Proteus

juli 31st, 2009

Marianne Skarpnord; I verdenstoppen i golf på British Open !!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

En sensasjon er iferd med å skje i British Open i golf for damer i England. Marianne Skarpnord gikk idag på -3 og er totalt på +1, bare 4 slag bak lederen. Suzann feilet og kom ikke med de to siste dager, men nå er Marianne på vei til å gjøre sitt gjennombrudd i international golf!!

Følg med imorgen de som kan. Gå inn på LPGM tour og trykk på British Open. De begynner ca kl 12oo lørdag, eller tidligere.Sjekk tiden lørdag formiddag. Tenk om hun kunne komme i topp5. Gleder meg!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 31st, 2009

Tv3 Eyvind Hellstrøm. Han må være tøff, men og smile og le mer!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Vi kjenner alle dan “gale” engelskmann i “Hells Kitchen”. Hellstrøm skal forsøke å gjøre en “kopi” av den på tv3. Han er topp fagmann, men han må og tenke psykologisk når han skal takle de mange utfordringer han får. At dette sendes delvis “live”, gjør at det kan oppstå situasjoner som selv en god psykolog vil ha vanskeligheter med å mestre. Da er det avgjørende å smile og avvæpne de eller den som føler seg degradert.

For en toppchef som Hellstrøm, kan det være vanskelig. Men han “mestret” jo samarbeidet med en viss dame fra NRK (da hun var der), greide han det skulle han og lære “lærlinger” å bli gode kokker.

Men jeg gir han honnør fordi han våger å “avsløre” seg selv i temmelig “intime” situasjoner, der SJEFEN blir overmannet av det som skjer og mister “verdigheten”. Men de historier jeg har hørt fra kjøkkenet på topprestauranter i Norge og utlandet, er Eystein Hellstrøm “snill”, selv på sitt sterkeste?

Lykke til med flere “renovasjoner” i matkunstens rike verden !

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 31st, 2009

Erik Normann er rett sjef ved Ahus. Han har pasienten i sentrum !

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Først en korreks til nyhetene på tv2. Om 18 TOPPSJEFER har sluttet ved Akershus universitetssykehus, hvem er da  Erik Normanns sjef? GUD?  Slurvete bruk av titler. De er etat eller divisjonssjefer. I England er det enkelt. CEO eller COB. Øverste administrerende sjef og formann i styret. Enkelt og greit.

Alså 18 etatsjefer har sluttet siden 2005. I en samtale i forbindelse med granskningen av hans lederstil, kom han med en MEGET viktig punkt. Han sa hans HOVEDOPPGAVE var å sikre alle pasientene best mulig behandling. Det betyr at han er RETTE sjef for dette gigantiske sykehus. Alle vet at administrasjonen på de store sykehus har svulmet betydelig mer enn medisinsk personell. Når da en tøff sjef skal lede dette, og ser pasientene som VIKTIGST, da er han den rette mann uansett om ALLE etatsjefene skulle slutte !

Jeg har en sterk fornemmelse om at det er dette hensyn som har irritert disse “byråkrater” til å slutte? Selvfølgelig kan jeg ha feil, at Erik Normann er en arrogant sjef som er “umulig” å arbeide med. Men jeg er litt enfoldig. En øverste sjef for et av Europas mest moderne sykehus skal ha som HOVEDOPPGAVE å sikre at alle pasientene får best mulig pleie og behandling under oppholdet. Det  er et SYKEHUS, ikke en arbeidsplass for byråkrater som føler seg “helsefarlig behandlet”, ganske dumt sagt, men sikkert for han som sa det, rett.

Men så får vi se hva granskningen fører til. Dersom styret mener det samme som sin leder, at hensynet til pasientene er det viktigste og at Erik Normann har gjordt en fremragende jobb for å gjennomføre intensjonen, er det han som er seierherre. De som ikke vil arbeide på et sykehus der pasientene er i fokus, får heller finne en annen plass å “tvinne tommeltotter”. Da passer de ikke inn, enkelt og brutalt.

Jeg håper jeg får rett. Skulle en sjef som har pasientens beste som viktigste mål, ikke være kompetent til å lede et sykehus, er det noe riktig galt med dømmekraften til de som bestemmer.

Jeg ønsker at Erik Normann skal vinne og styret stå bak han. Noe annet ville være en liten skandale ?

Men ingen ting er umulig i denne valgtid. Hvilken partibok hadde de 18, var den rød med AP på? Vi lurer!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 31st, 2009

“Dør de rike og da, pappa?”

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

For mange år siden ble en rik mann begravet i en by på Vestlandet. Det var dengang vi viste verdighet med alle som døde. En sort karjol med to hester og mann med sort dress som satt oppe på toppen. Når den kjørte sakte gjennom hovedgaten, stoppet folk og mennene tok alltid av hatten i ærbødighet. En liten jente stod sammen med sin far og så på. Faren fortalte henne at det var en av byens store sønner som var død. Han var så rik at han hadde sin egen bil og sjåfør, sa han. Jenten tenkte litt, så opp på faren og spurte: “Har han masse penger?”. Faren svarte at han eide masse skip og var mangemillionær. Hun så på den blomsterdekte kisten inne i glassmonteret på karjolen og spurte igjen; “ja,men dør de rike og da,pappa?”

Hva faren svarte vet vi ikke, men spørsmålet var ikke dumt fra en liten jente som ikke visste at vi alle er like i døden. Men det jeg husket ekstra godt, var at ALLE som døde i denne vestlandsby, fikk samme verdige avslutning på livet som den rike skipsrederen historien forteller om. Samme sorte karjol, samme sortkledde mann på topp og ALLE stoppet og mennene tok av seg hatten, om den som lå i kisten var fattig eller rik.

Kanskje er det derfor jeg er glad i byen jeg er født i. Før jeg visste forskjell på folk da jeg var liten, trodde jeg at alle var like. Senere skulle jeg selvfølgelig få bekreftet at dette ikke var tilfelle, men å se den verdige “paraden” gjennom hovedgaten i byen, er et kjært minne jeg vil huske så lenge jeg lever.

Da var alle like, og respekten og verdigheten ble gitt uten hensyn til hvem som lå i kisten. Idag er døden en selvfølge som ofte gjøres unna på kortest mulig tid. Men de rike og mektige får begravelse på statens regning eller til stor mediadekning. Ikke noe galt i det. Men jeg mener allikevel at den “tradisjonen” som min hjemby hadde da jeg var liten, var best. Den private delen ville jo allikevel være individuell og personlig.  Jeg kom til å tenke på dette når jeg så på Sky News, der døde soldater langsomt ble kjørt gjennom en liten engelsk landsby i England og hele hovedgaten var full av mennesker i sivil og uniform. De som hadde noe på hodet tok det av, de som var i uniform gjorde honnør når bårene kjørte forbi.

Alle bårene var svøpt i det britiske flagget, uansett grad til soldaten som lå i kisten. Det eneske som manglet fra min hjemby, var hestene og karjolen. Men jeg ble litt stolt på min bys vegne, at det i 2009 fremdeles var verdighet og respekt for de døde. Selv om det var i en liten landsby i England det skjedde !

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 31st, 2009

Tar vi godt nok vare på våre soldater i krig. Etterpå ?

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

I Norge etter 2.verdenskrig var det mange sjømenn og menn og kvinner her hjemme, som gikk en tung tid imøte etter krigen. I England nå er det stor fokus på de britiske soldatene som har vært i Irak, og igjen de som er i Afghanistan. Her i Norge har vi og eksempler på at soldater som har vært i krig, eller krigshandlinger for Norge, ikke får den ettersyn eller hjelp de trenger. De to som nå er arrestert i Kongo, var de og tidligere soldater?

Jeg skal ikke kommentere det som skjer idag, til det har jeg for liten innsikt. Men jeg vet sikkert at altfor mange sjømenn, etter 2. verdenskrig tok sitt eget liv i forbitrelse over den behandling de fikk i Norge.

Altfor mange ble og alkoholikere og uteliggere. Norge lovet dem mye når krigen var slutt. Alle som kjenner litt historie vet at det ikke, for altfor mange, ble fulgt opp. Jeg husker jeg leste om “Blodveien til Murmansk”, der norske skip fraktet våpen og utstyr til russiske styrker i Murmansk fra England. I en konvoi kom 12 av 36 skip frem, resten ble senket av tyske ubåter. Dette er bare et eksempel på tragedier i krig.

Idag er alt anderledes, men ansvaret for våre kvinner og menn som kjemper/kjempet i krig/krigshandlinger, bør være betydelig bedre nå. Er det det, eller får de bare en sum penger og blir ”satt tilbake” til sivil status ?

Jeg tar opp dette fordi det i England har kommet sterk kritikk for at soldatene både har dårlig utstyr og blir “glemt” når de er ferdige med sin tjeneste. Gjør vi det samme med våre veteraner? Håper noen har lært noe fra historien. Men dessverre er det så lang tid siden at det er vel bare,ja, historie! Tiden vil vise?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 31st, 2009

Betraktninger: Nå arbeider Turist-Norge på høygir !

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Mens vi snart skal legge oss er det tusener, kanskje titusener av mennesker som er i, har vært i, eller skal gjøre noe arbeide for de mange tusener av turister som akkurat nå er i Norge. Nå er nok festen igang på hoteller og feriesteder, for ikke å forglemme cruise-skipene som skal lulle trøtte turister inn i søvnen.

På oljeplattformene går alt for fullt og i Finnmark er samene i full gang med å samle sammen varene de har lagt frem i dag, for turister fra nesten alle verdensdeler. Norge er et fantastisk land med imponerende natur som de fleste av oss bare har sett litt av. Ofte tror jeg at en turist som er her 10 eller 14 dager, får et mer storslagent bilde av dette vårt land, enn vi som bor her hver dag og ikke forstår å sette pris på det vi har.

I hver krok i Norge finner vi mennesker som “er en venn du enda ikke har møtt”. I fjor var jeg en tur til Skudesneshavn på Karmøy. Byen som ble kåret som Norges beste, et eller annet for noen år siden. Der kom jeg og en venn inn på en souvenir-forretning som var full av alle slags rare gjenstander. Der satt det 3 menn rundt et bord og drakk kaffe og hadde et stort brett med nystekte vafler samt rømme og jordbærsyltetøy. Jeg så så lenge på brettet med vafler at en av mennene sa:”Sett dere ned og få en kaffe med noe godt til”. Etter en halv time med prat og inntak av utallige vafler med rømme og syltetøy, var jeg klar til å gå ut og ta meg en røyk. Jeg ble pent satt ned igjen og en av de andre tok frem en sigar og gikk bort og lukket og låste døren. Han så smilende på meg og sa:”Dere har gitt oss en hyggelig halvtime, slapp av som våre gjester og ta røyken her”. Jeg sa litt forbauset:”OK, men jeg skal iallefall betale for maten vi har spist”

Han så på de andre to som nikket. Han gikk bort og hentet et flott bilde av Skudesneshavn i en fin ramme. “Dette har sønnen min tatt. Du kan få det for 50 kroner”. Bare ramma kostet nok mer. Jeg takket og gav han pengene. Når vi var på vei tilbake fra denne minnerike tur til Skudesneshavn, gikk det opp for meg at jeg hadde egentlig fått bildet gratis og betalt for kaffen og vaflene. Selv om 50 kroner var billig uansett.

Vi hadde fått 3 nye venner som nok likte å få noen andre å prate med enn bare med hverandre, men som allikevel var så glad i byen sin at de ville gi oss et minne fra besøket. 50 kroner +bensin, vi var ingen rike turister som kjøpte masse med seg. Men kanskje de mente at vi hadde gitt dem litt av oss, som mennesker.

Over hele Norge kan du finne like hyggelige mennesker om du bare leter litt. Men Skudesneshavn er det eneste stedet jeg har et bilde fra å henge på veggen. Kanskje jeg skal dra til Kinsarvik eller Ullensvang neste gang. Der sitter det sikkert noen menn eller kvinner som har kaffe og varme vafler der og. Ikke for å tjene penger, bare være hyggelig mot en “farende svenn”. Nei,nå får jeg legge meg og lese avisen litt.

Kanskje jeg drømmer at jeg er på 14 dagers tur med Hurtigruten. Nei, det blir litt for mye på en gang !

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 30th, 2009

Berit Kjøll fra Aker Holding-saken fikk råd for 740.000 kr ?

av Eddie39   Lagret under: Politikk          

Berit Kjøll sto frem med brask og bram som statens rep. i styret i Aker Holdings. Nå får vi høre at hun fikk råd fra proffe mediarådgivere hvordan å takle pressen. Slik saken gikk,var det kanskje en fordel å be om rabatt på de 740.000 kronene dette kostet henne. Nå vil hun at staten betaler hele kaka.

Det er sikkert råd hun har fått fra samme mediarådgiver hun brukte. Det er dyrt å åpne munnen i Norge, men som ansatt burde hun kanskje bedt egne eksperter om samme råd. De er jo gratis. Men hun gjorde et bastant godt inntrykk på meg. At hun gikk til “private” og vil at staten skal betale, skurrer litt i logikken?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 30th, 2009

Et godt tips til alle hunde og katte elskere i Norge !

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

En liten hund ble funnet i Australia etter å ha vært forsvunnet i mange måneder. Den ble funnet over 1000 km. fra sin hjemplass. Den var dehydrert og svak da den ble funnet på en søppelhaug. Men takket være en liten databrikke den hadde implantert, ble eieren raskt funnet og den lille hunden er nå hjemme hos sine eiere.

Kanskje en ide for alle som har hunder eller katter de er glad i og nødig vil miste. Liten,men effektiv ser vi.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 30th, 2009

Hva er norske soldaters “ordre” i Afghanistan? Sivil mann drept.

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

En sivil mann som var ubevæpnet ble skutt og drept av norske soldater. Mannen nektet og stoppe,selv etter at soldatene hadde skutt varselskudd. Spørsmålet er; Når en sivil mann ikke stopper for kontroll, hva er ordren norske soldater har. I dette tilfelle tydet alt på at han var en ubevæpnet mann som ikke var i angrepsituasjon. Da er praksis å skyte for å uskadeliggjøre personen ved å sikte på ben eller arm, IKKE å drepe. Vi vil få høre hvorfor om en til to uker. Hva er grunnen til at en enkel situasjon skal ta så lang tid?

Hele situasjonen høres overdramatisert ut. Eller må norske myndigheter “dysse den ned”. Uttalelse fra guvernøren på stedet går på at Forsvaret bør betale erstatning til mannens fattige familie? Viser den at det var en enkel hendelse som ikke ble korrekt gjennomført av den norske soldatene? Håper vi får ærlige svar.!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 30th, 2009

Et grusomt drap i U.S.A har fått en”lykkelig slutt” !

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

På Sky News Video-nyheter var dette ikveld toppnyheten: Etter et bestialsk drap på en kvinne som var 8 måneder på vei, der det ufødte barnet ble skåret løs fra liket, har nå fått en merkelig men lykkelig slutt for den lille babyen. To personer er arrestert siktet for drapet, men de har funnet babyen I LIVE.

Hadde det ikke vært en lykkelig slutt for en liten baby, ville jeg aldri skrevet om det, men når vi hører om denne triste hendelse ender i liv for dette uskyldige lille barn, viser det bare at ingenting ser ut til å være umulig i denne verden. Jeg håper foreldrene(eller mann) til denne kvinnen får litt lindring i sin store sorg !

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Eldre innlegg »

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00