Proteus

juni 29th, 2009

Er Fremskrittspartiet et populistisk parti ?

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Jeg har i mange år sett og hørt all dritten som Carl i.Hagen har mottatt av alle deler av befolkningen i Norge. Når jeg så han på talerstolen på Stortinget for siste gang, fikk jeg se en noe eldre, stilig mann som takket for seg på en sympatisk og korrekt måte. Jeg fikk meget stor respekt for denne politikeren som har stått på barrierene av et,til tider sønderknust, parti og nå “avslutter” som visepresident på Stortinget.

At han fremdeles har styrke nok til å si at han gjerne vil bli “senior-minister” om hans parti får komme i regjering, betyr at denne mannen må ha en enorm selvtillit,styrke og besluttsomhet. Denne rappkjefta eleganite`r  er stadig i live, etter blandt annet å ha fått et nytt ord oppkalt etter seg og partiet:

POPULISTISK: Brukes nedsettende om t.eks. politiske partier for å “drite dem ut” (mitt eget tillegg).

La oss se litt på partiene i Norge, de som da ikke er populistiske, dels fordi landsmøtene ikke har gitt mulighet til det, dels fordi de vet ikke hva det betyr. De har nok med å huske hva egen partipolitikk går ut på.

Arbeiderpartiet: De er for arbeiderne for å sikre dem mest mulig maktposisjoner uten å ha annen “utdannelse” enn lang politisk erfaring innen de grenser som partiet sier du kan uttale deg om.

Venstre: Partiet for de som egentlig ikke helt vil være de ene eller de andre. De tar det beste fra det som passer inn,sålenge det ikke er rødt eller blått,men “sentrum”?.

Kristelig Folkeparti. Bygger sin politikk på de kristne verdier, men er ikke helt sikker på hva de er lenger står for fordi det er for mange måter å tolke Bibelen på. Hekter på miljø og helse for å være oppdatert.

Senterpartiet. Bondeparti som dekker like mye som bøndene, en har nesten ingen bønder igjen som velgere, derfor søker de alle muligheter for å “tekke” de som kan gi dem størst makt med liten oppslutning.

SV. Fått mange nederlag i regjeringen men har på en merkelig måte presset seg gjennom gang på gang, Kristin Halvorsen har vært heldig  som finansminister, er blitt mer klar og fast i språket.

Frp. Har gått fra å være et populistisk press-parti til å bli en alvorlig maktfaktor på høyresiden. Siv Jensen har utviklet videre Carl I. Hagens partifilosofi på en klar og god måte. Er blitt mildere i tonen, men har samme klare standpunkter. Har en rekke gode folk rundt seg. Kan med rette skape panikk i regjeringen og få et så godt resultat ved  valget at det kan bli vanskelig å komme vekk fra regjering, da må mye rart skje.

I de siste dager har en rekke av Frp.s merkesaker blitt “stjålet” av regjeringen i et siste forsøk på å beholde makten og etter valget. Derfor vil jeg utrope ARBEIDERPARTIET  som Norges nye populistiske parti, som ikke skyr noe for å tekkes velgerne. De av oss som ikke ser disse “siste dagers febrilske forsøk” som harskt valgflesk kan AP gjerne beholde. Resten,og det begynner å bli mange, vil gjerne se Høyresidens svar på Gro komme i regjering. Kombinasjonen sunn fornuft og dynamisk energi bør gi et solid resultat.

I mine øyne er Frp. et POPULÆRT parti, fordi de har vist at de var forut for sin tid i mange kjernesaker og det har mer og mer velgere sett.  Venstre-Høyre-Krfp er “på tomgang” AP er “tom” mens SV+SP er i live.

Det er vanskelig å ikke gjøre det bra med de fordeler Norge har hatt og får i denne krisetiden. Når regjeringen allikevel har gjordt så mange små og store “brølere”, kan det bare bety at ledelsen ikke har de nødvendige visjoner til å se realitetene i øynene ! Å komme nå midt på sommeren med “søtsaker” til de eldre og “godsaker” til pensjonistene, er noe som burde ha vært selvsagt for lenge siden. Den viktigste “brøleren” er uansett justisministerens, som ikke kunne skape ro i politiet med valgte å bryte forhandlingene. Dette er noe som går ut over ALLE menn og kvinner i hele Norge. Denne saken har gått i mange år med god tid til å få en god løsning. At den fremdeles ikke er løst, er etter min mening “spikeren i kisten” for regjeringen.  Frp. er populært og AP er populistisk,iallefall for politietaten og tusener av industriarbeidere.  At vi fikk + på 143 ooo ooo,førtitremilliarder kroner i vårt fond bare i 1 kvartal etter god avkastning på aksjemarkedet etc.etc. er bare en bekreftelse på at det IKKE er penger det står på.

DET  ER  SUNN FORNUFT  I  Å  BRUKE  DEM  ANSVARLIG OG  TIL  GLEDE  FOR  OSS  ALLE  SOM  SVIKTER !

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00