Proteus

august 31st, 2009

Merkelig debatt mellom Støre og Frp om utviklingshjelp ?

av Eddie39   Lagret under: Politikk          

Jeg ble overrasket over utviklingen i debatten mellom vår utenriksminister og rep.fra Frp. En merkelig tam Støre ble kanskje tatt på sengen av det Frp sa. Jeg ble selv overrasket, i positiv retning. De aller fleste ting som Støre skulle torpedere Frp men, falt til jorden, fordi Frp, ville i store deler være mer selektiv og nøye med de penger etter ekspertise de ville bevilge penger til. Igrunnen var det viktigste av de ville redusere,ja, men de sa ikke nei til å rasere, som Støre hadde håpet.

Totalt sett er jeg mer positiv til Frp nå enn jeg var tidligere. Det er noe som heter fornuftig hjelp og noe man bare gir ut penger til uten å sjekke hva/hvem de går til. Rett og slett sunn økonomisk vurdering før valg og midler gis. Og det er vel det vi alle er enige i, at vi skal gi men gjøre det slik at det kommer DIREKTE til de som trenger det, ikke “forsvinne” i driftsutgifter til store organisasjoner, som, såvidt jeg har hørt, sitter på milliarder av kroner i penger og utstyr de IKKE enda har gitt ut. Men de har jo alle store daglige utgifter i organisasjonene, og hvem betaler de? Tar de “fra kassen” eller har de enda flere kontoer, dette er bare et spørsmål ikke en anklage. Men å sitte med milliarder av penger og utstyr mens hundretusener av mennesker dør hver dag, passer liksom ikke inn i bildet av en hjelpeorganisasjon. Den skal ha utgifter til årlige utgifter,ja, men ikke sitte med masse penger PÅ BOK. Da er hele ideen om å hjelpe borte. Har jeg rett?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

august 31st, 2009

Meget godt debattprogram på NRK nå. Saklig og engasjerende.

av Eddie39   Lagret under: Politikk          

Sanner og Siv Jensen er i kamphumør og Stoltenberg og SP er i forsvar, med litt angrep fra SP. Sanner er faktisk iferd med å ta over som beste debattant, det er bra for begge. Egentlig er det bare små nyanser som de er helt uenige i, men den dumme regel fra NAV om dagpenger, er en nav flere “regler2 i NAV som bør slettes. Nå er Siv Jensen kommet sterkt i siste runde, og Stoltenberg kommer med “predikant” rollen som vanlig. Totalt sett en meget fin debatt med opplagte og gode fra begge sider. en liten + til “blått lag” !

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

august 31st, 2009

Åpent brev til Tv2 Nyhetskanalen; Når gode nyheter forflates av dårlig regi !

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

På 18 nyhetene var det innslag fra Spania og Frp og Høyres inntreden der. I en samtale med Frp,s representant snakket han varmt om å sende revmatiske pasienter på kortere eller lengre opphold i Spania. SÅ kommer en FORSKER inn i bildet. Hun sitter og ser på en pc, med et diagram på. Hun uttaler at det kanskje ikke var så lett å se NOEN FORDELER med å gjøre det? Fritt og forbannet sitert.

Her redigerer Tv2 Nyhetskanal inn en FORSKER som sitter med et diagram på en pc, og snakker om at det å sende noen fra Nord-Norge til et helseopphold til Spania IKKE HAR FORDELER ? Hva i all verden har en tørr forsker med et innslag om sykeopphold i Spania å gjøre om ikke å slenge dritt på Frp.s forslag?

DET VAR SÅ TOTALT UVENTET OG SÅ IDIOTISK REDIGERT AT JEG FIKK HAKESLIPP. HVA POKKER HAR EN FORSKER I EN NYHETSSENDING OM Å SENDE SYKE OG SLITTE MENNESKER TIL SYDEN FOR KORTE OPPHOLD ?

En elendig blanding fra redaksjonen og en idiotisk blanding av fleip og fakta. DETTE VAR FLEIP. Idiotisk !

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

august 31st, 2009

Hvorfor er nordmenn i “Syden” så populære selv om de fester mye?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Det har noe med gener og lynne, samt litt med hvor i Norge du kommer fra. Men grunnen til at norske menn og kvinner har et så “positivt” rykte, har ikke noe med dagens ungdom å gjøre, men med ryktet til de titusener av norske sjømenn som har “varmet opp” nesten alle havnebyer i verden. Deres, ofte smilende, ankomst giret opp alle barer og restauranter i nærheten, fordi de ikke bare var blonde og pene men fordi de var gavemilde, generøse med tips og gav barer og restauranter en positiv atmosfære som smittet over på andre gjester. Så historiene om disse smilende og gavemilde “ambassadører”, har blitt fortalt av besteforeldre, foreldre til idag barna som driver barer og restauranter på de fleste feiesteder nordmenn reiser til. Mange har og arbeidet på norske skip, den gang et skip var et “levende” samfunn og så ut som et skip skal se ut, elegant og stilig, som en flott kvinne.

Norske feriegjester har fremdeles dette rykte, og med gener fra sjømenn, fester vi i utlandet, mens andre lands gjester DRIKKER. Det er stor forskjell å ha det gøy, kose seg og bli,OK, temmelig fulle. Men de er hyggelige, (mesteparten) gir fremdeles gode tips, gir god atmosfære der de er, og kommer ofte bare i slagsmål når andre lands gjester blir misunnelige på dem og vil “teste” formen.

Engelske menn er bånn, dessverre, de kommer for en ting: Drikke så mye som mulig samlet i en gruppe, til de får mot nok til å “gjøre noe”, som å kurtisere en eller flere kvinner. Da er de som regel så stupfulle at de faller over hele bordet der jentene sitter og blir kastet ut. Og DET er ikke bare bare, når 4-6 dumme,fulle engelskmenn skal bli kastet ut. Det krever 10 mann eller bulldozer.

Nå er ikke andre lands turister ikke så mye bedre, men du vil nesten ALLTID se en barkeeper, kelner eller pubvert lyse opp i blikket når han/hun hører at de er fra Norge. Da vet de at de er sikret en god omsetning og godt med tips. Da kan du gjøre nesten hva du vil. Men gjør du det med et smil,om en noe fåret, så vil du bli tilgitt fordi du er en GOD TURIST. Om det forandrer seg senere vet jeg ikke, men min mening er at nordmenn FESTER når de drikker mens svært mange andre DRIKKER for å FORSØKE å feste.

Men det og har noe med gener å gjøre. Norske sjømenn hadde dem, håper vi kan fortsette å ha dem og ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

august 31st, 2009

Er du stup full og “slapper av”, kan det utroligste skje, selv for en pilot i et fly!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

En gang på Rhodos, falt se stupfull svenske ned fra 2.etasje i sitt rom på hotellet. Han var så “myk” og avslappet i kroppen, at han bare krøllet seg sammen på gressplenen og sovnet. Jeg lot han ligge der en time, dekket av et teppe og en hodepute under hodet. Det var en varm kveld og han så så avslappet ut.

Men når en tysker på 65 år tar sitt fly opp og koser seg og synger i micken, til stor oppstandelse for bakkemanskapet i tårnet på en nærliggende flyplass, regnet de fleste med at dette ville bli et styrtet fly med en død mann i. Men på en merkverdig måte greide de å snakke han ned, hvordan er de ikke sikke på, men han landet ikke langt fra bilen han hadde parkert like ved der han tok av.

Regner med at med en promille på nesten 2.0, får han BÅDE bot for bilkjøring og flykjøring i overstadig beruselse. Men han husker sikkert ikke så mye av det allikevel, men blir nok edru når han ser hva det koster han. Men igjen, et ufattelig eksempel på hva en stupfull mann kan “overleve”, det er som om de er i en annen sfære ? Det ironiske er at om han plutselig hadde blitt “edru” og sett hva han var iferd med å gjøre, hadde han sikkert fått panikk og styrtet. Og min svenske på Rhodos hadde vært på sykehus, rart igrunnen?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

august 31st, 2009

Nå kan snart hofter og andre ødelagte ledd bli “reparert” på naturlig måte!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

I England har de nå gjordt 6 nye inngrep, der 5 ble 100% vellykkede. Mennesker med ødelagte hofter, har fått en kombinasjon av egen stamceller og andres friske hofteben, som blir “kvernet” i en “kjøttkvern”.Massen blir blandet med mannens egne stamceller og gammelt benmasse blir fjernet. Så blir den nye blandingen satt inn istedet. Benmassen er “levende”, og sammen med mannens stamceller, vil kroppen selv etter 3 måneder lage en ny hofte.

Fordelene er at denne “nye” hofte vil vare resten av pasientens liv, mens kunstige vil måtte replasseres. Dette kan og gjøres med andre ledd som er ødelagte. Så om ikke for mange år (?) vil dyre og kompliserte operasjoner bli historie. Vår kropp er en fin mekanisme, som svært ofte kan lege seg selv, med litt hjelp fra medisinske gjennombrudd. La oss håpe at dette bare er begynnelsen til en ny tid innen kirurgien, og at de snart kan bruke kroppens egne egenskaper til å forbedre og lege det som blir ødelagt. Gode nyheter, ikke sant ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

august 31st, 2009

Norge er et mangfoldig land, derfor skal vi ha mangefold av tjenester!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Når jeg har bodd på hotell, holder det med et rom+bad. Er jeg der lenger, oppgraderer jeg det til minisuite med separat soverom, eller, som jeg har gjordt de siste 10 år, booket en liten leilighet. Da er jeg fornøyd. Men av og til før, når jeg var ung og dum, booket jeg meg inn på dyre hotell på det minste rommet, som var bøttekott + moms, bare for å sitte i baren på “mitt hotell” og skue utover disse elegante damer og herrer som liksom ikke tenkte økonomi når de kom dit. Hadde jeg heller brukt, som jeg senere gjorde, pengene på et topp rom+soverom på hotellet som lå like i nærheten, ville jeg kunne kose meg istedet for å dusje på .0.5 m2  og sove i et rom der sengen opptok 85% av rommet.

Når vi blir eldre og trenger litt hjelp, eller mer en litt, bør de samme valg kunne gjøres og av eldre . Et godt og koselig pleiehjem eller pleie+sykehjem, kan være kommunalt, eller om du vil ”bo” dyrere, kan du det, men det betyr IKKE at det trenger å være bedre, bare den som velger det “føler” at han/hun har mer variasjon der, kanskje til og med en bar? Det jeg mener er at om du har forskjellige typer “hotell”, betyr ikke det at det dyreste er det beste, men at gjestene der kan være eksentriske, arrogante, selvopptatte idioter, som vil ha 24 timer service og betaler for det det koster.

Om et koselig og godt sykehjem i en by, hadde fått 2-3 personer der som var GRAND HOTEL typer, og som var sure og kranglete fordi det ikke var de tjenester de ønsket, ville de ødelegge for de andre som hadde det aldeles topp der.  Dette er ikke noe som jeg ser eller mener, det er det samfunn vi lever i og de skal bli gamle i. Vil noen betale for å komme i luxus-omgivelser, så la dem gjøre det. Det er DERES valg.

Vi er idag så heldige at vi har en bankbok som vokser og vokser, men vi må være forsktig å ikke bruke penger unødig. Men unødig mener jeg å “presse” mennesker i sin alderdom til en tilværelse de selv ikke hadde når de var yngre, la dem avløse den fordel vi alle har til å komme til koselige og hjemmlige hjem, så kan den lille prosent som vil sitte “på vagl” i egen stue med 24 timer service gjøre det. Glede for dem og glede for oss som ikke får dem inn i “vår stue”. Dette kan høres litt kynisk ut, men det er naturlig som det samfunn vi lever i. Det finnes idag i Norge, spesiellt i Oslo, tusener av mennesker som ALDRI har besøkt kommunale leger eller legevakt, de bruker bare private. La dem gjøre det så får vi det bedre med det vi har.

Før hadde Coop BARE egne varer i sine forretninger, nå har de,Meny og andre et utvalg så stort at de må sette den i egne “grupper”, At de billigere har vist seg å være like gode eller bedre en “orginalen”, beviser bare det jeg sier. Allikevel finnes det fremdeles de som IKKE kjøper annet en den dyreste orginalen.

Eldre og pleietrengende bør få samme mulighet til å velge som vi andre, er de dumme nok til å velge det dyreste, som DE tror er det beste, la dem gjøre det. Da vil begge parter være vinnere og samfunnet bedre.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

august 31st, 2009

“Private er ikke flinke nok til å ha ansvar for syke-pleiehjem”, er de sant?

av Eddie39   Lagret under: Religion          

Du skal høre mye i disse valgdager, men uttalelsen av vår minister bør kobles sammen med tidligere uttalelser. Der mener han og Stoltenberg at INGEN skal ha fortjeneste på stell av eldre.

Setter vi dette i sammenheng med at alle sykehus har “prislister” på operasjoner og nesten alt annet, slik at de egentlig “kjøper” og “selger” an mass selv, men så er det jo det at de sykehus ALLTID går i minus. Så det de egentlig mener, kanskje, er at det er UMULIG å tjene penger på stell og pass av eldre, om du ikke gir dem  DÅRLIGERE behandling enn kommunale?

Begge tar egentlig feil, fordi de ikke ser fordelen av at private, som skal gå gjennom grundig sjekk før de får klarsignal, kanskje har et enklere administrativt system og samtidig kan konsentrere seg om sine klienter i større grad.  Dessuten vil ALLTID private helsetilbud ha sin naturlige plass i vår hverdag, som supplement eller utvidet utover det som de kommunale gir. Og da sier jeg IKKE at de kommunale er dårlige, heller det motsatte, men det finnes alltid eldre som vil ha litt ekstra,eller vil “ta med seg hjemmet” når de skal flytte. Disse vil kunne få den ekstra pleien som disse ofte standhaftige og  formuende personer krevet og betaler extra for.  Alle land og byer i Europa har dem, og når de kan konsentrere seg primært om pasienten og mindre om administrativt arbeide, vil der bli en liten gevinst å ta ut for eierne.

Det finnes og en mulighet som er prøvd ut i andre land, eks. England. Når de blir eldre og begynner å trenge mer og mer hjelp, kjøper de en plass på et bo og servicesenter, som du kjøper en leilighet. Da er de del-eier og vil kunne få hjelp fra mindre til de mer medisinske uten å betale mer, etter innskuddet, enn den månedlige utgift. Når de så dør før eller siden, selges andelen av arvingene til neste i køen.

Fordelen med de forskjellige private helsetilbud, er at de kan spesialiseres til en eller flere grupper, t.eks funsjonshemmede, alzheimer, demens, eller andre som krever særskilt varsom hjelp. Dette vil lette de kommunale tjenester, fordi det da vil bli lettere i spesielle tilfeller å “kjøpe plass” fra kommunen, enn å bekoste ekstra betjening.

Det viktigste skal alltid være til pasienten eller klientens beste. Regjeringen vet at dette er sant, selv om de formelt er imot private helseforetak. Derfor blir det både og istedet for BARE, enkelt og praktisk, selv om det ikke passer inn i AP,s mønster om at de skal ta vare på “alle”. Det er umulig, både av hensyn til variasjon i den menneskelige psyke og fordi det ALLITD vil være mennesker som benytter seg av tjenestene.

AP snakker om MANGFOLDET, er dette bare for APs velgere eller skal det ikke være for oss alle i Norge?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

august 31st, 2009

Anne-Kat.Hærland, ny innpakning, samme sarkasme,hvem er hvem?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Da Anne-Kat.Hærland fikk komiprisen så vi en helt ny “kvinne”. Det som før var lett lubben med sarkasme om bl.a. mangel på skikkelig sex, er nå blitt en elegant kvinne,slank og med en ypperlig og kledelig hårsveis. Hun slenger dritt på pressen, men så er det og meget vanskelig å “se” hvem som er privat og hvem som er artisten når hun snakker. Er hun ærlig på scenen og bløffer privat, eller er det omvendt?

Uansett, hun har opparbeidet seg en egen nisje i bransjen, og ser ut til å trives både med sex-livet og med sitt nesten trofaste publikum. Egentlig er hun et lite fenomen. Hun har på relativt kort tid, gått gjennom en jernhard og nesten utrolig forvandring fra søt,sexy lubben “babe” til stilig,slank og elegant “dame”.

Bare det, sammen med hardt arbeide på scene og annet, gjør at jeg beundrer henne for å være annerledes og litt international i sin neglisjering av andres mening og slurvete med egen. Det trenges “guts”, hun har det.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

august 31st, 2009

Suzann Pettersen i tiebreak med 2 andre om førsteplass i U.S.A. Dette kan ta hele natta?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Det er 8-9 timers forskjell, alså tidligere. Men uansett, har Suzan gjordt sin beste turnering på lenge. Dessverre hadde hun en 2 slag ledelse, men hun fikk dobbelbogey og glapp. Men på siste hullet kom hun likt med to andre. Hun har iallefall tjent til kaffe og likør senere.

Nat nat

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Eldre innlegg »

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00