Proteus

juni 30th, 2009

Der ingen skulle tro at nokon kunne bo !

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Åkrafjorden er en kjenning for alle som kjører på riksvei 134 fra Haugesund til Oslo. I “gamle dager” før den nye flotte veien, måtte vi kjøre hele veien ned til Fjæra for du så mennesker. Der var det et hus med kafe,der ferdafolk fikk mat og drikke. På andre siden av denne fjorden besøkte en gang Tv-programmet som står i headingen. Barna som bodde der måtte bruke båt og buss for å komme til skolen i Etne.

Den nye veien har skapt nytt liv i denne ensomme fjordarm. Nå er der et gedigent hus i gammelnorsk stil med bredt utvalg av Lundals eminente spekepølser(eldrøkt). Nå har de ansatt en “markedskoordinator”  for å få turister til denne fjorden jeg ikke trodde hadde noen innbyggere. Jeg har nesten ikke sett noen. Men de må være der, en plass. De skal lage båtcruise og besøk på isolerte boplasser og skape STEMNING FOR ALLE.

Når dere reiser forbi denne tarm av en majestetisk fjord, stopp ved det store huset og se hva de mennesker som bor så isolert og ensomt kan tilby av gleder. Kan et lite sted, som er så lite befolket at når jeg kjørte fjorden på natten så jeg lys fra biler som kom mot meg SOM ENESTE LYSKILDE. Men de er der, de vil noe, de vil at vi skal ta del i “deres rike”. Tenk om vi kunne lage små “samfunn” av mennesker som dem over hele landet. Det er ikke rart at de fleste som bor i Oslo ville heller bo på landet. Husk ÅKRAFJORDEN neste gang du reiser fra/til Haugalandet. Men ikke bli forundret om markedskoordinatoren melker kyr når du kommer.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

1 kommentar

 1. Jeg har reist langs Åkrafjorden dusinvis av ganger og erindrer Fjæra som et idyllisk lite sted innerst i fjorden, til og med med egen lakseelv.
  Men jeg var neimen ikke klar over at det var noen der inne som bedrev “gårdsturisme”.

  De neste 4-5 kilometerne oppover dalen er jo også noe å ta med seg?

  Men det jeg husker best fra mine mange turer her, er noen franske turister som hadde stoppet sin llle 2CV ved en lomme langs veien og hadde gått ut for å beundre utsikten.
  Uheldigvis hadde man vurdert det slik at man var “på landet”, og at intet kunne skje, så de hadde forlatt bilen med dørene åpne. Det gjør man ikke ustraffet langs Åkrafjorden!

  For da de snudde seg, sto det 50 kilo illsint og nysgjerrig norsk geitebukk i baksetet med et par lange krumme, fryktinngydende horn opp at takluka. Og den hadde ikke til hensikt å gi seg uten kamp – eller snus. Det ble litt av et basketak, og en masse illsint bræking og en ikke ubetydelig mengde drit godt gnidd inn i baksetet før utysket var ute.
  Og franskmennene hadde fått en ripe i lakken og et minne for livet!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av ARGUS37 — juni 30, 2009 @ 12:03 pm

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00