Proteus

juli 31st, 2009

Erik Normann er rett sjef ved Ahus. Han har pasienten i sentrum !

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Først en korreks til nyhetene på tv2. Om 18 TOPPSJEFER har sluttet ved Akershus universitetssykehus, hvem er da  Erik Normanns sjef? GUD?  Slurvete bruk av titler. De er etat eller divisjonssjefer. I England er det enkelt. CEO eller COB. Øverste administrerende sjef og formann i styret. Enkelt og greit.

Alså 18 etatsjefer har sluttet siden 2005. I en samtale i forbindelse med granskningen av hans lederstil, kom han med en MEGET viktig punkt. Han sa hans HOVEDOPPGAVE var å sikre alle pasientene best mulig behandling. Det betyr at han er RETTE sjef for dette gigantiske sykehus. Alle vet at administrasjonen på de store sykehus har svulmet betydelig mer enn medisinsk personell. Når da en tøff sjef skal lede dette, og ser pasientene som VIKTIGST, da er han den rette mann uansett om ALLE etatsjefene skulle slutte !

Jeg har en sterk fornemmelse om at det er dette hensyn som har irritert disse “byråkrater” til å slutte? Selvfølgelig kan jeg ha feil, at Erik Normann er en arrogant sjef som er “umulig” å arbeide med. Men jeg er litt enfoldig. En øverste sjef for et av Europas mest moderne sykehus skal ha som HOVEDOPPGAVE å sikre at alle pasientene får best mulig pleie og behandling under oppholdet. Det  er et SYKEHUS, ikke en arbeidsplass for byråkrater som føler seg “helsefarlig behandlet”, ganske dumt sagt, men sikkert for han som sa det, rett.

Men så får vi se hva granskningen fører til. Dersom styret mener det samme som sin leder, at hensynet til pasientene er det viktigste og at Erik Normann har gjordt en fremragende jobb for å gjennomføre intensjonen, er det han som er seierherre. De som ikke vil arbeide på et sykehus der pasientene er i fokus, får heller finne en annen plass å “tvinne tommeltotter”. Da passer de ikke inn, enkelt og brutalt.

Jeg håper jeg får rett. Skulle en sjef som har pasientens beste som viktigste mål, ikke være kompetent til å lede et sykehus, er det noe riktig galt med dømmekraften til de som bestemmer.

Jeg ønsker at Erik Normann skal vinne og styret stå bak han. Noe annet ville være en liten skandale ?

Men ingen ting er umulig i denne valgtid. Hvilken partibok hadde de 18, var den rød med AP på? Vi lurer!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00