Proteus

juni 29th, 2009

Leker Giske med kulturen ?

av Eddie39   Lagret under: Politikk          

Var Siv Jensen sarkastisk da hun sa at Giske setter sine venner og støttespillere i utvalg og råd innen kultursektoren? Dersom det er sant, er det bare en bekreftelse på hans listige politiske spill. Han ble tidligere sett på som en “kommende stjerne” inne AP?  Er hans sjakkspill med kulturdep. en strategisk begynnelse på hans politiske ambisjoner, bør noen se mer på hans måte å lede kultursektoren på.

Han står for meg som en “party-løve”, og minner om den typen som er “overalt der noe skjer” uten egentlig å ha noe der å gjøre . Han liker å “komme med en sjekk” og sole seg i media mens det skjer. Men samtidig raser han mot bingo-automater. Hans “løsning” var å bytte dem ut med automater fra Norsk Tipping.

Det er det samme som å skifte sprit med vin for en alkoholiker. Han drikker bare mer vin. Denne og flere andre tåpelige forslag er samlet grunn for at Giske egentlig burde vært en byråkrat med ansvar for “den lette delen av kulturlivet” og bli berømt som “sjekkeren”, alså han som alltid kom med penger til de som søkte om det. En form for salgsjef for “gode gjerninger”. Da hadde han vært sikret å ”komme inn” på ALLE steder der kjendiser og artister ferdes. Da blir han underholdningsverdens sjef. Alle måtte holde han som sin venn, ellers blir det ingen penger senere. Dette kan høres kynisk ut, men med hans måte å opptre på er det kanskje nærmere sannheten enn vi tror? Uansett, da ville jeg heller hatt en kulturminister fra Frp, for selv om de vil innskrenke tilskudd for enkelte kulturtilbud, kan vi iallefall ikke beskylde dem for å gi favør til selvoppnevnte ”party-løver” som ser ut til å bruke jobben som en personlig,selektiv lekegrind !

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00