Proteus

august 31st, 2009

Norge er et mangfoldig land, derfor skal vi ha mangefold av tjenester!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Når jeg har bodd på hotell, holder det med et rom+bad. Er jeg der lenger, oppgraderer jeg det til minisuite med separat soverom, eller, som jeg har gjordt de siste 10 år, booket en liten leilighet. Da er jeg fornøyd. Men av og til før, når jeg var ung og dum, booket jeg meg inn på dyre hotell på det minste rommet, som var bøttekott + moms, bare for å sitte i baren på “mitt hotell” og skue utover disse elegante damer og herrer som liksom ikke tenkte økonomi når de kom dit. Hadde jeg heller brukt, som jeg senere gjorde, pengene på et topp rom+soverom på hotellet som lå like i nærheten, ville jeg kunne kose meg istedet for å dusje på .0.5 m2  og sove i et rom der sengen opptok 85% av rommet.

Når vi blir eldre og trenger litt hjelp, eller mer en litt, bør de samme valg kunne gjøres og av eldre . Et godt og koselig pleiehjem eller pleie+sykehjem, kan være kommunalt, eller om du vil ”bo” dyrere, kan du det, men det betyr IKKE at det trenger å være bedre, bare den som velger det “føler” at han/hun har mer variasjon der, kanskje til og med en bar? Det jeg mener er at om du har forskjellige typer “hotell”, betyr ikke det at det dyreste er det beste, men at gjestene der kan være eksentriske, arrogante, selvopptatte idioter, som vil ha 24 timer service og betaler for det det koster.

Om et koselig og godt sykehjem i en by, hadde fått 2-3 personer der som var GRAND HOTEL typer, og som var sure og kranglete fordi det ikke var de tjenester de ønsket, ville de ødelegge for de andre som hadde det aldeles topp der.  Dette er ikke noe som jeg ser eller mener, det er det samfunn vi lever i og de skal bli gamle i. Vil noen betale for å komme i luxus-omgivelser, så la dem gjøre det. Det er DERES valg.

Vi er idag så heldige at vi har en bankbok som vokser og vokser, men vi må være forsktig å ikke bruke penger unødig. Men unødig mener jeg å “presse” mennesker i sin alderdom til en tilværelse de selv ikke hadde når de var yngre, la dem avløse den fordel vi alle har til å komme til koselige og hjemmlige hjem, så kan den lille prosent som vil sitte “på vagl” i egen stue med 24 timer service gjøre det. Glede for dem og glede for oss som ikke får dem inn i “vår stue”. Dette kan høres litt kynisk ut, men det er naturlig som det samfunn vi lever i. Det finnes idag i Norge, spesiellt i Oslo, tusener av mennesker som ALDRI har besøkt kommunale leger eller legevakt, de bruker bare private. La dem gjøre det så får vi det bedre med det vi har.

Før hadde Coop BARE egne varer i sine forretninger, nå har de,Meny og andre et utvalg så stort at de må sette den i egne “grupper”, At de billigere har vist seg å være like gode eller bedre en “orginalen”, beviser bare det jeg sier. Allikevel finnes det fremdeles de som IKKE kjøper annet en den dyreste orginalen.

Eldre og pleietrengende bør få samme mulighet til å velge som vi andre, er de dumme nok til å velge det dyreste, som DE tror er det beste, la dem gjøre det. Da vil begge parter være vinnere og samfunnet bedre.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00