Proteus

august 31st, 2009

Hvorfor er nordmenn i “Syden” så populære selv om de fester mye?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Det har noe med gener og lynne, samt litt med hvor i Norge du kommer fra. Men grunnen til at norske menn og kvinner har et så “positivt” rykte, har ikke noe med dagens ungdom å gjøre, men med ryktet til de titusener av norske sjømenn som har “varmet opp” nesten alle havnebyer i verden. Deres, ofte smilende, ankomst giret opp alle barer og restauranter i nærheten, fordi de ikke bare var blonde og pene men fordi de var gavemilde, generøse med tips og gav barer og restauranter en positiv atmosfære som smittet over på andre gjester. Så historiene om disse smilende og gavemilde “ambassadører”, har blitt fortalt av besteforeldre, foreldre til idag barna som driver barer og restauranter på de fleste feiesteder nordmenn reiser til. Mange har og arbeidet på norske skip, den gang et skip var et “levende” samfunn og så ut som et skip skal se ut, elegant og stilig, som en flott kvinne.

Norske feriegjester har fremdeles dette rykte, og med gener fra sjømenn, fester vi i utlandet, mens andre lands gjester DRIKKER. Det er stor forskjell å ha det gøy, kose seg og bli,OK, temmelig fulle. Men de er hyggelige, (mesteparten) gir fremdeles gode tips, gir god atmosfære der de er, og kommer ofte bare i slagsmål når andre lands gjester blir misunnelige på dem og vil “teste” formen.

Engelske menn er bånn, dessverre, de kommer for en ting: Drikke så mye som mulig samlet i en gruppe, til de får mot nok til å “gjøre noe”, som å kurtisere en eller flere kvinner. Da er de som regel så stupfulle at de faller over hele bordet der jentene sitter og blir kastet ut. Og DET er ikke bare bare, når 4-6 dumme,fulle engelskmenn skal bli kastet ut. Det krever 10 mann eller bulldozer.

Nå er ikke andre lands turister ikke så mye bedre, men du vil nesten ALLTID se en barkeeper, kelner eller pubvert lyse opp i blikket når han/hun hører at de er fra Norge. Da vet de at de er sikret en god omsetning og godt med tips. Da kan du gjøre nesten hva du vil. Men gjør du det med et smil,om en noe fåret, så vil du bli tilgitt fordi du er en GOD TURIST. Om det forandrer seg senere vet jeg ikke, men min mening er at nordmenn FESTER når de drikker mens svært mange andre DRIKKER for å FORSØKE å feste.

Men det og har noe med gener å gjøre. Norske sjømenn hadde dem, håper vi kan fortsette å ha dem og ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00