Proteus

juni 29th, 2009

Når mobbing blir til massiv tortur !

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

På kort tid har vi hørt om et bestialsk drap på en ung jente i Sverige, og detaljer fra en rettsak i Haugesund der gutten som ble torturert i 3 dager, heldigvis overlevde. Var det kriminelle som sto bak disse saker? Nei, det var vanlige unge menn(gutter) og kvinner(jenter) som var “de kriminelle”.

Alt dette har utartet fra mobbekulturen som nå har utartet slik at det begynner å se ut som en epidemi. Når vanlige unge mennesker i små eller store “grupper” eller “krets”, utvikles en kult der det alltid er en leder som “hypnotiserer” sin gruppe til å mobbe en eller flere, ofte over lang tid. De morer seg over å se den “makt” de har over gutten/jenta. Dette kan,om det får utvikle seg fritt, utarte i tragedier både for dem som utfører handlingene og de som er offeret.  Jeg vet om en ung gutt som tok sitt eget liv 5 år etter han ble systematisk mobbet på skolen over 3 år. Han mistet fotfestet i tilværelen, ble innesluttet og kunne ikke fortsette studier etter skoleslutt. Selvfølgelig var ingen “ansvarlig” for hans død, men hadde jeg vært advokat skulle jeg tatt saken og fått disse “kollektiv psykiske torturister” for retten. Om de  hadde fått straff eller ikke, var uvesentlig. At de stod i RETTEN og fikk offentlig møte realitetene ville være nok.

Men pytt, dette vet jo alle foregår hver dag i alle skoler  og arbeidsplasser over hele Norge. Nettopp, det gjør det og dersom ingen setter fokus på problemet vil det fortsette. Jeg er sikker på at akkurat nå er det etpar tusen unge menn og kvinner som blir mobbet på badestranden(for tjukke), på camp(for teite) på telt og campingplasser (dum bil/stupid telt) eller andre ting de kan sitte og smile av og slenge dritt til fra sine samlingssteder eller biler.  Jeg får lyst å s……. til de alle ligger nede. Men unnskyld, det er jo forbudt å gi juling til “barn”.   Jeg skulle ønske at det spilles inn en serie med “Terminator-filmer”, der hovedrollen spilles av en “robot” som kunne ta “bolig” i mobbeofre og systematisk “utrydde” mobberne.

Det er vel fra den og andre filmer disse unge menn og kvinner får sin opplæring. Men når det overføres til den “virkelige verden” som den er blitt idag, er det på tide å sette en krass stopp.

Til psykologer og psykiatere: Studer disse “ledere” før de utvikles, ikke offeret. For dem er det ofte for sent.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00