Proteus

juni 30th, 2009

Ferieminner 1. Rhodos,gamle “flammer” !

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

For noen år siden arbeidet jeg på Rhodos som reisekoordinator. Etter et frokostmøte, kom en eldre,pen kvinne bort til meg. Hun reiste sammen med en nabo fra Lund i Sverige. Hun fortalte da hun var her første gang, det var 9 år siden, reiste hun sammen med sin datter,svoger og deres 2 barn. I et besøk på Lindos ble hun oppvartet av eieren av en fin restaurant der de spiste lunsj. Han het Cristos, med kraftig mørkt hår som var lett grått i tinningen. Hun ble så overrasket av denne greske beiler at hun ble litt nervøs. Hun satt jo sammen med sin datters familie!!. Hun så lurt opp på meg når hun sa det. Men han gav ikke opp. Kom flere ganger og besøkte henne på Sunwing Rhodos, der de satt og snakket sammen og drakk kaffe eller vin.

Dagen før hun reiste, kom Cristos med roser og 3 av sine barnebarn for å si farvel. Etter hun kom hjem, bestemte hun seg for å glemme han. Så på det som en “ung” sommerforelskelse.  Hun hadde snakket med Cristos etpar ganger på telefon. Han husket hennes fødselsdager. Så flyttet hennes datter,svoger og barna til England, der mannen hadde fått stilling. Hun ble plutselig alene i Lund.  Derfor denne turen nå tilbake.

Men,som hun sa til meg, Cristos var sikkert ikke interessert lenger,han kunne være død, eller giftet seg på nytt(han var enkemann). Hun tok opp vesken sin og gav meg en svensk 1000 seddel. Kunne jeg reise ned til Lindos, se hva som hadde hendt med Cristos og om mulig snakke med han om vanlige ting. Hun sa at tusenlappen var til å dekke utgifter jeg hadde. Jeg aksepterte det og sa hun skulle få tilbake det som ble igjen. Så startet jeg min mini-ferie(tok 2 dager fri) for å forsøke å finne min venns gamle “flamme”. 

Cristos Karadondhis, som var hans fulle navn, hadde nå 2 restauranter, en på Lindos og en i Rhodos by. Han hadde mistet sin eneste sønn i en trafikkulykke i Athen for noen år siden. Hans sønns frue og 3 barn var på besøk hver sommer, men han hadde ikke giftet seg igjen.  Alt dette fikk jeg høre av barsjefen i restauranten Cristos eide. Sjefen var nå på restauranten i Rhodos by frem til helgen. Jeg tok turen tilbake med ny giv i blikket. Kanskje han ville huske damen fra Sverige han beilet til for mange år siden?

Restauranten het “Cristos”, selvfølgelig, og eieren var ikke vanskelig å peke ut. En usedvanlig elegant herremann på 60+, med evnen til å være overalt uten egentlig å se ut til at det stresset han. Jeg gikk bort til baren og ba barmannen si til sjefen at han hadde en som ville snakke med han om nye gjester. Dette slo aldri feil. Kom du til noen og sa du kunne få mer kunder til restauranten deres, ble du behandlet som en konge. Selvfølgelig, det var jo dette de levet for.  Jeg sa mitt navn,at jeg arbeidet på Sunwing Rohdos( som hadde 1124 sengeplasser) og kunne tenke meg å sende gjester til hans restaurant. Han lyste opp i ansiktet og sa at dette var som svar på hans bønner. Han hadde sterk konkurranse, selv om han hadde ypperlig kjøkken, men kjeder kjøpte opp og presset de lokale aktører. Etter to tre glass vin, ble vi enige om å starte opp om en uke og se hva de mente etter besøket. Han lovet å gi dem topp service og topp mat.

Så spurte jeg om han hadde hatt noen gjester fra Sunwing tidligere. Han så på meg og smilte: “Ja, mange men bare en jeg ikke kommer til å glemme. Hun var nordisk vakker, kom fra Lund i Sverige. Men hun var her sammen med sin datter og familie så det ble bare litt flørting, ikke noe mer”. Jeg visste jo at han hadde ringt til henne noen ganger etterpå, så jeg presset litt: ” Jeg hørte at en som er på Sunwing nå, så deg der sammen med den du snakker om. Hun husket det fordi hun var nabo til henne du traff, og hun snakket så ofte om deg. Cristos fra Rhodos, kalte hun deg. Hun mente at hun var litt forelsket i deg”?

Han så overrasket ut, det så faktisk ut som om han rødmet litt. Han kremtet og sa:”Husk at grekerne er jo berømte for å erobre kvinner på ferie. Mine følelser for Gretha var ekte, men omstendighetene var ikke slik at jeg kunne kurtisere henne som en gentleman. Og Sverige er jo langt herfra. Hun hadde sin familie,jeg min. ”. Jeg takket for praten og lovet at jeg skulle komme selv med første gruppe turister til lunsj, Han lovet at han skulle skaffe topp gresk underholdning og musikk.

Tilbake på Sunwing snakket jeg med Gretha Molander, som min venn het, og fortalte henne alt jeg hadde opplevd. Hun så på meg overasket;” Mener du å si at både Cristos og jeg er i samme båt nå ?. At vi ikke har noe som kan hindre oss i å bli nærmere kjendt?”. Jeg svarte bekreftende på det. Hun ble plutselig så vakker. Hennes øyne lyste opp,hun så mer “allert” ut. hun reiste hele skikkelsen opp og gikk bort til baren.

Jeg fulgte etter og så at hun bestilte Drambuie med knust is. Min favorittdrink når jeg var i godt humør. Hun satt og tenkte litt, så ba hun meg bestille en taxi til henne. Det var som om jeg nå var sekundær. Hun hadde allerede bestemt seg for hva hun skulle gjøre. Hun takket meg og forsvant til Rhodos by og sitt første møte med den mannen som hadde kurtisert henne for 9 år siden.

Senere hadde hun kommet tilbake med flere poser.Hun hadde vært og fornyet garderoben sin. Da jeg stod ved inngangen på Sunwing  før middagen i 8 tiden på kvelden så jeg en av de 4 elegante “hestedrosjene” som var på Rhodos. Det var samme type som de berømte de hadde utenfor Plaza Hotel i New York. I vognen satt en smilende Cristos og ut fra heisen kom Gretha som en dronning i rød lang kjole med sjal. Hun så meg og når hun passerte, gav hun meg et kyss på kinnet før hun forsvant opp i karjolen til Cristos.

I sakte gange, med lys på begge sider av karjolen og blomster langs siden, forsvant Gretha og Cristos til sitt første stevnemøte og kanskje begynnelsen på en ny spennende tilværelse for to “unge” forelskede mennesker. Jeg gikk inn i baren og bestilte en Drambuie med knust is. Jeg hadde ennå noen hundrelapper igjen jeg kunne veksle inn i drakmer senere. Gretha skulle få full valuta for investeringen, selv om hun nok så ut til å ha glemt hele tusenlappen. “Kjærlighet gjør ikke bare blind, men gir og behagelig glemsel”

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00