heller gå på “1/2 4″ enn å innrømme at de blir fysisk og psykisk tappet for entusiasme og gleden de følte da de fikk sitt første barn. Det merkelige er jo at det ofte er barn fra økonomisk sterke familier som har mest problemer senere. Som en sa engang i et tv-program:” Pappa har aldri tid til å høre på meg og mor sover”.

Så at kvinnene har 36% mer sykefravær på jobben over de siste 20 år, mens mannen har skarve 4%, betyr bare at det jeg skriver er rett. Eller er der en annen grunn til det kolossale forholdet mellom kjønnene? Jeg tviler.  Politikerne sier at barna er vår viktigste ressurs, samtidig som de gjør sitt beste for å separere foreldre og barn så tidlig som mulig så “mamma” skal få tid å utvikle seg !! Til hva, mor eller frustrert og desillusjonert kvinne? Selvfølgelig setter jeg dette på spissen, men det er dessverre kalde realiteter.

EN MOR OG FAR ER FOR SINE BARN DET ALLER VIKTIGSTE I VERDEN. BØR IKKE DE FÅ VISE DET MER HVER DAG? ELLER BER DET BARE MEG SOM TENKER PÅ “GAMLE DAGER” DA MOR VAR MOR OG FAR VAR FAR. IDAG ER DE FOR OFTE TO MENNESKER SOM “KOMMER INNOM” FOR Å SPISE OG SOVE. TRIST FOR DE BARNA DE HAR SOM TROR DET SKAL VÆRE SLIK. TAKK TIL ALLE DE FORELDER SOM IKKE FØLGER DENNE SYKLUSEN.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00